Sisällön tarjoaa Blogger.

MILLAINEN SOHVAN TULEE OLLA?


Meidän mielestä sohvan tulee olla iso, muhkea ja pehmeä. Sen tulee olla kaunis, laadukas, helppohoitoinen ja sellainen jossa lika ei näy heti. Siihen tulee mahtua tarvittaessa koko perhe samaan aikaan. Istuinsyvyys on oltava suuri, sillä meillä sohvalla löhötään ja makoillaan eikä juurikaan istuta ryhdikkäästi. Hinta-laatusuhde tulee olla kohdallaan ja sohvan tulee olla helposti saatavilla suhteellisen läheltä kotia. Siinä näin nopeasti listattuna täydellisen sohvan vaatimukset. 


Nämä kriteerit täyttää meidän vuoden vanha sohva, joka on osoittautunut todella hyväksi ostokseksi. Sohva on Furninovan Vesta vaaleanharmaalla kankaalla ja höyhentäytteellä. Tämä on ainut Rautatieläistaloon uutena ostettu huonekalu, joten sohvan valintaan käytimme kunnolla aikaa. Lähinnä minä selailin netistä sopivia vaihtoehtoja ja tämä sohva nousi hyvin nopeasti ykkösvaihtoehdoksi. Vain kerran astuimme huonekaluliikkeeseen koeistumaan tätä muhkeaa sohvaa, sillä se tilattiin heti ensimmäiseltä istumalta. 


Nämä ovat sensuroimattomia kuvia, tämän näköinen meidän sohva on aamuisin. Tyynyt ovat siellä täällä, paksu pehmyt peitto mytyssä jossain sohvan kulmalla. Kylmällä ilmalla on ihana linnoittautua paksun peiton alle, niin että vain nenänpää näkyy. Siellä peiton alla vietetäänkin paljon aikaa, löhöillään ja makoillaan katsellen telkkaria. Peiton lisäksi sohvalle tarvitaan monta pehmeää tyynyä, joita voi mytätä ja muotoilla maailman parhaimman löhöasennon saavuttamiseksi.Vuoden verran olemme sohvaa nyt koeajaneet ja moitteita ei juurikaan löydy. Mitä nyt välillä istuinosasta läpi tunkeva höyhenen tyvi pistää inhottavasti peppuun. Viimeksi eilen sellainen pisti suloisen mieheni hurmaavaan takamukseen. Tämä jääkin sohvan ainoaksi moitteeksi. Aika hyvin, vai mitä?


Sohva on pitänyt hienosti ryhtinsä. Kiinteiden selkä- ja istuistyynyjen höyhentäytteitä ei tarvitse pöyhiä ollenkaan, tämä tuntuu olevan irtonaisten sohvatyynyjen todellinen vitsaus. Niitä saa ystävieni mukaan olla koko ajan pöyhimässä. Ei sopisi meille sellainen sohva. Nimittäin mitä vähemmän huollettavaa, sen parempi.


Mikäli olet ostamassa sohvaa ja mietinnässä on tämä malli, niin suosittelen lämpimästi. Vestan syliin on nimittäin ihana uppoutua raskaan päivän jälkeen ja vetäistä peitto päälle. Tämä on meille se oikea sohva, joskin vanhemmat vieraat eivät tunnu ymmärtävän valintaamme, sohvaa jossa ei voi istua ryhdikkäästi. Tämä sohva onkin tarkoitettu muihin asentoihin.

Oikein mukavia löhöhetkiä sohvalla ja leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

6 kommenttia

 1. Meillä on ongelmana huoneiden pieni koko joten tarpeeksi isoa sohvaa ei ole koskaan pystynyt ostamaan. Tällä hetkelläkin mies ja koiruli vievät koko sohvan ja mie onneton en mahdu mihinkään... onneksi makuuhuoneessa on telkkari jonne mie sitten majoittaudun viltin kera :)
  Mahtavaa että olette ostaneet ainoastaan sohvan uutena kotiinne!
  Leppoisaa lauantai-iltaa sinnekin ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, huoneiden pieni koko rajoittaa sohvan kokoa. Tämä on ensimmäinen koti johon tällainen iso sohva mahtui ja sellainen voitiin hankkia. Onneksi teillä on telkkari makkarissa, niin pääset köllimään sinne. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista
 2. Kivan ja mukavan näköinen sohva. :) Meilläkin on vähän sama juttu kuin Tiinalla, että rintamamiestalon neliöihin ja mittasuhteisiin ei sovi isot sohvat. Siksi vaihdettiin pari vuotta sitten meidän löhösohva sirompaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän sohva onkin ihanan siro ja juuri passeli rintamamiestalon fiilikseen :) Sohva talon ja tilan mukaan!

   Poista
 3. Sohva on meikäläiselle varsinainen päänvaiva. Mun silmää ei oo miellyttänyt vielä ainutkaan löhösohva. Tällä hetkellä tosin sohvaan ei olla valmiita panostamaan myöskään rahallisesti. Villit lapset ja kolme koiraa, juu nou..;) Mua naurattaa meidän lähes joka iltainen sohva-sähläys. -> Avokki menee sohvalle, minä menen viereen, noin 2 minuuttia ja sohvalla on myös 3 koiraa, avokki pistää kulmat kurttuun ja siirtyy nojatuoliin, se siitä läheisyydestä.:D Me ehkä tarvittais ihan oikeesti kaks sohvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sohva-sähläys teillä toistuu iltaisin! Kaksi sohvaa voisi olla teille hyvä juttu, kun on noita kaksi- ja nelijalkaisia sen verran loikoilemassa :)

   Sohvasta kirpaisi maksaa niin paljon, mutta haluttiin vihdoinkin ostaa molemmille mieluinen ja pitkäaikainen sohva uuteen kotiin. Tämä saakin palvella meitä monta monituista vuotta.

   Poista