Sisällön tarjoaa Blogger.

KAAPPIHULLUN UUSI PROJEKTI


Minulla kävi uskomattoman hyvä tuuri uusimman löytöni kanssa. Huomasin viime perjantaina torissa vanhan puisen vaatekaapin, hyvin edullisen hinnaltaan ja kerrankin omasta kaupungista. Myöhästyin kuitenkin hieman, sillä kaappi oli jo varattu toiselle. Harmitus muuttui iloksi kun myyjä ilmoitti sunnuntaina, että kuljetusongelmien vuoksi kaappi onkin vapaa ja meille varattu. Kaappi haettiin heti kotiin ja nyt minulla on uusi mieluinen projekti. 


Vaatekaappi oli todella likainen ja maalipinta huonossa kunnossa, mutta näin kaiken tämän alta mahdollisuuden. Puinen kaappi on vankkaa tekoa ja pinnan uudelleenkäsittely vaatii vain kunnon pesun, hionnan ja maalauksen. Sellainen kolmen päivän homma.


Ennen pintakäsittelyn aloittamista irroitimme oven sisäpuolelta peilin ja alta paljastui kaapin alkuperäinen pinta. Upea tumma väri oli aikojen saatossa vaihtunut valkoiseksi. Minä olisin säilyttänyt ehdottomasti kaapin alkuperäisessä värityksessään, sillä tuo ruudukko näyttää pienenä pintanakin kauniilta.

Meillä kaappi saa jälleen uuden värin, sillä alkuperäisen värin hiominen esille olisi aivan liian työläs vaihtoehto. Kaapista puuttuu kolme vetolaatikkoa, jotka tehdään uusiksi vanerista myöhemmin. Muutoksen kokee myös tankokaapin puoli, joka saa uudet hyllyt.

 


Valmiin kaapin paikka on tämän valkoisen seinän edessä ruokahuoneessa ja väri joku näistä sinisistä vaihtoehdoista. Maaliksi valitsen tutun ja turvallisen Tikkurilan Helmi kalustemaalin, tällä kertaa täysin himmeänä. 

Viime viikolla irrotin tästä seinältä kaksi seinähyllyä, sillä en kuitenkaan pitänyt niistä. Hyllyjen alta lähti pois myös Ikean keittiötyötaso, joka oli sellainen väliaikainen ratkaisu seinän eteen. Minulla tuli vahva visio, tähän seinälle haluan löytää vanhan kaapin, sellaisen joka ei verota kukkaroa liikaa ja jonka pääsen kunnostamaan. Olen nimittäin aistinut valtavaa tarvetta päästä jälleen hiomaan ja maalaamaan, kunnolla työstämään jotain vanhaa ja kaunista.


Minulta meni alle viikko etsiä ja löytää uusi projektini. Kukkaroa tämä kaappi verotti 110€, joka on mielestäni pieni hinta puisesta kunnostuskelpoisesta kaapista. Kaapin hionnat, paklailut ja puhdistus tuli tehtyä eilen. Tänään päätän uuden värin ja sivelen ensimmäisen kerroksen maalia pintaan. Loppuviikosta kaappi kannetaan ruokahuoneeseen ja pääsen esittelemään muutoksen teille.

Tästä tulee vielä upea!

19 kommenttia

 1. Voi että sentään, tuollaista kaappia olen tässä jo melkoisen kauan metsästänyt, miten ihmeessä mä en onnistu löytämään??? Ihana on jo nyt ja vielä ihanampi tuosta tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellinen onnenkantamoinen että löysin tällaisen aarteen edullisesti ja läheltä kotia. Ei voi kuin olla tosi kiitollinen!

   Poista
 2. No on komea kaappi! Siitä tulee varmasti hieno. Sininen on hyvä väri. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on paras väri, tietysti vihreän lisäksi :) Voi sitä aikaa kun en voinut sietää sinistä väriä. Nyt on kyllä ihan toisin!

   Poista
 3. Siitä tulee hyvä. Vanhat puiset kaapit on ikuisia, melkeinpä voisi sanoa hyviksi sijoituksiksi. Ruokailutilan tapetti on herkullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, nämä ovat mielestäni todella hyviä sijoituksia. Kunnostamalla näiden arvo vain nousee, nämä ovat ikuisia huonekaluja. Ruokailutilan tapetti valittiin aikanaan oranssin pirtinpöydän mukaan ja täytyy myöntää, että oikea valinta oli!

   Poista
 4. Mikään ei oo hauskempaa kuin päästä tollasen aarteen kimppuun ja saada se taas uuteen loistoon!
  Hieno kaappi!
  Ja on kyllä ollu upea alkuperäisasussakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on ihana taas päästä kunnostushommiin! Tämä on todellinen kaunokainen, joka saa nyt kolmannen värinsä.

   Poista
 5. Upea kaappi ja käsissäsi siitä tulee varmasti entistä ehompi. On upea ominaisuus nähdä pintaa syvemmälle. Tämä pätee niin ihmisiin kuin huonekaluihinkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi <3 Kun uskaltaa katsoa pintaa syvemmälle, voi löytää jotain ainutlaatuista!

   Poista
 6. Näyttääpä lupaavalta projektilta. Ihana tuo tapetti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lopputulos paljastuikin ennen kuin ehdin vastata näihin kommentteihin, siitä tuli itselle todella mieluinen! Kuin myös värikäs tapettikin.

   Poista
 7. Mun piti vielä sanoa, että mä haaveilen löytäväni jonkun hienon puunvärisen kaapin niin huonossa kunnossa, että raaskin maalata sen vaikka sitruunankeltaiseksi. Hyväkuntoisiin en raaski kajota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sama minulla! Kaapin täytyy olla sen verran huonossa kunnossa että sen raaskii maalata. Tämä oli vähän sillä rajoilla, mutta päätin kuitenkin että haluan ryhtyä kunnostushommiin. Vitsit että sitruunankeltainen kaappi olisi upea!

   Poista
 8. Hyvä tuuri sulla kyllä kävi tuon kaapin kanssa. On kyllä kiva päästä välillä jotakin kunnostelemaan. Itsekin pääsin kokeilemaan metalliseen kaappiin hiekkapuhallusta, jotta vanha maali saatiin pois. Nyt puuttuu enää uusi maali ja sitten on valmis käyttöön. https://www.tarvaspinnoite.fi/hiekkapuhallus

  VastaaPoista