Sisällön tarjoaa Blogger.

KOTIMME KAAMEIMMAT NURKAT - KEITTIÖ


Tästä alkaa uusi juttusarja nimeltään Kotimme kaameimmat nurkat. Luvassa on näkymiä keittiöstä, vessasta, kylpyhuoneesta ja saunasta, sellaisena kuin ne tällä hetkellä ovat. Ajatus tästä lähti Lempimausteeni on lempivärini-postaukseni kommentista, jossa mainittiin: miten voin olla niin valmis kotini kanssa. Vastaus on, että blogini kuvissa näkyvät ne valmiit huoneet ja nurkat, joita ollaan jo remontoitu ja sisustettu mieluisaksi. 

Miltä sitten näyttävät kotimme kaameimmat nurkat, ne jotka vielä odottavat remonttia. Ensimmäisenä esittelyssä on keittiö, jolle olen kylläkin tehnyt niin sanotun kasvojen kohotuksen, jotta pystyn rauhassa odottamaan tuota isoa remonttia. Minä kannatan näitä pikaremontteja, hetkellisiä helpotuksia, joilla on suuri merkitys omaan viihtyvyyteeni. Meidän perheessä minä teen nämä pikaiset ja väliaikaiset remontit, joten heitän niin sanotusti vain omaa aikaani hukkaan. Saattekin itse päättää, onko keittiön pikaremonttiin käyttämäni aika hukkaan heitettyä.


Keittiömme odottelee siis remonttia, jossa tämä kaikki kuvissa näkyvä uusitaan. Vastapäinen seinä on jo remontoitu ja näkynyt blogissani paljon, musta hirsiseinä onkin keittiön valmista osaa.

Tässä on näkymä keittiöstä ennen ja jälkeen pikaremontin, se keittiön seinä, jota blogini kuvissa ei ole aikaisemmin nähty. Kuten huomaatte irroitin kaikki keittiön yläkaapit, ensin lähti kuivauskaappi pihatalon mummon uuteen keittiöön, sitten pikkuhiljaa loputkin kaapit löysivät uudet kodit. Yläkaappien lähdön jälkeen pakkeloin ja maalasin keittiön seinät raikkaan valkoisella.


Lähtöpassit saivat keittiökaapiston alasokkelit, jotka eivät väriltään viehättäneet silmääni. Suuri huuva koki huomattavan muodonmuutoksen. Sen ympärillä kulkeva listoitus ja keskikohdan kaakelointi vaihtui mustaan maaliin, jolla sain peitettyä irroituksesta syntyneet jäljet ja tehokkaan liiman urat. Pinta jäi liiman ansiosta rosoiseksi ja epätasaiseksi, onneksi maali tarttui kuitenkin hyvin sen päälle. Huuva on uudessa asussaan huomattavasti siedettävämpi, mutta vaihtuu kyllä remontin myötä pienempään liesituulettimeen.


Entä mitä tapahtui uunin yläpuolella oleville kahvikuppi ja hillopurkki kaakeleille. Ne peitin hyvin nopeasti mustalla dc-fixillä, joka on erittäin kätevä pienissä väliaikaisissa muutoksissa. Nurkkaan massiivisen kulmakaapin tilalle tulivat avohyllyt mustilla hyllynkannattimilla. Hyllyjen alla on pieni maustehylly, joka on kirpputorilta löytynyt Ikean puinen tauluhylly, maalattuna mustaksi ja sahattuna kaakelien mukaan nurkkaan sopivaksi. Mikron takana näkyy pieni astioiden kuivausteline, kahden euron kirppislöytö, jossa voi kuivatella muutamia kattiloita.


Kuivauskaapin tilalla on toinen tauluhylly, johon meillä kasataan leikkuulaudat ja tarjottimet. Hyllystä roikkuvat koukuilla tiskiharjat ja mittalusikat. Ihan näkyvillä ja esillä. Astianpesukone vetelee viimeisiään. Kovilla pakkasille sen poistoletku jäätyi ja pääsin käsintiskaushommiin muutamaksi viikoksi. Tällöin astiat kuivatettiin keittiön senkin päällä, pinta astiapyyhkeillä verhottuna. Se onkin ollut ainut kerta kun oikeasti olen kuivauskaappia kaivannut. Toivotaan, että kone kestää remonttiin asti.


Milloin tämä näkymä muuttuu ja remontti alkaa? Se on erittäin hyvä kysymys. Ehkä vuoden kahden sisällä tai sitten paljon nopeammin. Uuden keittiön värityksessä käytetään todennäköisesti jo näkyviä sävyjä. Valkoista, mustaa ja vaaleaa puuta. Ja tietysti Rautatieläistalon tapaan jotain värikästä ja pirteää sopivissa määrin. 

Uusi jääkaappi/pakastin vaihtaa paikkaa (toivottavasti se olisi rakastamani Smeg), jotta saamme koko seinän mittaisen tason. Sitä työtilaa tarvitaan tässä keittiössä todellakin lisää. Toivon kovin, että ikkunan edessä majaileva vanha senkki voisi jäädä uuteen keittiöön. En vielä tiedä onko se mahdollista. En vain millään osaa kuvitella keittiötä ilman sitä. Lattiakin kokee muutoksen, tuo vanha muovimatto vaihtuu joksikin ihan muuksi.


Paljon on suunnitelmia päässä ja remonttia edessä. Miten lopulta osaan päättää tähän mennessä kalleimman remontimme lopullisen muodon, kaikki materiaalivalinnat ja varmistaa käytännöllisyyden? Kun on lopulta aika päättää nämä asiat, toivon olevani varma valinnoistani.

16 kommenttia

 1. Hienon muutoksen olet saanut noilla omilla parannuksillasi! Meillä oli myös yhdessä asunnossa keittiö ihan kamala. Siis ihan järkyttävä, Siellä saatiin aika paljon pelastettua just dc-fixillä kun päällystettiin tasot sillä. Lisäksi vaihdettiin ovien kahvat, sekin teki ihmeen ison muutoksen, varsinkin kun ne aiemmat oli kolmea erilaista, kaikki yhtä rumia :-D Kun keittiö sitten myöhemmin uusittiin, siitä tuli tosi paljon toimivampi kun siirreltiin vähän toimintoja ja lisättiin sähköjä ym. Pikaremppa siis kannatti, että jaksoi rauhassa miettiä uuden kunnolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla teidän entisen keittiön muutoksista :) Olen juuri sitä mieltä, että näitä keittiöremppoja ei kannata kiirehtiä, jotta käytännössä selviää mitkä asiat toimivat ja mitkä ei. Osaa sitten tehdä järkeviä parannuksia uutta tehtäessä, ehkä :)

   Poista
 2. Kyllä on magee "pientä pintaremonttia" Kyllähän tuon kanssa jaksaa odotella remppaa. Sitä odotellaan täälläkin...insinööri miehen kanssa kaikki vaan kestää ikuisuuden :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pieni pintaremontti kannattaa, vaikka olisikin vain väliaikainen! Vai uutta keittiötä teilläkin odotellaan, no hiljaa hyvä tulee, ainakin näissä isoissa muutoksissa!

   Poista
 3. Onpas hauska ajatus juttusarjalle, jään odottelemaan jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että juttusarja saa kannatusta! Pian pääsette tutustumaan vessaan ja kylppäriin :)

   Poista
 4. Voi jösses noita koristekaakeleita, kumma että et halunnut niitä säästää??! :D Mulle meidän keittiön remppa oli tosi kova pala, olin kovasti raskaana ja ilmeisesti hormonitoiminnan "epäkunnosta" johtuen mun valinnat keittiön materiaalien ja värien suhteen ihmetyttävät mua itseänikin edelleenkin. Joka kerta kun joku kohta saatiin keittiössä valmiiksi, väänsin itkua että miten hirveä siitä tuli. Ei ollut helppoa minulla, mutta ei kyllä miehelläkään... Kutsun edelleen tilaa nimellä Eikun kompromissikeittiö. Jaiks. Ja sitä keittiötä pitäisi nyt tosiaan katsella monen monta vuotta (huoh). Uskoisin, että sää tuut onnistumaan oikein hyvin uuden keittiön kanssa sitten joskus, kun tuo väliaikainenkin kasvojenkohotus onnistui noin hienosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kaikkea ne raskaushormoonit aiheuttavat, teidän keittiön tapauksessa vääriä valintoja ja mielipahaa :(

   Tarinasi oli äärettömän mielenkiintoista luettavaa. Toivottavasti aika kultaa muistot ja jaksat elellä kompromissikeittiön kanssa :) Kiitos kun jaoit teidän keittiön tarinan täällä!

   Poista
 5. Tässä kohtaa pieni väliaikaisremppa oli paikallaan. Minä tykkään tuosta uudesta lookista.

  VastaaPoista
 6. Oon pettynyt. Odotin et olis oikeesti jotain kamalaa :D Meillä riittäis sellasii nurkkia vaikka kuinka paljon :) Oikein hieno kasvojenkohotus keittiöllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kasvojen kohotus siis onnistui! Kaameus on katsojan silmissä ;)

   Poista
 7. Näppärää - teen tuota itsekin :) nyt sinulla niin kaunista, että eihän tuossa mitään kiirettä ole - saa rauhassa miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja niinpä, tämän kanssa jaksan odotella ja suunnitella rauhassa :) Väliaikaisilla rempoilla saa hyvin tätä jatkoaikaa!

   Poista
 8. Aivan mahtavia fiksauksia. Toimivia juttuja väliaikaiseen (tai miksei pitkäaikaisempaankin) nopeaan parannukseen. On se aina hienoa nähdä, kun kekseliäät ihmiset tekee kammotuksista kaunistuksia. Teidän keittiö näyttää sille, ettei akuuttia hätää sen kanssa ole. Vaikka tietty itse ikiliikkujana ymmärrän, että uutta tekee mieli.

  Erikseen täytyy vielä mainita tosta tauluhyllystä - nerokas! Mulla on aina Tyynelässä ongelmana, että mihin pistän leikkuulaudat. Ne on ihan niitä muovisia, ettei niitä varsinaisesti tee mieli esitellä, eikä mulla oo noin kauniita tarjottimia, mutta kuivauspaikkana toi on kyllä ihan napakymppi.

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos, pieni tai oikeastaan olematon budjetti saa ajattelemaan ja tekemään luovia ratkaisuja :) Tauluhyllyt kulkivat mukanani vuosia ja vasta nyt ne pääsivät tositoimiin, keittiöön ihan toiseen tarkoitukseen! Meidänkin leikkuulaudat ovat muovisia, mut mustana nekin on nättejä.

  VastaaPoista