Sisällön tarjoaa Blogger.

ARKISTOJEN KÄTKÖISTÄ LISÄÄ ENNEN/JÄLKEEN KUVIA

Mitä tapahtui kun ryhdymme oikein porukalla etsimään ennen muuttoa otettuja kuvia talosta? No onnekkaina löysimme kännyköiden ja läppäreiden arkistoista lisää näitä mainioita otoksia.

Aikaisemmasta ennen-jälkeen postauksestani innostuneena jatkan nyt toisella kuvasarjalla. Luvassa on jälleen kuvia ympäri taloa, ennen muuttoa tai pian muuton jälkeen otettuja otoksia sekä tekemiemme remonttien ja huoneiden sisustamisen jälkeen otettuja kuvia.

Miltä samat nurkat näyttävät ennen ja jälkeen. Luvassa on aikamoisia muutoksia. Annan nyt kuvien kertoa omat tarinansa.

eteinen ennen

eteinen jälkeen

makuuhuone ennen

 makuuhuone jälkeen

yläkerran aula ennen

yläkerran aula jälkeen

yläkerran aula ennen

yläkerran aula jälkeen

keittiö ennen

keittiö jälkeen

alakerran pelihuone ennen
(tämä on entinen työhuone,  kävi nimittäin niin kuin toivoinkin eli kaikki läppärit ja työskentelijät muuttivat yläkerran aulan työtasolle heti sen valmistuttua)

alakerran pelihuone jälkeen

Lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna, kyllä kannatti! Ihan joka ikinen remontti ja muutos. Uusia remontteja suunnitellaan meillä pikkuhiljaa, sillä edessä ovat ne kodin kalleimmat remontit. Keittiö, kylpyhuone ja vessa. Nämä tulevat remontit, niin kuin kaikki aikaisemmatkin, pyritään tekemään edullisesti mutta laadukkaasti, hyödyntäen mahdollisuuksien mukaan vanhaa ja kierrätettyä. Hyvällä mielellä ja mahdollisimman vähän arkielämää vaikeuttamatta. Siinäpä meillä haastetta kerrakseen.

Kotimme remontointi on tuntunut pääosin piristävältä ja hauskalta puuhalta, mutta jokainen hetki ei ole kuitenkaan mielessä ruusuisena kokemuksena. Yksi piinaava muisto nousee ylitse muiden. Tämä on rappusten ja yläkerran kaiteiden loputon teippaus, rajaus ja maalaus moneen kertaan. Homma maistui lopulta todellakin puulta eikä maalausmotivaatiota yhtään parantaneet epämukavat ja välillä hieman vaarallisetkin maalausasennot. Viimeistä maalauskertaa viivyttelin varmaankin kuukauden ajan. Onneksi uskon siihen että aika kultaa muistot ja alankin jo olemaan pikkuhiljaa sinut rappusten kanssa. Onhan lopputulos kuitenkin tärkein ja se on mielestäni todella onnistunut. 

Oikein mukavaa päivää kaikille! Minä lähden nyt ajelemaan kohti suurta maailmaa. 

34 kommenttia

 1. Upeita muutoksia! Olette nähneet mitä mikäkin tila on tarvinnut.

  Se olo, kun keittiö, sauna ja vessa on rempattu... Se on helpottavaa. No meillä on vielä muutama lattia, joissa on iso työ, mutta ei niin iso kuin noissa rempatuissa huoneissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, olemme itsekin kovin tyytyväisiä näihin muutoksiin :) Isoja remontteja odotellessa ja ideoidessa meneekin jokunen tovi.

   Poista
 2. Aivan huikeita muutoksia, tuo aulatila on rapunkaiteineen ihan mieletön, tykkään isosti.
  Ja tiedätkö, n y t vasta huomasin, että teillä on sohvan takana vain pieni korkealla oleva ikkuna! Ja senkin ennen-kuvasta!! Eli hommat pelittää :)

  Jos kohta joku lehti ei tee teiltä isoa, monen aukeaman juttua, niin olen mä vallan hämmästynyt :D
  Paljon pisteitä ja läjäpäin papukaijamerkkejä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla että tykkäät muutoksistamme näin paljon <3

   Lehtijuttua saattaa olla luvassa piankin. Kerron kyllä sitten kun se on ajankohtaista :) Elämme jännittäviä aikoja.

   Poista
 3. Hienoja ja persoonallisia muutoksia! Sininen tapetti on ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos :) Rakastan tuota makuuhuoneen sinistä tapettia, se oli ensimmäinen remontti talossa. Kiurujen alla on hyvä nukkua <3

   Poista
 4. Kyllä vain värit ja tapetit tekee paljon! Ja mielenkiintoista suunnitella ja odottaa tulevia remppoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hurjan paljon saa pelkästään maalilla ja tapeteilla aikaan. On kutkuttavaa odotella tulevia remontteja, niihin kylläkin menee vielä jonkin aikaa ennen kuin ovat ajankohtaisia. Suunnittelu on tosi hauskaa!

   Poista
 5. Todella hienoja muutoksia! Tykkään erityisesti värikkäistä tapeteista, ja ihailin juuri yläkerran aulan kohdalla mustia kaiteita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Lyde :) Meillä tykätään värikkäistä tapeteista, joita olisi kotona vieläkin enemmän jos vain rempparahasto sallisi sen. Ehkä joku päivä. Mustat kaiteet ovat aika dramaattiset, mutta tykkään niistä itsekin kovin.

   Poista
 6. Oih! Onpa ihania muutoksia ja kivasti värejä. Vihreät pariovet veivät minun sydämeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vihreät pariovet ovat minullekin rakkaat <3 Rohkeasti päätin kokeilla niihin vähän räväkkäämpää väriä, basilikan vihreää ja niistä tuli ihan mahtavat!

   Poista
 7. Niin hienoja muutoksia että ei mitään rajaa! Kyllä tämä kaunis koti kuuluu ehottomasti lehteen tai telkkariin kaikkien ihailtavaksi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa kuulla, kiitos <3 Lehtijuttua pääsee kodistamme lukemaan luultavasti tämän vuoden aikana :) Jännittävää ja hauskaa nähdä millaisena koti näyttäytyy lehdessä.

   Poista
 8. Kiva nähdä näin selkeitä muutoksia. Kyllä vaan se maali ja tapetointi tekevät ihmeitä ja tässä sen huomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, näistä ennen-jälkeen kuvista sitä itsekin tajuaa mitä kaikkea on saatu aikaan. Maalilla ja tapetilla pääsee jo pitkälle :)

   Poista
 9. Ihania muutoksia! Minusta on hienoa, kun käytetään värejä eikä kaikki ole vain valkoista, vaikka valkoisetkin kodit on kauniita, mutta ne ei ole sitä minun omaa juttuani, siksi on ihana nähdä muutakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Anu :) Värikästä ja rentoa sisustamista, sellaista oman näköistä retrohenkistä kotia meille on rempattu.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) Hienoa kuulla että oma näkemys on muidenkin mieleen! Jes!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kyllä vaan, itsekin olin unohtanut miltä koti näytti ennen muutoksia, tätä ennen-jälkeen juttua oli siksi ihan hurjan hauska tehdä :)

   Poista
 12. Tykkään värien käytöstä, ihanaa, kun on rohkeutta käyttää niitä. Mulla oli tuollainen lipasto kuin teillä keittiössä, mutta jouduin myymään sen kun ostin uuden vanhan lipaston ja tila loppui kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Meillä leikitellään väreillä ja otetaan välillä riskejäkin. Onneksi nämä riskit ovat kannattaneet ja viihdymme täällä värikkäässä kodissa loistavasti :) Keittiön lipasto on ihana, harmi kun jouduit luopumaan omastasi.

   Poista
 13. Oi että mä rakastan teiän sisustusta!

  VastaaPoista
 14. Niin kaunista, että melkein henki salpaa :)

  VastaaPoista