Sisällön tarjoaa Blogger.

SHAALIA KATTOON JA NEITOA LATTIAAN


Kuten tämän postauksen otsikko jo kertookin, meillä on pensselit ja telat heiluneet ahkerasti. Rempan kohteena on toinen yläkerran makuuhuoneista, pienen tytön tuleva huone.

Tämä huone oli aikaisemmin meidän aikuisten makuuhuone, josta muutimme alakertaan raskauteni alkuaikoina. Tähän huoneeseen hankimme heti talon oston jälkeen unelmieni tapettia, sinistä kiurujen yötä. Sitä oli saatava nopeasti makuuhuoneen seiniin, sillä olin uneksinut siitä ihan liian kauan.

Samalla maalasimme tapetoimattomat seinät, listoja ja huoneen kaksi ovea. Muuten huone jäikin alkuperäisasuunsa, odottamaan myöhempiä inspiraatioita. Kamala kellertävä mäntylautalattia ja likaisen laikukas valkoinen katto eivät silloin häirinneet niin pahasti ja siirryimme remontoimaan muita huoneita.


Kannettuamme kimpsut ja kampsut alakertaan, oli itsestään selvää että tästä huoneesta tulee joku päivä Lillin huone. Ennen kuin se päivä koittaa, huone rempataan kunnolla kuntoon. Siinä ollaankin päästy hyvään vauhtiin, sillä viime viikonloppuna maalasimme tuon likaisen valkoisen katon ja kellertävän mäntylautalattian.

Vihdoinkin!


Tätä ennen ehdin jo maalata seinät uudestaan, väri vaihtui tummansinisestä vaaleaan harmaaseen, joka kylläkin näyttää tässä huoneessa aikalailla vaaleansiniseltä. Näiden sinisten seinäpintojen kaveriksi kaipasin jotain tyttömäistä ja lämpimän maanläheistä, niinpä valitsin lattian väriksi Tikkurilan Neidon (X420).


Blogiani pidemmän aikaa seuranneet lukijat jo tietävätkin kuinka hullaannuin Neidosta. Maalasin olohuoneen pariovet tasan vuosi sitten tällä ihanalla sävyllä, eikä se jäänyt siihen. Keittiön ovi sai Neitoa pintaan ja jo tuolloin tiesin sävyn jatkavan matkaansa yläkertaan, Lillin huoneen oveen. En vielä silloin tosin tiennyt sen päätyvän lattiaan asti!


Halusin lattiaan aika vaalean ja valoa heijastavan sävyn, sillä en halunnut huoneeseen perinteistä valkoista kattoa. Luonnonvalon määrä huoneessa ei ole valtava, joten sävyjä piti miettiä hetki. Kaivoin esille kotoa löytyviä maalipurkkien jämiä ja testailin niitä lattiaan ja kattoon. Sieltä löytyivätkin molemmat sävyt, Neito lattiaan ja Shaali (Y467) kattoon. Molemmat ovat Tikkurilan lämpimiä maanläheisiä sävyjä, jotka tuovat kauniisti pehmeyttä pikkutytön huoneeseen. Shaalia löytyy meiltä eteisen seinistä ja katon rajassa kulkevasta liukuovikaapista sekä portaiden käsijohteista. Nyt myös yhdestä yläkerran huoneen katosta! Ehkä joku päivä myös yläkerran aulan seinistä.


Tomaatin punainen ovi on vielä maalaamatta ja listat uusimatta. Kattoon on luvassa jotain erilaista ja näyttävää lisäystä. Palataan siihen ja huoneen loppuremonttiin myöhemmin. Rempan jälkeen alkaa se ehdottomasti kivoin osuus, nimittäin huoneen sisustus. Siinä vierähtääkin sitten tovi, sillä huoneeseen jo hankitut huonekalut on ensin kunnostettava ja maalattava. Osa huonekaluista on vielä löytämättä ja niitä metsästän jälleen Torista.

Huone alkaa pikkuhiljaa tuntumaan pikkutytön huoneelta, väreillä on siihen suuri vaikutus!

6 kommenttia

 1. Heippa! Kivalta näyttää! Oltiinkin tässä eräänä iltana samaan aikaan paikallisessa Prismassa maaliostoksilla🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos❤ No niinpäs oltiinkin maaliostoksilla samaan aikaan. Piti kävästä blogistasi kurkkimassa ja tunnistin sinut kyllä. Kiva löytää uusia bloggajia täältä pienestä kaupungista!

   Poista
 2. Kyllä tuli kaunis kokonaisuus. Joskus odottelukin kannattaa, niin ajatukset ehtivät kypsyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä, tämä sisustaminen ja värivalintojen teko on prosessi, joka vie välillä enemmän aikaa ja joskus ne tulevat hetken mielijohteista. Tykkään näistä pikkuneidin huoneen väreistä tosi paljon.

   Poista
 3. Voi että, oikein innolla odotan pikkuneidin huoneen valmistumista. Siitä tulee aivan varmasti ihana ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kutkuttava projekti, ihanaa tehdä huonetta omalle tyttärelle. Kumpa vaan tulisi äkkiä kevät ja lämpimät ilmat, niin pääsisi niiden huonekalujen kimppuun. Huone alkaa olla hyvällä mallilla, lattialistat odottavat asennusta ja oven maalaus vielä edessä. Sitten on pinnat aika pitkälti valmiina.

   Poista