Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMIS KESÄKEITTIÖ JA GRILLI KUUMANA

Tervetuloa tutustumaan valmiiseen kesäkeittiöön. Koko kevään ja kesän mittainen kesäkeittiön rakennusprojekti saatiin vihdoin päätökseen elokuun alkupuolella. Haaveista tuli vihdoinkin totta ja valmis kesäkeittiö oli kaikkea sitä mitä toivommekin. 

Tämä kesäkeittiö tehtiin niin pienellä rahallisella panostuksella kuin mahdollista. Teimme itse kaiken, hyödynsimme jo olemassa olevaa ja puutarhasta löytyvää materiaalia, haalimme materiaaleja ystävien ja tuttavien kautta ilmaiseksi, ostimme vain vähän uutta ja paljon käytettyä ja hyväksi todettua, visioimme ja koimme valtavaa luovuuden paloa projektia tehdessämme. 

Olen niin ylpeä kierrätetystä kesäkeittiöstämme!Kävi kuitenkin niin hassusti, että kesäkeittiön rakentamisesta löytyi satoja kuvia, mutta valmiista kesäkeittiöstä vain muutama. Sen valmistuttua keskityimme pääasiassa grilliherkkujen nauttimiseen, joten esittelen valmiin kesäkeittiön näillä muutamilla olemassa olevilla kuvilla. Kun kesäkeittiö saadaan tänä kesänä käyttöön, lupaan näyttää teille sen kokonaisuudessaan ja monilla kuvilla. 


Kuten jo aikaisemmin kerroin, grillin ympärille rakennettiin pitkä taso, jossa on irti nostettavat vaaleat puutasot. Grillin upotus sisälle rakenteisiin onnistui mielestäni hienosti. Grilli on kulkenut mieheni mukana jo monta vuotta ja tulee toivottavasti palvelemaan meitä vielä pitkään uudella paikallaan.

Nämä kuvat ovat siltä aurinkoiselta päivältä, kun kesäkeittiö viimein korkattiin käyttöön. Voitte kuvitella miten hyviltä nämä grillissä tirisevät hampurilaiset maistuivat omassa tekemässä kesäkeittiössä.

Tämä oli ikimuistoinen hetki.


Grillin alakaapin ovet päällystettiin myös raakalaudalla ja oviin hankittiin uudet vanhat vetimet kirpputorilta. Nämä pienet yksityiskohdat ilahduttavat minua kovin ja sopivat loistavasti kierrätysteemaan. 


Pöytäryhmästä tuli ihanan suuri ja sen ympärille mahtuu parhaimmillaan kymmenen ruokailijaa. Eriparia olevat pöydän ja penkkien jalat näyttävät yhtenäisiltä maalauksen jälkeen. Uuden pöytäryhmän vaalea lakattu puupinta ja mustat jalat ovat kaunis yhdistelmä. Sama meille niin mieluinen väritys jatkuu kesäkeittiön kiinteässä tasossa.

Ja entä täysin kierrätetty tiililattia, se on näin ensikertalaisen tekemäksi aika hieno ;)


Seinähyllyt tehtiin myös raakalaudasta ja maalattiin samalla kuultomaalilla kuin muutkin rakenteet. Ne hukkuvat kivasti raakalautaseinään ja kaukaa katsottuna nämä kukkaruukut ja hyllyillä olevat muut esineet näyttävät kuin leijuvan ilmassa. 


Tässä ovat kunnostamani rottinkikalusteet, jotka maalasin mustalla Tikkurilan Empire kalustemaalilla. Yksi maalauskerta riitti peittämään huonokuntoisen ja auringonpolttaman rottingin. Enemmän aikaa minulla meni näiden etsintään kuin kunnostukseen. Näistä tuli mielestäni kuin uudet. Kesäkeittiön oli määrä valmistua elokuun loppuun mennessä, jotta häätanssin voisimme sen alla tanssia. Näin tapahtui ja pääsimme tanssimaan häätanssin juuri valmistuneessa kesäkeittiössä. Ei niin perinteinen hääjuhlamme vietettiin omassa puutarhassa ihanana kesäisenä päivänä. 


Näin lopuksi haluan kiittää kaikkia kesäkeittiön rakennusprojektiin osallistuneita. Kiitos juhannuksen rakennushommissa viettäneelle apumiehellemme sekä ystäville ja tutuille, jotka halusivat lahjoittaa meille ylimääräiseksi jääneitä rakennusmateriaalejaan. 

Suurin kiitos menee miehelleni, olet maailman taitavin ja ihanin mies <3

P.S. Ihanaa naistenpäivää kaikille teille upeille naisille!  

21 kommenttia

 1. Kaunis ensitanssinkuva♥♥ Kelpaa tuolla grillailla..:) Hyvää naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä kelpaa grillailla ja tanssia muutamat tanssitkin :)

   Poista
 2. Ihan huikea siitä tuli, kelpaa kyllä viettää kauniita kesäpäiviä ❤️ Ihanaa naistenpäivää sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai huikea, no kiitos tuhannesti <3 Kesäpäiviä odotellessa...

   Poista
 3. Komea on keittiö ja komea on parikin! Hyvää naistenpäivää <3

  VastaaPoista
 4. Wau! upea keittiö, kelpaa grillailla! Samoin sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä kannatti tämä piiitkä rakennusprojekti, niin mieluinen kesäkeittiöstä meille tuli!

   Poista
 5. Tosi upea keittiö, ja onnellisen näköinen pari :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että lopputulos on muidenkin mielestä upea :) Hääpäivä oli ihana ja kamera on taltioinut hyvin tanssin tunnelman!

   Poista
 6. Huokaus... Jos tuommoisen kesäkeittiön pihaani saisin, voisin jopa harkita naimisiin menoa, haha :D Upea luomus ja komea pari. Lisää plussaa ja peukkua tietenkin ei niin perinteisestä hääjuhlasta ;) Hyvää naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   No sitten äkkiä rakentamaan kesäkeittiötä :D Kunnon bileet on aina hyvä syy rakennusprojekteille...

   Poista
 7. Hieno. Todella hieno! Ja vielä kun siihen liittyy häät omassa puutarhassa jajaja niin pakko peukuttaa ISOSTI :) Hyvää naistenpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla tämä, kiitos <3

   Hääjuhla omassa puutarhassa kyllä kruunasi tämän pitkän rakennusprojektin ja toihan se tietynlaista jännitystä ja vipinää kinttuihin, jotta kesäkeittiö saatiin ajoissa valmiiksi.

   Poista
  2. Nii ja hyvä beba tolla sulhasmiehellä ;) (saako tämmöstä ees sanoo?!?)

   Poista
 8. On kyllä niin hieno kesäkeittiö kalusteineen päivineen ja aivan mahottoman komea pariskunta ❤ Oletta tet kyllä niin taitava pari :)
  Hyvää naistenpäivää ❤

  VastaaPoista
 9. Hieno kesäkeittiö! Toivotaan paljon lämpimiä päiviä ensi kesälle, jotta pääsette nauttimaan urakalla keittiöstänne :)

  VastaaPoista
 10. Olen aikeissa kunnostaa vastaavanlaista rottinkiriipputuolia ja mietin eri kunnostusvaihtoehtoja. Tiedustelisin, että onko teillä maalipinta pysynyt siistinä vai onko se lähtenyt irtoilemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Maalipintaa on korjailtu pariin otteeseen. Mikäli riipputuoli olisi ollut sisällä kaikki nämä vuodet, niin maali olisi varmasti pysynyt paremmin. Mutta vieläkin tämä on käytössä ja viime syksyn maalauksen jälkeen näyttää taas hyvältä!

   Poista