Sisällön tarjoaa Blogger.

SYKSYN VIHREÄT SEINÄT

 


Yläkerran aulan tunnelma on ehdottomasti parhaimmillaan näin syksyisin. Kohta kaksi vuotta takaperin maalasin melkein kaikki aulan seinät tummanvihreällä, maalisävyllä nimeltä Vuono (M442), joka myös valittiiin Tikkurilan vuoden 2016 väriksi. Syvän malakiitin vihreä Vuono tuo mielestäni kauniisti luonnon sisälle asti ja tätä juuri tavoittelinkin tällä hyvin rohkealla värivalinnalla. Vihreä väri rauhoittaa maanläheisyydellään ja tuo isoon aulaan kotoisan tunnelman. Mielestäni se toimii kivasti lakatun lautalattian, valkoisen koristeellisen viistokaton ja vanhojen huonekalujen kanssa. Eikä se kavahda mustia rappusten kaiteita tai mustaa itse rakennettua neljämetristä vieraspetiäkään. Kevään ja kesän koittaessa seinien väri tuntui hieman liian synkältä ja pimeältä, jolloin kyseenalaistinkin kovasti tätä tummaa värivalintaani. Näin syksyn tulleen kaipaan kuitenkin kotiin tummia ja vahvoja värejä, eikä näitä vihreitä seiniä olla peittämässä millään muulla värillä. Ne ovat nyt juuri täydelliset tuossa sävyssä. Keväällä saatan ajatella jälleen toisin! 

 


Saatatte ehkä muistaa, että tämän pitkän senkin tilalla oli aikaisemmin hieman pienempi vanha senkki, joka muutti ruokailuhuoneen maalauksen yhteydessä alakertaan. Seinän edusta ei ehtinyt kauan ammottamaan tyhjänä, kun jo kannoimme entisestä makuuhuoneestamme tämän 50-luvun kirjahyllyn alaosan uudelle paikallensa. Se on juuri sopivan pituinen seinän eteen, eikä minulle niin mieluinen näkymä huonontunut yhtään tämän muutoksen myötä. Yläkertaan kiivetessä kun juuri tämä näkymä osuu ensimmäisenä silmiini. Vaihtelu virkistää ja aikaisempi senkki asetelmineen kaipasikin jo muutosta. Valkoiset yksityiskohdat raikastavat seinän edustaa ja tuovat aivan eri tavalla Vuonon vihreän kauneuden esille. 

Mitä mieltä sinä olet tästä aika dramaattisesta vuoden väristä?

18 kommenttia

 1. Tuo maalisävy on kyllä mielettömän upea, täydellinen syvä vihreä. Sopii upeasti puisten huonekalujen kaveriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Vihreä ja vanha teak senkki luovat kauniin kokonaisuuden :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! Tämä väri on tosiaan eniten mietityttänyt, välillä se on juuri oikea valinta, välillä ei. Tämä on minun juupas- eipäs värini :)

   Poista
 3. Ei perinteisin seinäväri mutta kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on perinteinen kaukana, mutta kiva kuulla että pidät siitä! Meiltä löytyy paljon vihreän eri sävyjä kotoa, mutta tämä on ehdottomasti dramaattisin ja tummin niistä.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää. Onhan se hyvä väri, itse en sitä halua juuri nyt mihinkään, mutta kivalta näyttää muiden kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taisin bongata tämän värin aikanaan Avotakan sivuilta, jossa esiteltiin mummolameininkiä. Ihastuin tuohon juttuun ja seinien väriin ja sutaisin melkein samantien yläkerran seinät vihreäksi.

   Poista
 5. Tosi kaunis sävy ja niin kaunis on seinän, senkin ja taljan yhdistelmää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdistelmä tosiaan toimii! Se on kaunis näkymä, jonka näkee aina yläkertaan astellessa. Tykkään siitä kovasti.

   Poista
 6. Tykkään! Sopii mielestäni hyvin tähän vuodenaikaan. :)

  VastaaPoista
 7. Tykkään tästä väristä todella, itsekin sitä käytin vanhan arkun entisöinnissä muutama vuosi sitten. Sitä löytyi jo entuudestaan vanhan arkun kukkamaalauksista. Ei siis huono huonekaluissakaan ja tossa seinässä täydellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkusta tuli varmasti kaunis! Huonekaluissa en ole tätä paljon nähnyt, mutta uskon sen toimivan upeasti myös niissä. Tämä on rohkea väri, joka näyttää meillä suht pimeässä yläkerrassa tummemmalta kuin jos se olisi valoisassa alakerrassa. Se lisää yläkerran dramaattisuutta :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Hienoa, se on mukava kuulla! Vuoden väri osuu ja uppoaa siis monelle :)

   Poista
 9. Tää olis kyllä niin hieno vetästä seinään, tosi kaunis sävy. Syksyllä on kyllä kova tummien värien kaipuu :)

  VastaaPoista
 10. Väri on todella upea! Korostaa puunvärisiä huonekaluja hienosti.

  VastaaPoista