Sisällön tarjoaa Blogger.

VESSAREMONTTI ON VALMIS!


Terveiset uudesta vessasta! 

Minulla on vihdoinkin ilo esitellä teille täysin remontoitu vessamme. Kyseessähän on selvästi talomme pienin huone, vain 2,1 neliön suuruinen tila, joka on erittäin kovassa käytössä. Katto, ovi ja vessanpönttö jäivät vanhasta vessasta, kaikki muut pistettiin remontin aikana uusiksi. Remontti tosiaan kesti hieman suunniteltua pidempään, mutta niinhän näissä isoimmissa remonteissa usein tuppaa käymään. Varsinkin kun remontoidaan vanhaa taloa! Vaikka vessa on tilana hyvin pieni, sen remontointiin meni meiltä yli kolme viikkoa. Nyt se on valmis ja en voisi olla enemmän tyytyväinen lopputulokseen. Suurimman luksuselementin vessaamme tuo nyt lattialämmitys, jota ei aikaisemmin vessasta löytynyt. Eikä sitä löydy vielä mistään muualtakaan talosta, joten vessa on nyt edelläkävijä tässä asiassa. 


Uuden vessan materiaalien valinta lähti liikkeelle lattialaatasta, johon ihastuimme jo vuosi sitten. Pukkilan hexawood-laatta osoittautui loistavaksi valinnaksi, joskin sen työstäminen osoittautui yllättävän haasteellikseksi. Laadukas laatta on kovin paksu, joten sen leikkaaminen oli aika työlästä. Laatta jäljittelee puupintaa ja se on kauniin eläväinen. Tummanruskeista saumoista ei pinttynyt lika juuri näy, joten niitä ei tarvitse olla jatkuvasti hinkkaamassa puhtaaksi. Helppohoitoisuus on meillä päivän sana! Lattialammityksen ansiosta vessan lattiaa ei enää tarvitse vuorata matoilla, jotta varpaat pysyisivät lämpiminä, joten kaunis laatta voi olla näkyvillä myös paukkupakkasilla. 


Kipsilevyseinät vaihtuivat remontin yhteydessä vaneriin, seinälaatat paneeliin ja tapettiin. Mieheni halusi kokeilla korkean lattialistan tekemistä paneloinnin alle ja täytyy todeta, että se oli erittäin onnistunut kokeilu. Tapetti on kauan haaveilemani Sandbergin Waldemar, joka sattui olemaan juuri tapetin valinnan aikaan alennuksessa eräässä nettikaupassa. Kerrankin hyvä ajoitus! Tapetissa on kaksi tiaista kuvattuna vanhan tammen oksilla ja sen värimaailma on juuri omiaan meille. Yksi rulla ei ihan riittänyt vessan tapetointiin, joten niitä oli tilattava kaksi. Tästä syystä tammenoksat levisivät myös eteiseen. Tapetti jatkuu nyt korkeasta eteisestä vessaan asti, eikä enää haittaa vaikka vessanovi jäisikin auki. Näkymä on nimittäin parantunut huimasti. 



Allaskaluste, pesuallas ja suuri pyöreä peili hankittiin IkeastaVaalea tammikuvioinen Godmorgon allaskaluste istui hyvin budjettiimme, niin kuin myös vessan värimaailmaankin. Allaskalusteen moderni ulkonäkö muuttui vanhaan taloon sopivaksi Rättviken pesualtaan ansiosta, jonka muoto henkii mielestäni hienosti vanhaa aikaa. Altaan korotetun reunan ansiosta uskalsimme jättää altaan taustan laatoittamatta, sillä se estää pahimpia vesiroiskeita päätymästä paneeliin asti. Mustat Industry seinävalaisimet hankimme Clas Ohlsonilta. Niiden tuottama valoteho riittää vessan valaisemiseen hienosti eikä kattovalaisinta näin ollen tarvita. Ne tuovat samalla kaivatun ripauksen mustaa suhteellisen vaaleaan vessaan.   



Remontin lopputulos kunnioittaa mielestämme hienosti yli sata vuotiaan talomme ilmettä. Tässä remontissa ei meille hyvin ominaiseen tapaan hyödynnetty laisinkaan kierrätyskalusteita tai materiaaleja. Se on harvinaista ja ehkä hieman valitettavaakin, mutta täysin oikea ratkaisu. Mitä nyt pyyhenaulakko löytyi kirpputorilta kolmen euron hintaan. Minä haaveilin vanhan senkin tai lipaston muuttamisesta allaskalusteeksi, mutta viisas mieheni sai minut ymmärtämään sen epäkäytännöllisyyden lapsiperheessä. Varsinkin kun tämän talomme ainoan vessan on palveltava niin aikuisten kuin lastenkin tarpeita ja kestettävä kovaa kulutusta. Uuden allaskalusteen tilavat vetolaatikot ovat kuitenkin jo sulattaneet sydämeni täysin ja aikaisemmat haaveet ovat jääneet unholaan. 

Rakastamme uutta vessaamme! Mitä mieltä sinä olet?

Ai niin, jos haluat kurkata miltä se vanha vessa näytti niin klikkaa tänne.

26 kommenttia

  1. Ui, tosi hieno! Erityisesti tykkään tuosta, että tapetti toistuu eteisessä, tuon vessan ovenhan haluaa jättää auki :) tosin lattialämmitys saattaa innostua moisesta liikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tosi kiva kuulla! Tapetin jatkumo eteisestä vessaan on itsellekin tosi mieluinen. Sen keksin sattumalta, kun tapettia jäi vessan tapetoinnin jälkeen niin paljon ylimääräiseksi. Eikä tätä tapettia halunnut olla käyttämättä loppuun asti. Ennen oli kauhistus jos vessan ovi jäi auki, näkymä oli niin ankea. Nyt on ihan eri fiilis :)

      Poista
  2. Aivan ihana! Ihan mieletön silmä sulla nähdä, mikä sopii tuonne talokaunottareen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis ❤ Vessasta tuli tosiaan aivan ihana, onnistuimme mielestämme jälleen kerran. Minä ja mieheni ollaan hyvä remppatiimi, joskin minun osalta käytännön toteutus tässä remontissa jäi vain maalailuun :)

      Poista
  3. On upea! Simppeli, tyylikäs ja lattia on hieno. Ja vau mikä tapetti ja allas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Remppaa suunniteltiin tosi kauan, kesällä saatiin lopulliset suunnitelmat tehtyä ja ne miellyttivät meitä molempia. Tässä ei hätiköity vaan mietittiin ajan kanssa, siitä syystä lopputulos on loistava, meidän näköinen ja toimiva! Tapetti on ihana, onneksi se sattui alennukseen, muuten se voisi olla jokin ihan muu.

      Poista
  4. Tuo tapetti on ihana, olen sitä aiemminkin ihastellut. Ja hyvä valinta ruskeat saumat. Meillä on kiva vessasisustus muuten mutta valkoiset saumat lapsi- ja koirapwrheessä olivat suuri virhe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tapetti tosiaan on ihana ja se sopii tänne vanhaan taloon kuin nenä päähän! Ruskeat saumat näyttävät vaaleamman laatan kanssa tosi hyvältä ja ovat käytännölliset, tuli selkeästi tehtyä oikea valinta. En meinaan ole intohimoinen siivoaja, joka jaksaisi saumoja kovin usein hinkata :)

      Poista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Vessasta tuli kyllä tosi, tosi hieno! Ja lattialämmitys on luksusta..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se vaan jännää miten remontoitu vessa jaksaa minua ilahduttaa varmasti tosi pitkään. On se vaan niin eri fiilis astua sisään johonkin kauniisti laitettuun tilaan kuin sellaiseen josta ei yhtään pidä! Ja lattialämmitys on ihan uskomattoman luksusta. Joku päivä remontoidaan kylpyhuone ja sauna ja silloin kylppärikin saa lämpimän lattian! Siihen tosin voi vierähtää vuosi jos toinenkin ;)

      Poista
  7. Todella upea, tuo tapetti on ihan huikean kaunis ja on itse asiassa meillä yhtenä vaihtoehtona makuhuoneen tapetiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella tätä tapettia! Laadukas ja harmooninen, sopii vanhaan taloon kauniisti! Minä bongasin tapetin jostain sisustuslehdestä aikanaan ja tuonne mielen syövereihin se jäi pyörimään. Olen tosi iloinen että nyt sitä löytyy meiltä kotoa!

      Poista
  8. Näyttää todella hyvältä! Tykkään tosi paljon siitä, että samaa tapettia on myös eteisessä. Näkymä on tosi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näkymä on tosiaan muuttunut, nyt se on ihana! Onneksi yksi rulla ei riittänyt vessan tapetointiin, jotta tämäkin jatkumo saatiin aikaiseksi! Sisustaminen ja remppaaminen on välillä yhtä sattumankauppaa :)

      Poista
  9. Täydellisen hieno!! Kaunis! Ihana! 👍🏻👌💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas paljon kauniita sanoja! Mutta olen tässä ihan samaa mieltä :)

      Poista
  10. Ai että tykkään! Meilläkin hurjan pieni vessa ja tämä sai taas enemmän suunnittelemaan ja haaveilemaan sen remontoimisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Tuntuu että monella on vessaremontti ajankohtainen ja monessa blogissakin näitä remontteja tehdään/on tehty juuri näin syksyllä. Onkohan syksy vessaremonttien kulta-aikaa :) Kiva jos sait tästä kipinän suunnitella omaa remonttia!

      Poista
  11. Nyt on kyllä niin hieno, että pitää Pinterestiin pinnata talteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei onpa ihana kuulla❤ Täytyypi itsekin käydä lisäämässä pinterestiin vessakuvia muiden iloksi!

      Poista
  12. Ääääh. Mä en kestä miten ihana!! Tossa on just niitä elementtejä, mitä mäkin haaveilen. Oon iloinen teidän puolesta, että saitte noin kivan ❤

    VastaaPoista