Sisällön tarjoaa Blogger.

TUMMANVIHREÄ TAKKA

Heippa! Hengissä ollaan, vaikka blogi ja instagram eivät olekaan päivittyneet hetkeen. Välillä on hyvä pitää hieman taukoa ja kerätä inspiraatiota jatkamiseen. Kun mitään sanottavaa ei ole, silloin kannattaa astua hetkeksi taka-alalle ja keskittyä arjen pyörittämiseen. Blogihiljaisuus päättyy nyt, sillä meillä hieman remppailtu ja minulla on teille jotain näytettävää.

Kuvat ovat valitettavasti aikamoista mössöä, sillä meille asti tuo aurinko ei jaksa paistaa. Jos jään valoa odottelemaan, saatte blogiin luettavaa luultavasti muutaman kuukauden päästä. Ei anneta sen  haitata ja keskitytään pakkasviikkojen kunniaksi tummanvihreään takkaan. Makuuhuoneen tapetoimattomat seinät saivat taannoin harmaata väriä pintaan ja kerroin että edessä on vielä takan maalaus. Vaaleanvihreä takka ei enää miellyttänyt silmää ja kaipasin tummenpaa väriä, ihan käytännön syistä.  Vaalea väri kun ei ollut armollinen, sillä siinä näkyi heti kaikki lika ja noki, varsinkin kun tämä meidän takka sattuu olemaan sellaista herkästi sisälle savuttavaa mallia. 


Tällä hetkellä pinnalla on Tikkurilan vuoden väri N405 Ruukku, joka on kyllä kiehtova sävy. En kuitenkaan sutaissut takkaan Ruukkua, vaan päätin palata 2016 vuoden väriin, M442 Vuonoon. Minulla on tummanvihreän Vuonon kanssa pitkä historia, sillä lähes koko yläkerran aula on maalattu tällä sävyllä. Siitä on jo lähes kolme vuotta ja olenkin alkanut kaipaamaan suht pimeään aulaan jotain vaaleampaa väriä. Vuono ei silti kyllästytä, joten uskalsin tuoda värin myös alakertaan, huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Toimiiko Vuono takassa ja olenko tyytyväinen värivalintaan?

Todellakin!

Heleä vaaleanvihreä takka muuttui Vuonon avulla dramaattiseksi ja ylvääksi, mutta silti ihanan maanläheiseksi ja kotoisaksi. Tuon takan aiemman värin poimin tapetin väreistä, oikeastaan yhteistuumin teidän lukijoiden kanssa, sillä tuolloin pyysin teitä auttamaan värin valitsemisessa. Silloin paljon kannatusta sai tummanvihreä, johon en ollut selkeästi tuolloin vielä valmis. Tarkemmin ajateltuna, autoitte siis tämänkin värin valinnassa, kiitos siitä!


Tummanvihreä on nyt makuuhuoneen uusi juttu! 

Sitä löytyy takan lisäksi vanhasta lasipullosta kaapin päältä sekä uudesta torkkupeitosta. Kevättä kohti mennään, mutta meillä makuuhuoneessa värit vaan tummenevat :) Ennen makuuhuoneessa oli ikuinen kesä, nyt uusien tummenpien sävyjen myötä siitä tuli enemminkin syksyn huone. Sellainen syksy, jossa apilapelto kukkii! Onhan tämä nyt vähän vuodenaikoijen sekamelska, mutta pääasia on että huoneessa viihdytään ja nukutaan hyvin. 


En ole pitkään aikaan vilauttanut ennen-jälkeen kuvia, joten tässä niitä tulee.

Valkoinen tiilitakka tosiaan tasoitettiin ja maalattiin tapetista poimitulla sävyllä K358 Keto pari vuotta sitten. Samalla takan tausta ja sivuseinä saivat värin X381 Aaloe. Viime vuoden lopulla maalasimme seinät Tikkurilan Deco Grey -värikartan sävyllä 1923 ja takan hetki sitten tummanvihreällä M442 Vuonolla.Makuuhuoneen järjestys muuttui viimeisen pintaremontin yhteydessä ja nurkkaan rakennettu vauvan hoitopöytä ja seinähyllyt saivat lähteä, sillä niille ei ollut enää käyttöä. Tilalle tuli vanha talonpoikaiskaappi. Niin sitä taas saatiin ihan näyttävä muutos aikaiseksi aika pienellä vaivalla. Josko nyt jätettäisiin makuuhuone rauhaan ja siirryttäisiin muiden huoneiden kimppuun!


Mitä tykkäät vai tykkäätkö?

Kivaa pakkasviikkoa kaikille! Me ei lämmitetty makuuhuoneen takkaa muutamaan päivään maalauksen takia ja ilolla tänään pistin sen pöhisemään. Hyrrr.

22 kommenttia

 1. Tervetuloa takaisin!
  Kysymykseesi vastaan heti että tykkään kyllä! Tumma väri sopii takkaan oikein hyvin ja se näyttää nyt erittäin tyylikkäältä. Ei ole meänkään makuuhuone ollut koskaan näin tumma kuin mitä se nyt on ja mie viihdyn siellä oikein hyvin :)
  Mukavaa illanjatkoa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina❤ Tumma väri toimii paremmin tässä tupruttavassa takassa, nyt kun sitä on tiuhaan joka päivä lämmitetty! Onneksi valitsin tämän tummanvihreän, se vaan on niin kaunis ja näyttävämpi kuin se vaaleanvihreä. Meillä molemmilla makkarit tummenee, vaikka kevättä kohti mennään :) hyvä, hyvä!

   Poista
 2. Tumma väri on hyvä, tekee takasta massiivisemman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Itseasiassa tälleen livenä katsottuna takka näyttää pienemmältä tummana, pihatalon mummokin sitä ihmetteli ääneen :) Kuvista saa paljon massiivisemman kuvan. Hassua!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Mertsi! Täällä tykätään kovasti uudesta väristä.

   Poista
 4. Kaunis takka ja hyvä muutos!
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa, aika pienellä vaivalla sai aikaan näyttävän muutoksen. Tämä tumma väri on niin paljon parempi!

   Poista
 5. Vuoto un upea sävy ja sopii hienosti tuohon takkaan, upea valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuono on ihana, onneksi valitsin sen tähän. Nyt kun ollaan mietitty tarkemmin tuota yläkerran aulan käyttötarkoitusta, niin tummanvihreät seinät saavat lähteä ja tilalle tulee vaaleampaa väriä. Onneksi Vuonoa löytyy jatkossa tästä alakerran takasta :)

   Poista
 6. Kaunis yhdistelmä väreissä nyt! Tykkään erityisesti myös seinän sävystä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinän sävy on tummenpi kuin alunperin suunnittelin, mutta tykästyin tähän todella. Tummanvihreä takka on kui luotu tämän harmaan kaveriksi :)

   Poista
 7. Kauniit värit koko makuuhuoneessa! Tumma toimii mielestäni vielä paremmin kuin tuo vaaleampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen täysin samaa mieltä! Pari vuotta sitten ajattelin, että kyllä se vaalea pienentää tätä massiivista takkaa ja tekee siitä huomaamattomamman, hah olin väärässä. Tummana se itseasiassa näyttää pienemmältä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. No niinpä, kannatti tarttua pensseliin ja tehdä tämä muutos!

   Poista
 9. Kyllä tykkään! Upea väri. Uskon, että siihen ei kyllästy ihan heti.

  VastaaPoista
 10. Todella hyvin sopii tuo tumman vihreä väri tuohon huoneeseen ja vähän persoonallisempi kuin pelkkä valkoinen. Kivat myös nuo erikoiset takkaluukut, hieno kuvio. Meilläkin on vähän samantyylinen tuollainen vanha takka meidän vanhassa omakotitalossa ja olemme miettineet sen remppaamista siten, että sen voisi ottaa taas käyttöön.

  VastaaPoista
 11. On kyllä hienon värinen takka. Ja hienoa, että lukijat ovat auttaneet värien valinnoissa. Me ostettiin takka isolla takkaluukulla viime vuonna ja on ollut nyt talvisin kyllä ahkerassa käytössä. Se tuo ihanaa lämpöä kotiin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Googlettelin vihreitä takkoja mietttiessäni uuden kodin takan väriä ja löysin blogiisi. Aivan sairaan hieno!

  VastaaPoista