Sisällön tarjoaa Blogger.

KUVAUKSIA KOHTI VIHREÄN HIMON VALLASSA


Elämme Rautatieläistalossa jännittäviä aikoja. Ensi viikolla meillä on kotikuvaukset lehtijuttua varten. On todella mielenkiintoista nähdä miltä oma koti näyttää lehdessä ja miten siitä kirjoitetaan. Välittyyköhän talon lämmin tunnelma niin kuin toivon ja saavatkohan lukijat oikeanlaisen käsityksen kodistamme. Se jää nähtäväksi. Kuvaajaa seuratessa saan varmasti hyviä kuvausvinkkejä ja kuvakulmia, joita itse en ole tajunnut hyödyntää. Se miten kotimme tallentuu ammattilaisen käsissä, on kiehtovaa ja hieman pelottavaakin. Talon emäntä halutaan myös kuviin, se on ehkä se pelottavin osuus.


Lehtijuttu julkaistaan todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella. Ilmoittelen sitten kun kotimme ovet avautuvat printtimediassa. Pääsemme esittäytymään siihen ainoaan sisustuslehteen, joka tulee meille kestotilauksena. Se olikin ykköstoiveeni. 


Kuten monessa seuraamassani blogissa, myös meillä ollaan vihreän himon vallassa. Kevättä kohti mennään kovaa vauhtia ja minulle on iskenyt valtava tarve hankkia lisää vihreää kotiin. Ihan kun sitä ei jo ennestään meiltä löytyisi joka puolelta. Muutama viherkasvi lisää tuskin haittaa ketään. Ilmoitin miehelleni, että niitä saapuu kotiin aloeverojen ja muutamien muiden lähiaikoina hankittujen viherkasvien lisäksi maksimissaan viisi kappaletta. Paljastus - niitä tulee luultavasti paljon enemmän! 


En muuten ole vieläkään raaskinut heittää elämäni ensimmäistä omin kätösin tekemääni kranssia kakluunin kyljestä pois. Se jotenkin sopii tuohon paikallensa niin täydellisesti. Kakluunihan ei ole käytössä, sillä se määrättiin käyttökieltoon. Siellä on tiili jumissa. Siihen eteen olenkin voinut tästä syystä sijoittaa kotimme suurimman ja näyttävimmän viherkasvin. 


Peikonlehti ja kultaköynnös ovat viherkasveista ehdottomia suosikkejani. Ne ovat yllättävän helppohoitoisia, nopeakasvuisia ja ovat kestäneet tämän pimeän talven hienosti. Samaa ei voi sanoa monesta muusta kotimme viherkasvista, jotka ovatkin löytäneet tiensä kaatopaikalle. Kultaköynnökset jatkavat kasvuaan ja laskeutuvatkin ihanasti olohuoneen seinähyllyltä ja rottinkitelineeltä kohti lattiaa.Tulppaaneilla saa tuotua kotiin tähän aikaan vuodesta ihanasti väriä. Harmillisesti ne eivät vaan ole kovin pitkäikäisiä. Ensi viikolla ostan ison kasan uusia tulppaaneja ja toivotan kuvausväen tervetulleeksi. Joko sinä olet vihreän himon vallassa?

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

31 kommenttia

 1. Lehtijuttu, jännää! :) Multa on usein kysytty juttua lehteen ja pyydetty jopa osallistumaan Suomen kaunein koti ohjelmaan, mutta uskallus ei ole vielä riittänyt. Varsinkin oman pärstän näyttäminen hirvittää. :D Täälläkin intoillaan lähestyvästä keväästä ja vihreästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun olisit uskaltautunut Suomen kaunein koti ohjelmaan, sinne teidän koti ehdottomasti olisi kuulunut :) Mutta ymmärrän täysin miksi et lähtenyt mukaan, oman pärstän esittely on minullekin haaste.

   Poista
 2. Heti ensimmäisellä kerralla kun näin blogistasi teän ihanan talon ja kodin niin ajattelin että Rautatieläistalo jos jokin on niin valmis lehteen ja vaikka telkkariin kaikkien ihasteltavaksi ❤
  Joten ei muuta kuin lycka till, siitä tulee aivan varmasti ihana lehtijuttu.

  Täällä ollaan myös vihreän himon vallassa. Töistä kun tulin kotiin niin ensin meni ruoka uuniin ja seuraavaksi saivat kaikki kodin viherkasvit kunnolla vettä :) Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3 Hieman piti ensin pohtia tätä lehtijuttu asiaa, mutta uskaltauduin ja nyt innolla odottelen mitä tuleman pitää!

   Ihanaa kun vihreä lisääntyy joka puolella, kohta pääsee jo pihalle kuoputtamaan :) Tässä keväällä voinkin jo esitellä meidän lavakaulus kasvimaan ja viime kesänä rakennetun kesäkeittiön. Rautatieläistalo siirtyy siis osittain pihajuttuihin :)

   Poista
 3. Ihania uutisia, teidän koti kyllä ansaitsee lehtijuttunsa! Ja kyllä, täälläkin on havaittavissa vihreän himoa. Tänäänkin kannoin ruokakaupasta kotiin tulppaaninipun ja neilikkakimpun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jossu <3 Tänään meinasi jo tarttua tulppaaneja mukaan kaupasta, mutta pikkasen vielä täytyy odottaa, että ovat sitten kuvauksissa kauneimmillaan :)

   Poista
 4. No tuleehan se :) oikein kiva juttu, sitähän minäkin jo alusta asti sanonut, että on se ihme jollei joku tartu!
  Vihreää pitäis lisätä, mutta kauhee roudaaminen kesällä Lillaan - enhän mä mittään muista kesällä pikaisesti kotona käydessä. Onneksi nuo palmuvehkat on tarpeeksi vaatimattomia kastelun suhteen. Peikonlehteä mun tekis myös mieli, mutta edellinenkin rojahti niin julmetun isoksi, että eihän se mihinkään mahtunut, muutti muualle. Antaas kattoo mitä tässä vielä kehittelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tulee :) Yhteydenottoja tuli yhtäkkiä niin paljon, että päätin avata kotini ovet kuvaajalle!

   Odotankin jo innolla juttujasi Lillasta, se on niin suloinen paikka :) Keväämmällä Rautatieläistalossankin siirrytään osittain pihajuttuihin.

   Poista
 5. Ei kyllä ihmetytä yhtään, että lehteen päädyitte ja varmasti hieno juttu tulee :) Jään mielenkiinnolla odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan mukavaa juttua ja kivaa kokemusta :) Onhan tämä tällainen jännittävä kerran elämässä juttu!

   Poista
 6. Mahtavaa, onnea tulevasta jutusta! Jäin oikein miettimään, että mikä voisi olla se ainoa lehti joka teille tulee, hmm... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde :) Kerrotaan sitten muillekin kun lehtijuttu ilmestyy :D

   Poista
 7. Ihanaa viikonloppua ja ihanaa innolla odotan mihin lehteen kaunis kotimme tulee ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppuja en enää ehdi toivotella, joten ihanaa alkanutta viikkoa sinulle! On hurjan jännittävää nähdä miten kotimme näyttäytyy lehdessä. Teidän kotinne juttu vain vahvisti päätöstäni lähteä mukaan :)

   Poista
 8. Tylsää odottaa pitkä aika lehtijuttuanne! Tulppaaneilla saa ihanasti väriä ja kevään tuntua, tänäänkin piti kirjoittaa kauppalappuun miehelle, että YSTÄVÄNPÄIVÄKUKKIA ja tajusihan se "pienestä" vinkkauksesta tuoda tulppaanikimpun tullessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mutta kyllä se juttu sieltä pian tulee! Pieni vinkkaus tuotti siis tulosta ja sait kauniita tulppaaneja. Hienoa :)

   Poista
 9. Ihanaa ja jännittävää!
  Kuviasi katsellessa tulee himo saada lisää vihreää omaan kotiin. Niin kauniilta se näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että vihreän himo tarttuu meiltä sinullekin :) Viikonloppuna lähdettiin yllättäen messuilemaan Turkuun ja samalla poikettiin Plantagenissä! Muutama vihreä saapui kotiin :D

   Poista
 10. Meilläkin on keväällä kuvaukset, jännää! :D Onnea ja rentoa mieltä kuvauksiin, hyvin ne menee! Heitin sua blogissa haasteella, ota koppi jos on aikaa ja intoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että teidänkin koti on pian lehdessä :) Kiitos, käyn kurkkaamassa haasteen, mutta olen vähän huono vastailmaan niihin. Ehkä innostun joku päivä :D

   Poista
 11. Löytyipä täältä kiva blogi...jäin lukijaksesi..:)

  VastaaPoista
 12. Nyt enhdin tutustua blogiisi paremmin ja olen aivan myyty...tykkään, tykkään!
  Ja nyt sitten kysyisin neuvoa. Meillä on vanha tummaksi lakattu ruokapöytä, en tiedä mitä puuta on. Pintaan on jäänyt sellaisia vaaleita kohtia, ehkä omaa syytäni, kun kerran menin laittamaan Blediä pöydän pintaan ja luulempa, että jäljet jäivät, kun pinnalle on laitettu kuumia kahvimukeja ja lautasi. HArmittaa niin vietävästi. Luuletko, että tuosta öljystä, jossa aikaisemmin kerroit, laitoit sitä teakpinnalle, olisi tässä tapauksessa hyötyä. Tai tiedätkö jonkun muun konstin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia ja loistavaa että viihdyt meillä :D Hmmm, tuo kysymyksesi on aika paha. En usko että sinun tapauksessasi öljy auttaa, vaan luulen että pinta on hiottava ja lakattava uudelleen.

   Poista
  2. Tuota vastausta vähän pelkäsinkin...pitää odottaa kesää, että pääsee ulos hiomaan, kun tässä uudessa pienessä kodissa ei ole tilaa missä hioisi..:)

   Poista
 13. Olette kyllä niin oikea kohde lehteen :) Sitä odotellessa :)

  VastaaPoista
 14. Voi kun kiva :) Teillä on kyllä niin ihanan näköistä!

  VastaaPoista
 15. Ihania kuvia, taas kerran. Odotan innolla tulevaa lehtijuttua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) Niin minäkin odotan, kunhan nyt ensin saadaan kuvaukset hoidettua kunnialla alta pois :D

   Poista