Sisällön tarjoaa Blogger.

NIKKAROIDAAN SISÄÄNKÄYNTI KAUNIIKSI


Rautatieläistalon viime kesä meni kasvimaan kimpussa ja kesäkeittiötä rakentaessa, mutta mahtui siihen paljon muutakin nikkarointia ja kunnostusta. Talomme sisäänkäynti oli vuosien saatossa päässyt kovasti repsahtamaan ja ränsistymään. Silmiin pistivät jo kaukaa talolle astellessa auringon haalistamat rappuset sekä aikansa eläneet ja maalinsa lähes menettäneet kaiteet.Meillä oli intoa ja energiaa, joten mikä ettei, uudistetaan talomme sisäänkäynti kaiken muun rakentamisen ohessa. Kaiteista purettiin käsijohteet ja pystylaudoitus, jotka päätimme uusia kokonaan. Muut rakenteet säilytettiin alkuperäisinä, ne saivat kunnostuksen ja uuden maalipinnan. 


Halusimme jatkaa pihakeittiön ja lavakauluskasvimaan mustaa väritystä myös rappusiin. Sama kuultomaali riitti rappustenkin käsittelyyn, joten haalistuneet ja värinsä menettäneet rappuset saivat varmaankin historiansa rohkeimman värin pintaansa. Rappuset saivat maalauksella hieman lisäaikaa, mutta ne tullaan todennäköisesti uusimaan lähivuosina kokonaan. 


Kierrätysteema jatkui tämänkin projektin osalta. Uudet pystylaudat saatiin mieheni vanhemmilta, ne ovat heidän kesäkeittiön rakentamisesta ylijääneitä lautoja. Käsijohteet ovat myös täysin kierrätyspuuta.

Kierrätys on selkeästi noussut meillä kantavaksi teemaksi pihan rakennustöissä. Kaikissa viime kesän aikana toteutetuissa projekteissa hyödynsimme kierrätysmateriaaleja mahdollisimman paljon. Rakentaminen ei silti ollut yhtään sen hankalampaa tai enemmän aikaavievää, kuin jos materiaalit olisi haettu suoraan rautakaupasta. 


Uudet valkoiset kaiteet ja mustat rappuset toivat sisäänkäynnin kauneuden jälleen esille. Ankea näky muuttui ihan muuksi, joten nikkarointi todella kannatti. Maalaamalla rappuset mustaksi, saimme kesäkeittiön ja muiden pihan yksityiskohtien värimaailman jatkumaan kauniisti taloon asti. Tämä yhtenäisti pihan värityksen, musta on valloittanut vanhan talon pihapiirin.


Aurinko on paistanut ihanasti jo monena päivänä, se on kevään merkki. Pian päästään taas pihatöihin ja maata kuoputtamaan. Mikähän on meidän tämän kesän pihaprojekti, se on vielä mysteeri!

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! 

8 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Hannele! Tämä on yli 100-vuotias talomme. Linnakoti, niin kuin kotimme nuorin asukas taloamme kutsuu :)

   Poista
 2. En ois osannu ite valita mustaa rappusiin, mutta sehän passaa siihen todella hyvin! Kyllä kelpaa kotiin astella.:)

  VastaaPoista
 3. Täytyy kyllä sanoa että olette käsittämättömän näppäriä remppaajia ja talon kunnostajia! ps. ääni meni teille, upea blogi, vaikka laiskasti olenkin kommentoinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kiva kuulla ja mahtavaa että kommentoit nyt :) Kiitos sanoistasi ja äänestäsi!

   Poista
 4. Tosi kaunis koti teillä! Ja upeita värejä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos ❤ Värejä on talomme tulvillaan, loistavaa että pidät niistä!

   Poista