Sisällön tarjoaa Blogger.

VIIMEISET VALMISTELUTPerjantain äitiyspoliklinikalla käynnin jälkeen viimeiset vauvavalmistelut saivat todella tulta allensa. Tämä vauveliini ei taida malttaa pysyä masussa koko raskausaikaa ja väärinpäinkin on päässyt kääntymään. Tästä syystä oli aika kaivaa juuttikehto varastosta ja kiinnittää se valmiiksi sängyn viereen. Katosta roikkuva kaunis kehto on jo pedattu pellavalakanoilla ja unilelut odottavat siellä uutta kaveria kotiin.

Minulla alkoi virallisesti äitiysloma tänään ja oloni on todella väsynyt sekä kovin tuskainen. Vitsailin aikaisemmin miehelleni, että tämä vauva voi tulla kunhan vessaremontti on valmis ja makuuhuoneen viimeistelyt tehty. Täytyy varmaan tulevaisuudessa miettiä mitä suustaan päästää! Toivotaan, että vauva vielä hetken viihtyisi masussa.


Ostin juuttikehdon kirpputorilta aikoja sitten, jo ennen kuin lapsettomuushoidot meidän kohdallamme edes aloitettiin. Halusin hankkia kehdon, vaikka mitään takeita oman lapsen saamisesta ei tuolloin ollut. Ihastuin siihen niin kovasti ja hintakin oli todella edullinen. Vaikka raskaaksi tuleminen ei olisi onnistunutkaan, olisin saanut kehdosta varmasti rahani takaisin. Kiitollisena katselen nyt kehtoa ja toivon saavani tuoda kotiin pian terveen vauvan.

Tämä juuttikehto kuuluu ehdottomasti parhaimpien kirpputorilöytöjeni joukkoon. Vaikka kehdon käyttöaika ei ole kovin pitkä, uskon sen tuoman hyödyn olevan suuri. Toivottavasti vauva viihtyy siinä hyvin.Ennen kehdon kiinnitystä nostimme madalletun sänkymme vihdoinkin normaalille korkeudelle, se kun jäi yläkerran viistokaton alta muuton jälkeen tekemättä. Nyt sänky ja kehto ovat meille ergonomisesti hyvällä korkeudella. Ison mahani kanssa sängystä nousu sujuu raskauden loppuajan myös hieman kivuttomammin. Yöpöydälle ei sängyn viereen jäänyt tilaa, joten keksin sille nopeasti uuden paikan huoneesta. Takan vieressä peilin alla oli hyvin tilaa pienelle lipastokaunokaiselle. Ja kuinka hyvin se uudelle paikalle sopiikaan! Minun yöpöytäni virkaa ajaa nyt hienosti seinähyllykkö, jonne saan kirjat, vesilasin ja kännykän helposti lähettyville. Mistään ei tarvinnut luopua, vaikka kehto viekin sängyn vierestä aika suuren tilan. Hyvä niin!


Pidemmittä puheitta totean, että meillä on kaikki valmiina vauvan tuloon! 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille teille. 

15 kommenttia

 1. Tsemppiä viimeisiin viikkoihin, tai päiviin, mikä aika siinä nyt meneekin :)
  Kehto on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kehto on ihana ja vauva vielä masussa. Rauhallisesti päivä kerrallaan :)

   Poista
 2. Kyllä hänen on hyvä tuossa köllötellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, toivottavasti vauva viihtyy kehdossa! Itselle se on todellinen silmänilo, siksi se aikanaan mukaan lähtikin.

   Poista
 3. Ihana kehto, sitä voi kätevästi puoliunessa heilutella sängystä :) Itse olen niin laiska yöimettäjä, että vauva on helpointa pitää vieressä sängyssä, varsinkin silloin, kun se syö tunnin välein :)

  Tsemppiä ja toivottavasti vauva kääntyisi vielä oikeinpäin ja pysyy hetken kasvamassa! Synnyttäminen on hieno tapahtuma, jota ei kannata jännittää! Ja ne kilotkin lähtee nopsaan, mulle tuli 18kg ja niistä on nyt 5kk:n jälkeen jäljellä 5kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juuri niin, sängystä yllän heiluttelemaan hyvin kehtoa puoliunessa! Yritämme pitää vauvan alusta asti kehdossa nukkumassa, joka on siksi sijoitettu tarpeeksi lähelle minua. Saa nähdä miten käy :)

   Vauvaa yritetään ensi viikolla kääntää oikein päin ja ainakin vielä on masussa kasvamassa ja kehittymässä :) Aina sitä pikkasen jännittää uusia asioita, joita ei ole ennen kokenut, mutta uskon synnytyksen menevän omalla painollaan ja hyvin. Kilot sinne tänne, jos ne lähtevät yhtä hyvin kuin sinulla niin loistavaa!

   Poista
 4. Oma odotusaika nuoremman kohdalla on niin tuoreessa muistissa että pystyn helposti samaistumaan sinuun. Mulla meni molemmat pojat yliajan ja ihan se loppu odotus oli täyttä tuskaa. Tsemppiä ja paljon lepoa loppu ajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Yritän täällä lepäillä mahdollisimman paljon ja hoidan vain pakolliset kotityöt ja kaupassa käynnit. Katsotaan miten kauan tämä vauveliini nyt viihtyy masussa. Tänään mennään tutustumaan synnärille, sitä jännitin että ehditäänkö edes sinne.

   Poista
 5. Ihanaa odotusaikaa. Tuossa lullussa on kiva kiikutella vauvaa, Kaunis !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kehto vei heti sydämeni, niin kaunis se on. Ensimmäisen kerran kuulen kehtoa sanottavan Lulluksi, aika kiva nimitys!

   Poista
 6. Aivan ihana kehto, siinä on kiva vauvaa keinutella! Tsemppiä loppusuoralle toivottaa parin aikuisen ja yhden teini-ikäisen äiti KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loppusuora on aika uuvuttava, joten otan kaiken tsempin ilolla vastaan :)

   Poista
 7. Hei, tosta kehdosta kysyisin, että laitoitko mitään pohjakoviketta, vai onko siinä vain patja suoraan makramesolmeilun päällä.
  Entä kuinka se on kiinnitetty kattoon, kuinka monella koukulla?
  Mulla nimittäin tuollainen lapsenlasta silmälläpitäen.
  Toivottavasti pääset kohta tuudittamaan uneen omaa pikkuistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehdon pohjalle laitoin paksun pahvin ja pahvin päälle patjan. Näin tuntuu tukevalta! Kattoparruihin kiinnitettiin monella ruuvilla lauta, johon kierrettiin yksi valtava koukku. Koukku on pitänyt aikuistenkin käytössä ollutta rottinkista riippukeinua katossa, joten varmasti pitää kehdonkin hyvin kiinni :)

   Poista
 8. Kyllä on pienokaista hyvä tuossa kehdossa keinutella! Ihana!
  Olen puolestanne iloinen. Kauniita syyspäiviä kohti h-hetkeä;)
  ps. Edelliseen postaukseen: Upea tuli!!

  VastaaPoista