Sisällön tarjoaa Blogger.

SYNTTÄRIT JA KELTAINEN KILTA


Tarjoan synkän ja vetisen päivän pelastukseksi annoksen väriterapiaa. Toissa lauantaina meillä juhlittiin syntymäpäiviä ja tässä muutamia värikkäitä kuvia kyseiseltä päivältä. Tarjolla oli synttärisankarin toivoma kattaus karkkeja, keksejä ja sipsejä. Appiukkoni mukana syntymäpäiville saapui hauska kaiuttimen mallinen kakku, joka kertookin hyvin syntymäpäiväsankarin kiinnostuksen kohteista. Kakkua ihasteltiin tovi ennen kuin maltetoimme sitä maistaa. Tämä kakku ei ollut vain päältä kaunis, sen sisältä löytyi herkullinen makuelämys.Syntymäpäivästä tuli kirkas ja aurinkoinen pakkaspäivä. Oranssin pirtinpöydän päälle katoin oman aurinkoisen kattauksen keltaisista Arabian Kilta astioista ja valkoisista Teemoista. Uudet ja vanhat Arabiat sulassa sovussa samassa kattauksessa.
Keltaiset Killat ovat minun ja mieheni isoäitien vanhoja astioita. Me tunnumme olevan molemmissa suvuissa ainoita, jotka arvostavat näitä keltaisia ihanuuksia. Niinpä ne ovat päätyneet meille, kotiin jossa ne ovat ihan jokapäiväisessä käytössä.
Keltaiset Kilta murokulhot ovat muuten osoittautuneet loistaviksi sipsikulhoiksi. Ne ovat juuri passelin kokoisia tyydyttämään yhden henkilön sipsinälän. Meillä näistä syödäänkin tällä hetkellä vain sipsejä viikonloppuisin. Soikea tarjoiluastia on täydellinen karkeille ja kekseille. Jouluna siinä oli tarjolla pipareita ja silloin sitä kutsuttiin pipariveneeksi. Jos joku Kilta keräilijä sattuu tietämään mihin tarkoitukseen tämä kaunis astia on tehty, olisin kiitollinen tiedosta. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt kyseiseen malliin, en ennen kuin nyt omistaessani sellaisen.
Siinä oli aimo annos Rautatieläistalon tarjoamaa väriterapiaa tähän iltaan. 
Itse ainakin tarvitsin sitä tänään kovasti.

Leppoisaa illan jatkoa kaikille! 

12 kommenttia

 1. Kiitokset väriterapiasta!
  Hymyssä suin mie kattelin näitä sinun herkullisia kuvia.
  Tuo teän ruokahuone on niin ihanan valoisa, pirteä ja sievä ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä <3 Ruokahuone on ikuisen kesän huone. Juuri tuollainen valoisa ja pirteä!

   Poista
 2. Soikea lautanen voisi olla sillilautanen, ainakin pikaisella googlaamisella vahvistin epäilyni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos :) Tämä on siis sillilautanen tai vihannesastia niin kuin Kirppisrakkautta alla olevassa kommentissa kertoi.

   Poista
 3. Ihana kattaus! Mähän rakastan Kiltaa suuresti, eli tällaista kauneutta katselee ihan innoissaan! Mä sanoisin, että tuo soikea tarjoiluastia on Franckin B-astiastosta (Killan ns. edeltäjä, tosin tuotannossa melkein yhtä kauan) vihannesastia (23 cm). B-sarjassa oli käytössä samoja värejä kuin Killassa, mutta muodot pyöreämpiä + ei samalla tavalla pinottavia astioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Arvasin että osaisit arvostaa kilta-kattaustani! Sinulla on niin kadehdittavan mahtava kokoelma kiltaa. Ja kiitos tarkemmasta tiedosta, tämä meidän piparivene on siis vihannesastia. Tiesin että sinulta tämä tieto löytyy :)

   Poista
 4. Ihanaa väriterapiaa! Tuo ruokaiutila on kyllä niin kaunis kaikkine ihanine väreineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Ruokahuoneessa huonokin päivä muuttuu taas paremmaksi. Tämä on hyvänmielen huone!

   Poista