Sisällön tarjoaa Blogger.

KOTIMME KAAMEIMMAT NURKAT - KYLPYHUONE


Kotimme kaameimmat nurkat juttusarja jatkuu nyt kylpyhuoneen esittelyllä. Tämä on kotimme omituisin huone, toiminnoiltaan hyvin epäkäytännöllisesti suunniteltu. Huoneesta löytyy kaksi ovea ja suuri ikkuna, mikä on ehkä aikaisemmin hankaloittanut toimintojen sijoittelua. Mutta meilläpä onkin ihan uudet suunnitelmat, tulevassa remontissa pistetään niin sanotusti pakka sekaisin.

Tätä huonetta onkin jo hieman vilautettu blogissani. Kerroin tekemästäni kylpyhuoneen kasvojenkohotuksesta ihan blogini alkuaikoina. Kaikkea en silloin paljastanut, nyt onkin luvassa kurkistus huoneen jokaiseen nurkkaan. Täältä muuten löytyy se kotimme kamalin asia. Sen näet pian.


Kylpyhuoneeseen on kaksi käyntiä, sinne pääsee suoraan eteisestä tai työ/pelihuoneen kautta. Näytän muutamia ennen-jälkeen kuvia, jotta saatte jonkinlaisen käsityksen väliaikaisesta remontista, jonka avulla mielestäni paransin huomattavasti kylpyhuoneen oloja ja sen toimivuutta. Kaapit saivat kyytiä täälläkin, niitä irroittelin sumeilematta pois niin kuin keittiössäkin.

Olen jo aikaisemmin maininnut miten suuri kaapisto pesukoneen tason päältä sai uuden elämän työ/pelihuoneessa, jossa se päätyi seinälle ja sai pintaansa liitutaulutarraa. En oikein ymmärtänyt kaapiston tarkoitusta täällä kylpyhuoneessa, sen ainoan kunnon työtason päällä. Ikkunan alta irroitin matalan tason ja kaapin, jotta sain edes jonkilaisen tilan pyykinkuivausta varten. Taso oli mielestäni aivan turha, liian matala työtasoksi, vaatteiden viikkaamiseen ja muuhun pyykkihuoltoon.


Irrotin lisää kaappeja ja peilin, jotka koin täysin turhiksi tässä huoneessa. Maalaisin kylpyhuoneen kaksi seinää valkoisella maalilla, niin seinälaatat kuin lasikuitutapetinkin. Peilin ja kaappien tilalle tuli kaksi avohyllyä, jotka riittävät meidän säilytystarpeisiin vallan mainiosti. Pesukoneen työtason päälle sijoitimme yhden syvän hyllyn, jossa pesuaineet on kätevä säilyttää. Pyykinkuivaus hoituu entisen pyykkitelineen sijaan tällä Sinin vedä ja ripusta-kuivaustelineellä. Se on todella kätevä.Oranssi naulakko on kirpputorilöytö. Se on tuiki tarpeellinen kylpyhuoneessa, vaikka ei sovikaan yhtään yhteen nykyisten laattojen kanssa. Kaikkia seiniä en ole maalannut, innostus jotenkin lopahti kesken. Vaikka näitä kuvia katsoessa pieni innostuksen kipinä alkoikin sisälläni jyllätä. Onhan tuo huomattava ero maalattujen ja alkuperäisten seinien välillä.


Tässä se on, kotimme kamalin asia. Suihkukaappi vuodelta nakki. Voitte kuvitella, että peseytyminen täällä hoidetaan hyvin nopeasti. Mikä on tietenkin veden kulutuksen kannalta hyvä asia. Uskomatonta, miten kuvissa tämäkin kauhistus näyttää paljon siedettävämmältä. Älkää antako kuvien hämätä, tämä on oikeasti kamala paikka.


Kylpyhuone tulee kokemaan todella isoja muutoksia, kunhan remontti saadaan käyntiin. Sitten joskus. Remontilla haetaan toimivuutta ja käytännöllisyyttä kylpyhuoneeseen, mikä tarkoittaa suuria mullistuksia.


Yhden alustavan suunnitelman voinkin jo paljastaa. Kuvittele vasemman puoleinen saunaan johtava seinä kokonaan pois ja tähän oven ja suihkukaapin kohdalle sauna. Tämä on mieheni unelma, sillä tämän hetkinen saunamme ei palvele kunnolla tarkoitustaan nykyisellä paikallaan. Kerron saunan esittelyn yhteydessä miksi näin on. Se onkin sitten Kotimme kaameimmat nurkat juttusarjan viimeinen osa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

16 kommenttia

 1. Ihanan realistinen tämä sinun juttusarjasi. :D Täytyy kyllä sanoa, että olet jo tehnyt ihmeitä ja suurta muutosta tilassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Halusin juttusarjalla näyttää kotimme kaikki nurkat, ne remppaamattomat ja väliaikaisen remontin kokeneet. Samalla suunnitelmat remonttien suhteen ovat vain vahvistuneet.

   Poista
 2. Ei tuo niin kamalalta näytä, meillä saman suihkukaapin päivitetty versio :)
  Mutta onpahan melkoinen monitoimitila, yhdistetty kodinhoitohuone, kylpyhuone ja varasto. Pieniä muutoksia alkuperäiseen mutta toimivampi minunkin mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todellinen monitoimitila! Kylpyhuoneessa on myös lämminvesivaraaja, josta en tainnut mainitakaan. Selkeyttä tämä tila kaipaa kovin.

   Poista
 3. No ei tämä nyt minusta kovin kamala ole, päinvastoin, aika ihana ja ainakin valoisa! Ihana tuo naulakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tälläkin pärjäisi vielä monet vuodet, mutta mieli haikailee toimivuutta ja päivitettyjä pintoja. Valoa tilassa onneksi on paljon ja se onkin kylpyhuoneen paras asia :)

   Poista
 4. Nooh, on sitä kaameampiakin suihkutiloja nähty... :) Mutta eihän tuo nyt kovin toimiva, tai muuhun kotiin sopiva ole. Meillä on tooosi pieni kylppäri ja pyykinhuoltopiste varsinkin, mutta jostain oli tingittävä. En halunnut lohkaista olohuoneesta tilaa kylppärille, joten näillä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole toimiva ei, käytäntö on osoittanut että paljon parannettavaa on. Kyllä tähän voisi tyytyä vuosikausiksi, mutta kun on remontin aika ja rempparahat kasassa niin halutaan ehdottomasti päivittää kylpyhuone tähän päivään.

   Poista
 5. Voi hyvänen aika miten paljon tilaa ja sen myötä antaa paljon mahdollisuuksia vaikka mihin :) Meidän kylppäri laajennettiin remontissa ja on nyt ehkä kaksi neliötä, heh no onneksi peseydytään pihasaunassa. Tosi paljon olet saanut aikaan pienillä kohennuksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen pikaremonttien kannattaja :) Kunpa oikea remontti voitaisiin aloittaa parin vuoden sisällä. Ainahan saa haaveilla!

   Poista
 6. Kylläpä on ihanan iso huone kerta kaikkiaan! Meidän kaamea kylppäri on n. 1,3x2.5 m suihkuineen,vessoineen ja pyykkihuoltoineen - aiiivan järkky..Tuosta saa kyllä mahtavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone on iso, mutta hankalan mallinen. Tähän suunnitellaan muutosta. Uskon että rempalla saadaan paljon hyvää ja kaunista aikaan :)

   Poista
 7. Kylläpä on ihanan iso huone kerta kaikkiaan! Meidän kaamea kylppäri on n. 1,3x2.5 m suihkuineen,vessoineen ja pyykkihuoltoineen - aiiivan järkky..Tuosta saa kyllä mahtavan :)

  VastaaPoista
 8. No ei todellakaan niin kaamealta näytä, kuvissa..:) Tilava ainakin on, joten remontin jälkeen siitä saa varmasti mieluisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa pystytään kyllä elämään pitkäänkin, mutta mieli haikailee muutosta :) Kaikki on kiinni rahasta, jota jostain pitäisi säästää tähänkin remonttiin.

   Poista
 9. Hei,
  Pitää nyt minunkin kommentoida, että ehkä omaan silmääsi näyttää kaameammalta kuin tänne ruudun taakse :) Meiltä en kehtaisin edes näyttää niitä kaameita nurkkia (joka huoneessa), se kun tarkoittaa että johdot ja putket roikkuu, maalit lohkeilee, listat puuttuu ja sitä rataa. Ai niin, suihkukaappi haaveissain joskus tulevina vuosina (en vielä tiedä minne, tätä rataa varmaan keskelle olohuonetta), kylpyhuonetta tai kodinhoitohuonetta meillä ei ole lainkaan! Olisin tässä elämäntilanteessa iloisesti yllättynyt isosta monitoimihuoneesta! Mutta omassa kodissa tietty kaikki keskeneräinen ja vääränlainen ottaa silmään eri lailla, tiedän ;)

  VastaaPoista