Sisällön tarjoaa Blogger.

EKA KERTA HUUTOKAUPASSA - OPETUSTAULU JA MUITA MUUTOKSIA


Olin eilen elämäni ensimmäista kertaa huutokaupassa. Se oli mahtava kokemus, josta opin paljon. Kyseessä oli vanhan koulun irtaimiston huutokauppa. Tämä oli niin sanottu homekoulu, joten kaikki huutokaupattiin pois. Tunnelma oli todellakin kuuma, kostea ja hikinen. Pieniin luokkahuoneisiin sulloutui iso määrä ihmisiä, jotka ostivat kaiken irtilähtevän, kun halvalla sai. Se mitä ei saanut halvalla, jäi kaivelemaan. Nimittäin vanhat puiset koulukaapit sekä monet sadat opetustaulut, jotka myytiin laatikoittain minulle isolla rahalla, joukossa oli myös monia upeita Ebba Masalinin teoksia.Se mitä minä huusin kotiini huutokaupasta, on nyt ripustettuna työhuoneen vanhan liinavaatekaapin päälle. Muutamia opetustauluja myytiin onnekseni kappaleittain, joten kotiin lähti herkkä Joutsen ja poikaset opetustaulu, joka on muuten kaksi vuotta vanhempi kuin talomme. Se on piirretty vuonna 1910 ja on ikäisekseen todella hyvässä kunnossa. Ensimmäisen huutokauppakäyntini ostos, hinta 10€.


Korkealle ripustettavat asiat vaativat isoja tikkaita, sillä huonekorkeus alakerrassa on yli kolme metriä. Kun tikkaat kerran olivat sisällä ja minä olin innoissani tekemässä pieniä muutoksia, lisäsin liinavaatekaapin viereiseen ikkunaan toisen mustan pellavaverhon. Aikaisemmin ikkunassa oli vain yksi näistä verhoista, sillä en halunnut peittää kauniita ikkunoita kovin paljoa. Nyt olin valmis toiseen verhoon, joka tuntuukin oikein hyvältä lisäykseltä. Verhotanko sai viimeinkin myös päätynupit, jotka sain anopilta jo aikoja sitten.Herkkä opetustaulu sopii väritykseltään kauniin apilapeltoa kuvaavan tapetin viereen. Samaa herkkyyttä löytyy niistä molemmista. Parempaa paikkaa en olisi taululle voinut löytää. Ja huutokaupoissa tullaan vierailemaan jatkossakin, se on varmaa.

Ihanan leppoisaa sunnuntaita kaikille!

16 kommenttia

 1. Todella kaunis tuo opetustaulu ja edullinen ❤ Mie vielä haaveilen sellaisesta koska yhtään en ole vielä sattunut meille löytämään.
  Huutokaupat on kivoja ja jännittäviä paikkoja. Täällä päin niitä on tosi harvoin mutta jos vain mahdollista niin silloin myös tämä emäntä on siellä haukkana paikalla :) Onneksi mies tykkää myös käydä sillä miten mie muuten saisin ne mahdolliset löydöt kotiin :)
  Mukavaa pyhäpäivänjatkoa rautatieläistaloon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen näitä opetustauluja etsiskellyt, mutta hinnat ovat usein olleet liian kalliita budjettiini nähden. Innostuin kyllä huutokaupoista nyt todenteolla, eli näissä ruetaan käymään nyt useamminkin. Mukavaa pyhäpäivää sinne pohjoiseen :)

   Poista
 2. Kaunis ja edullinen löytö. :) Mä oon käynyt huutokaupassa vain kerran ja silloin ei tarttunut mitään mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä opetustaulu istuu meille kivasti :) Huutokauppojen maailmaan on hauskaa tutustua, se on niin jännittävä ja kiehtova maailma.

   Poista
 3. Kaunis on , mutta tuli vaan mieleen tuo homekoulu ?! Onkohan ne huonekalut yms. ihan turvallisia ? Olen itse ollut homekoulussa töissä ja opin sen, että home ei ole leikinasia:(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ja hyvä pointti tuo home asia. Tätä olenkin usein miettinyt ostaessani vanhoja huonekaluja ja tavaroita. Meillähän koko koti on sisustettu kierrätetyillä huonekaluilla, jotka kyllä ennen ostoa saavat tarkan kuntotarkastuksen, mutta eihän sitä koskaan tiedä millaisesta paikasta ne tulevat, ellei niitä myyjän kotoa haeta. Mikä ei kyllä siltikään kerro koko tarinaa. Sellainen riski on otettava käytetyn tavaran kanssa aina. Päätin kuitenkin ostaa opetustaulun kotiin, eikä se huoleta minua.

   Poista
 4. Anne jo mainitsikin asiasta...taitaa olla hyväkin, ettet enempää ostanut kuin tuon yhden taulun, on se home vaan sen verran petollinen juttu.
  Kaunis on ja sopii paikkaansa.
  Ja erityisen paljon tykkään noista verhoista, jotenkin tuo musta tuo kivaa särmää -vähän samalla lailla kuin itselläni keittiössä ne mustat pitisverhot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Huutokauppaostokset tosiaan jäivät tähän yhteen tauluun tällä kertaa. Seuraavaksi tutustutaan perinteiseen huutokauppaan. Nämä mustat verhot toimivat yllättävän hyvin tässä huoneessa. Ja sinun pitsiverhosi ovat kauniit keittiössäsi <3 Kevät tulee ja minä laitan lisää mustaa ikkunaan, heh! Kompensoin tätä ostamalla lisää viherkasveja :)

   Poista
 5. Tuo joutsentaulu on kaunis. Minulla on tämän oman kylän kyläkoulun huutokaupasta hankittuna muuta opetustaulu, ne ovat aarteitani. Hinnat alkaa olla nykyään jo turhan kovia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Niinpä, hinnat ovat usein turhan kovia ja minä pyrin tekemään edullisia ostoja. Uskon että aarteesi ovat ihania <3

   Poista
 6. Kaunis taulu! Tässä ihan meidän nurkissä on aika usein huutokauppa. Koskaan en ole vielä uskaltanut mennä, voisin jäädä koukkuun.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Se on kyllä juuri näin, koukkuun voisi jäädä ja kovasti! Kun kerran uskaltauduin huutokauppaan, niin heti haluaisin uudestaan!

   Poista
 7. Silloin kun minä menetin huutokauppaneitsyyteni raahasin kotia ainakin 20 opetustaulua, neuvolavaakan ja kolme isoa karttaa ja niiden vanhan telineen. Ai että, muistan mieheni ilmeen minun kurvatessani kotiin auto täynnä "romua" :D

  VastaaPoista
 8. Vau, sinä menetit huutokauppaneitsyytesi oikein näyttävästi! Aikasta mahtava saalis, voin kuvitella miehesi ilmeen :) Heh. Mitä muuten tapahtui kaikille "romuille"? Mahtuivatko kaikki kotiin?

  VastaaPoista
 9. Huutokauppa - se onkin mulle aika kaksipiippuinen juttu. Kiinnostavaa tavaraa varmasti olisi monesti, mutta musta se voisi olla jotenkin liian vaivaannuttava tilanne. Lisäksi mulla ehdottomasti pitäisi olla Janne mukana hillitsemässä, koska jos mä saan yksikseni päähäni, että jotain pitää saada, niin voi sanoa heipat rahoille :D

  Hienon huudon teit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokaupassa on kyllä ihan oma fiiliksensä, siis näin yhdessä huutokaupassa vierailleena ;) Hyvin nopeasti voi lähteä mopo käsistä ja hinnat nousta huimiksi. Onneksi olen tarkan markan nainen ja pystyn hillitsemään näköjään itseni :) Käykää joskus kokeilemassa!

   Poista