Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMIS KIERRÄTYSPISTE


Hei! Tulin esittelemään teille lasiverannan valmiin kierrätyspisteen. Siellä se nyt pönöttää paikallansa, viimeisteltynä ja maalattuna, valmiina imaisemaan sisäänsä taloutemme kierrätysjätteet. Tästä alkaa todellinen kierrättämisen aikakausi isolla K:lla.

Kierrätyspisteen viimeistelyt tarkoittivat laatikkojen sisäpuolien työstöä. Keräämme lajitellut jätteet laatikoihin kiinnitettyihin isoihin jätesäkkeihin, joissa ne on kätevintä ja helpointa viedä eteenpäin kauppojen kierrätyspisteisiin. Minulla ei riitä intoa ensin kerätä jätteitä laatikkoihin ja sieltä lappoa niitä kuljetusastioihin tyhjennystä varten. Jätesäkit eivät kuitenkaan pysy kuosissa ilman jonkinlaista kiinnitystekniikkaa, joka meillä ratkaistiin seuraavalla tavalla: jokaisen laatikon sisäpuolelle ruuvattiin neljä pyöreäreunaiseksi hiottua puukoukkua, joihin jätesäkin reunat saa helposti sujautettua. Tämä tuntuu ihan toimivalta ratkaisulta ja säkit pysyvät aika hyvin ojennuksessa.Vaikka koivuvanerin pinta oli jo itsessään kaunis, päätin maalata kierrätyspisteen harmaaksi. Valitsin maaliksi Tikkurilan Helmi-kalustemaalin himmeänä ja sävyksi Tikkurilan Deco Grey-värikartan sävyn 1938. Tuo sävy on sellainen kunnon rehellinen harmaa, joka ainakin lasiverannan valossa taittaa hieman siniseen. Lasiverannan katto ja seinät ovat sävyltään hyvin beessiin taittavat harmaat, seinäpaneelit valkoiset ja lattia sininen. Tuo 1938 on sävynä ihan nappivalinta tähän tilaan, sen valoon ja se sopii ihan kivasti näiden muiden sävyjen kaveriksi. Kierrätyspisteen väritys ei tule tästä muuttumaan, noiden muiden edellä mainittujen ehkä joku päivä. Ainakin lattian maalaus on edessä, sillä maali alkaa rapisemaan jo pahasti rappusissa.

Välillä pohdin todella pitkään sävyjen valintaa ennen maalikaupoille menoa ja vielä maalaamisen jälkeenkin saatan arpoa valintani sopivuutta. Tässä tapauksessa rakastuin valitsemaani harmaan sävyyn heti ensimmäisen maalikerroksen levitettyäni. Kerrankin näin!Kierrätyspiste hallitsee nyt verannan toista puolta, joten mitään massiivisia kalusteita ei sinne enää mahdu. Enkä missään nimessä halua täyttää tilaa ahtaaksi, vaan pitää sen avarana ja selkeänä. Minulla oli jemmassa vanha rottinkituoli, joka löysi nyt paikkansa ikkuiden edestä. Istumapaikka on kuitenkin tarpeellinen, niitä aikaisemmin mainitsemiani saunavilvoitteluja varten. Mustassa pärekorissa säilyvät saunajuomat sopivan kylminä, ainakin näin syksyllä!
Tämä puoli verantaa on kauniin seesteinen ja nautin tästä näkymästä. On ihana astella sisälle verannan kautta, kun lyhdyissä palavat led-kynttilät, ajastettuna syttymään hämärän tultua. Verannan toisella puolella vallitsee kaaos. Työkaluja ynnä muita remppavehkeitä ei kannata viedä kovin kauas, sillä seuraavaksi rakennetaan tuolle toiselle puolelle verantaa vaatekaappi, tietysti vanerista! :)

Mitä tykkäät kierrätyspisteestämme? 

27 kommenttia

 1. Kaunis ja varmasti arkea helpottava ratkaisu! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Kyllä nimenomaan arkea helpottava ratkaisu kun päästiin eroon erilaisista keräysastioista ja pusseista, joille ei löytynyt järkevää paikkaa.

   Poista
 2. Näyttää varsin toimivalta, jotain tuollaista kaipaan itsekin. Nyt on keräysastioita ympäri kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu meilläkin oli, niitä keräysastioita jos jonkinlaisia. Ryhdyttiin jo keväällä suunnittelemaan kierrätyspistettä verannalle ja nyt on mahtava fiilis kun se on valmis! Tämä on meidän tarpeisiin tosi toimiva ratkaisu.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos❤ Tulihan tästä niin paljon parempi kuin uskalsin toivoa. Toimiva ja vielä kaunis katsellakin! Meni ihan nappiin tämä projekti.

   Poista
 4. Todella hyvä ratkaisu! Ja ihana sävy maalissa, pistänpä muistiin! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Pistä ihmeessä sävy muistiin! Minä käytän tätä samaa sävyä varmasti muissakin projekteissa, niin siihen ihastuin.

   Poista
 5. Oikeen pahaa tekee, kun näyttää niin hyvältä! Todella kaunis veranta ja värisävyt. Ihailen aina ihmisiä, joilla on taito tehdä itse. Kierrätyskaappi on upea ja miten paljon ulkonäköön tekee nuo listat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos❤ On se vaan luksusta kun kotoa löytyy taitava remppamies, jolta hoituu tällainen kierrätyspisteenkin rakennus. Tässä projektissa minä toimin assarina ja maalarina, omat taidot kun eivät yksin riitä tällaisen rakentamiseen. Ollaan siis hyvä tiimi! Listoitus oli ihan must juttu tähän ja varmasti jatkossa muihinkin projekteihin. Me ollaan ihan hurahtaneita listoihin!

   Poista
 6. Voi miten hienosti toteutettu ja ylipäänsä tosi hieno asia. Noille ei meinaa löytyä tilaa talouksista, mutta kunnolla kun suunnittelee, niin jopa kierrätyspiste näyttää solahtavan muuhun sisustukseen ihan täydellisesti. Onnittelut onnistuneesta lopputuloksesta, näyttää hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Me käytettiin suunnitteluun hyvin aikaa eikä hätiköity tämän teossa. Haluttiin tehdä kerralla onnistunut ratkaisu kierrätykselle ja tietysti ulkonäkökriteerit olivat yhtä vahvasti mietinnässä kuin kierrätyspistteeneeen toimivuuskin. Ja tulihan tästä ihan mahtava!

   Poista
 7. Hieno kierrätyspiste...tulee mieleen vanhat puulatikot..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Juuri näin, vanhat halkolaatikot olivat tämän kierrätyspisteen suunnitelman pohjana.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos❤ Ja niin tarpeellinen, sillä jätteen määrä kasvoi pikkuneidin myötä hurjasti. Tarvitiin kipeästi lisää tilaa kierrätykselle.

   Poista
 9. Vau, upea ja miten käytännöllinen.

  VastaaPoista
 10. Oi vau! Ihan loistava idea ja upea toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos❤ Välillä sitä keksii ihan loistavia arkea helpottavia juttuja!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos❤ Vihdoinkin lasiveranta löysi sen oman juttunsa ja järkevän käyttötarkoituksen. Siihen meni lähes kolme vuotta.

   Poista
 12. Hieno kierrätyspiste ja ihana blogi, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 13. Nerokas ratkaisu! Ja kauniisti rakennettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ On tää kyllä aika nerokas ratkaisu. Olen ihan fiiliksissä tästä vieläkin!

   Poista
 14. Hei! Ihan mieletön kokonaisuus! Onko tuosta mitään mahkuja saada piirrustuksia/kaavoja, haluaisin itse värkätä vastaavan?

  VastaaPoista