Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMIS VIHREÄN AULAN MUUTOS


Yläkerran vihreän aulan muutos on valmis. Kerron nyt miten muutos tehtiin ja paljonko kaikki tämä maksoi. Harvoin puhutaan rahasta, siksi haluan listata tämän muutoksen kustannukset. Nimittäin pienelläkin budjetilla voi saada todella mieluisen muutoksen aikaan. Me ainakin saimme. 


Muutos lähti liikkeelle aulan raivauksesta. Turhat huonekalut siirrettiin pois tilasta, ainoastaan liinavaatekaappi, puinen työtuoli ja suuri matto jäivät aulaan. Kesäkeittiön rottinkikalusteet päätyivät tilavaan vaatehuoneeseen, joka onkin sisällä talossa paras paikka säilyttää tavaraa ja huonekaluja katseilta piilossa. Aulan kirjahyllylle keksin uusia käyttötarkoituksia, joista olenkin jo aiemmin kertonut. Valkoinen pöytä taasen odottaa mahdollisesti uutta omistajaa lasiverannalla. 


Vanerinen pitkä työtaso ja seinähyllyt tilattiin paikallisesta vaneriliikkeestä valmiiksi oikeisiin mittoihin sahattuina. Pöytälevy on 4,70 metriä pitkä ja se tehtiin kahdesta palasta. Pöytälevy on koko ikkunaseinän levyinen, juuri niin kuin toivoinkin. Tasoon porattiin reikiä ikkunan eteen ja toisen hyllyn alle. Näin johdot sujahtavat reikien kautta kätevästi pöydän alle ja patterin lämmin ilma pääsee nousemaan tasosta läpi. 

Pöytälevyn käsittelin venelakalla kolmeen kertaan, hyllylevyt kahteen. Halusin tason pinnasta sileän ja helposti pyyhittävän. Lakkasin ensin vanerin pinnan kahteen kertaan, jonka jälkeen hioin sen hyvin hienolla hiekkapaperilla ja viimeistelin vielä yhdellä kerroksella lakkaa. Taso kiinnitettiin kulmaraudoilla seinään ja siihen ruuvattiin kaksi jalkaa kulkemaan viistosti. Tämä helpottaa kummasti siivousta, kun jalkoja ei tarvitse väistellä imuroidessa. Viistosti kiinnitetyt jalat olivat muuten mieheni loistava idea. 


Sain joululahjaksi Iittalan Nappula kynttiläjalan messinkisenä. Vein muutama päivä sitten kynttilänjalan aulan ikkunalle ja samalla varmistui päätös hyllynkannattimien väristä. Miten kauniisti messinki ja kulta sopivatkaan tämän tummanvihreän seinän kaveriksi. Kyllä, spraymaalasin sen enempää miettimättä valkoiset hyllynkannattimet kullan värisiksi. Enkä voisi enää muun väriseksi näitä kuvitellakaan. Ihanat kultaiset hyllynkannattimet. 50-luvun kirjahyllyn lähdettyä muihin käyttötarkoituksiin, valkoinen seinä jäi tyhjäksi. Alakerrassa telkkaria ja sitä ympäröivää valokuvaseinää tuijotellessani päätin, että tästä aulan valkoisesta seinästä tulee myös valokuvaseinä. Meillä valokuvaseinä rakentuu näin hassunkurisessa järjestyksessä, ensin kehykset sitten valokuvat. 

Kehykset tulevat olemaan kaikki mustia ja kullan värisiä, valokuvat näiden sisälle mustavalkoisia. Kehyksiä etsitään vielä kirpputoreilta lisää ja ne maalataan tarvittaessa oikein värisiksi. Suurin osa näistä kehyksistä löytyi omasta säilöstä kotoa ja samalla kuin käsittelin hyllynkannattimet, maalasin myös osan näistä kehyksistä kullan värisiksi. Minä nappaan näitä kehyksiä mukaani aina kun niitä kirpputorilta halvalla saan. Rakastan nimittäin katsella valokuvia minulle tärkeistä ihmisistä. Siksi valokuvia onkin paljon kotimme seinillä. 


Löysin eilen kirpputorilta tämän upean 70-luvun lampun, joka on täydellinen tähän työtason päälle. Siitä löytyy messinkiä ja samaa punaista kuin työtason kahdesta tuolistakin. Ihana löytö ja vielä todella edullisesti. 

Punaiset 50-luvun tuolit ostimme Torin kautta viime kesänä. Ne haettiin ihan tästä kodin läheltä. Tuolit maksoivat tuolloin 15€/kpl. Ne eivät kuitenkaan löytäneet paikkaansa kotoa, joten tuolit olivat jälleen Torissa myynnissä monta kuukautta. Onneksi kukaan ei niitä ostanut, sillä aulan muutoksen myötä ne osoittautuivat viimeinkin loistaviksi ostoksiksi.  Artekin vanha tuoli on myös kirpputorilöytö. Se toimi jo aikaisemman työpöydän tuolina ja on samaisessa käytössä jatkossakin.


Pöydän alle piiloutuvat rottinkiset korit ovat molemmat kulkeutuneet kirpputorilta kotiin. Ne ovat samanlaiset, mutta eri kokoiset. Toimivat hienosti tämän pitkän työtason roskiksina.


Mitä työtason teko maksoi kokonaisuudessaan? Entä muutosta varten hankitut muut asiat? Tässä lista materiaaleista ja hinnoista: 
- vanerit 70€
- pöydän jalat 5€
- venelakka 0,9l 14€
- hyllynkannattimet 1€/kpl = 10€
- kulta-spraymaali 11€
- valokuvakehykset kirpputorilta 8€
- 50-luvun punainen lamppu kirpputorilta 7€
- rottinkiset roskikset kirpputorilta 3€

Yhteensä 128€

En listannut kustannuksiin kotoa jo löytyviä asioita. Näitä ovat kulmaraudat, ruuvit, pensselit jne. Lasken nämä nimittäin kodin perusvälineistöön. Matto, liinavaatekaappi ja tuolit on hankittu kotiin jo aikaisemmin, joten ne eivät kuulu tämän muutoksen kustannuksiin. Isoa lamppua etsin vielä ikkunan eteen, sen toivon löytyvän kirpputorilta joku päivä. Kiirettä sillä ei ole, joten etsin ihan ajan kanssa. 


Yhteistyö minun ja mieheni välillä pelasi jälleen saumattomasti. Minä raivasin, suunnittelin, maalasin, lakkasin ja sisustin. Mieheni rakensi ja toteutti. Ja tämä muutos on molemmille todella mieluinen. 

Yläkerran vihreä aula on nyt muuttunut sekametelisopasta hyödylliseksi ja mielestäni erittäin kauniiksi tilaksi. Ennen en paljoakaan viettänyt tilassa aikaani, nyt heti tilan valmistuttua siirsin läppärini alakerran työhuoneesta tänne. Uudet blogijuttuni valmistuvat tästä eteenpäin täällä, ihanassa ja inspiroivassa aulassa. Uskon myös muiden perheenjäsenten siirtyvän tänne työtason ääreen tekemään omia juttujaan. Kannatti siis ryhtyä tähän projektiin. 


Mitä mieltä olet vihreän aulan muutoksesta? Olen erittäin kiitollinen, mikäli haluat jättää kommenttisi. 

P.S. Aulan seinien väri on valittu Tikkurilan vuoden 2016 väriksi. Tämä kaunis ja tunnelmallinen väri on nimeltään Vuono. 

34 kommenttia

 1. Upea, käytännöllinen tila passelein kustannuksin. Mahtavan hieno tuo seinä/kattorakenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia Tiina <3 Valtavan paljon on kommentteja tullut tähän aulan muutokseen, ihanaa! Edullinen, toimiva ja viihtyisä tästä tuli. Katto on upea, se oli jo tuollainen ihanuus kun ostimme talon.

   Poista
 2. Kyllä kannatti. Tilasta tuli erittäin kaunis ja ihana tuo vihreä seinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompas mukavaa kuulla, kiitos :) Vihreän seinän maalasin tällä värillä jo melkein vuosi sitten. Se on ehdottomasti se rohkein värivalinta täällä kotona :) Sopii tosi kauniisti vanerin kaveriksi.

   Poista
 3. Ompas tyylikäs :) Olette kyllä onnistuneet! Ja tuo kirppislamppu löytö aiheuttaa kyllä kateutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Ihanaa kuulla että muidenkin mielestä onnistuttiin aulan muutoksessa. Kirppislampun muuten nappasin juuri kun myyjä sitä oli asettelemassa pöytäänsä. Kävi tosi hyvä mäihä :)

   Poista
 4. Tosi kaunis tila! Ja värit on tosiaan onnistuneet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti <3 Ihania kommentteja, näitä on niin mukava lueskella tässä kahvikupposen kanssa. Vasta olen aamukahvilla ja kello on kohta puoli kaksitoista!

   Poista
 5. Hyvin ideoitu tuo työtaso ja muutenkin toimiva lopputulos. Ihanan paljon teillä on nyt siinä tilaa työskennellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaa mieltä olen kanssasi :) Toimiva tästä todellakin tuli. En usko että työtaso kauan näin tyhjänä säilyy, ainakin itse tänne jo kotiuduin koneeni kanssa hyvin :)

   Poista
 6. Vau. Toi teidän aula on mahtava ja hienoa, että sillä on nyt oikea käyttötarkotuskin! Viksu miäs, ei ois vinot jalat tullu itelle mieleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Viksu miäs on muuten erittäin otettu kommentistasi :)

   Poista
 7. Tosi kiva tuli, värivalinnat on huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iris, värivalinnat aulassa ovat hyvin erilaiset kuin muualla talossa. On hauska tehdä välillä jotain ihan erilaista. Vihreää, vaaleaa puuta, kultaa ja tummanpunaista <3

   Poista
 8. Upea tila! Tykkään miten tuon katon leikkaukset tulee esille. Pitkälle pöydälle keksii varmasti monta käyttötarkoitusta vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nalle, kun muutimme Rautatieläistaloon oli koko yläkerta täysin valkoinen. Katto ei mielestämme päässyt oikeuksiinsa, joten maalasin seinät tällä tunnelmallisella vihreällä. Nyt katon leikkaukset korostuvat ja tulevat kauniisti esille :)

   Poista
 9. ERITTÄIN onnistunut!! Tila on nyt hyötykäytössä. On kaunis ja kokoaa porukkaa saman pöydän ääreen parhaimmillaan;) Nuo kultaiset hyllynkannattimet on loistoidea! Myös edellisen postauksen hyllyt on kauniit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä, tilalla on vihdoin järkevä käyttötarkoitus :) Minäkin tykkään näistä kultaisista hyllynkannattimista niin kovin!

   Poista
 10. Ihan käsittämättömän upea ja toimiva ja kaunis systeemi. Eikä edes hinnalla pilattu. Vaikka jo instassa näinkin, niin tiesin, että täällä on lisäkuvia ja hyvät tekstit :)
  Ja mikä parasta, koko tila pääsee oikeuksiinsa entistä paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Pepi <3 Mukavaa kuulla että muutkin näkevät tilan samalla tavalla kuin itse. Olen NIIN tyytyväinen tähän ratkaisuun. Tällä pienellä budjetilla saatiin todella iso muutos :)

   Poista
 11. Hieno muutos. Onpa mahtava tila ja tasot tehdä vaikka mitä. Kehyksiä ostelen minäkin etukäteen aina kun tulee kirpparilla vastaan, suorastaan hamstraan :)
  Minusta on aina kiva kuulla mitä muiden rempat ja muutokset maksaa joten kiitos hinnoista, edullisesti selvisitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, nyt on tilaa vaikka minkälaisille projekteille :)

   Halusin kerrankin listata remontin kustannukset, sillä itsekin usein mietin mitä muiden muutokset ovat maksaneet. Tämä oli minibudjetin remontti :)

   Poista
 12. Todella hieno toteutus! Ihan huippuja kirppislöytöjä - etenkin tuo valaisin ihastuttaa. Taitavia olette! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Maru :) Valaisin oli yllättävä löytö, joka osoittautui niin nappivalinnaksi tuohon pöydälle. Tosiaan valaisimen nappasin juuri kun myyjä sen pöytäänsä laski, niin hyvä ajoitus kerrankin :) Tuskin olisi kauan pöydässä notkunut.

   Poista
 13. Ou jee!!! Näyttää tosi hyvältä ja käytännölliseltä samalla kertaa. Ja hintakaan ei päätä huimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin, ou jee!!! Kiitoksia Eija, minä niin tykkään asioista, jotka näyttävät hyviltä ja ovat samalla käytännölllisiä. Olipas mukavaa kun kommentoit aulan muutosta näillä sanoilla :)

   Poista
 14. Hieno ja edullisesti toteutettu muutos!!! Punainen pöytävalaisin on tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jaana, pienen budjetin todella mieluinen muutos :) Valaisin on aikamoinen löytö. Ei ole koskaan aikaisemmin vastaavaa tullut vastaan!

   Poista
 15. Luin blogisi läpi ja tunsin hentoisen kateudenpiston (suoraan viidakkoveitsellä sydämeen). Aivan järjettömän hienoa jälkeä vieläpä jäätävän lyhyessä ajassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja sydämellisesti tervetuloa blogiini :) Ihanaa että tykkäät kodistamme ja viihdyt täällä <3

   Välillä itsekin mietin että mistä kaikki aika remontteihin ja projekteihin on revitty! Paljon ollaan tosiaan saatu aikaan, sisällä ja ulkonakin :)

   Poista
 16. Hei, upea työpiste. Valaisinkateus iski =) Uutta suunnitelmissa ja tuo teidän vihrän ja kullan yhdistelmä on kerrassaan mainio. Uskaltaisinko? Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritu :) Välillä kannattaa ottaa riskejä sisustuksessa, tämä aulan maalaaminen oli itselle sellainen. Riski kannatti ja lopputos on mieluinen!

   Poista
 17. Aivan upea tila! Siisti, käytännöllinen ja kuitenkin niin yllätyksellisen hauska :) Kyllä siellä tosiaankin toimii näppärä, kekseliäs ja aikaansaava pariskunta <3

  VastaaPoista
 18. Todella kaunis tuli ja väriyhdistelmät on jälleen upeat, vaikka lähtökohtaisesti eivät omiin suosikkeihin kuulukaan.

  VastaaPoista