Sisällön tarjoaa Blogger.

KOTIMME KAAMEIMMAT NURKAT - SAUNA

 

Tervetuloa Kotimme kaameimmat nurkat juttusarjani viimeiseen osaan. Pääsette vierailemaan kotimme saunassa, jossa on ehkä maailman isoin ikkuna. Onko iso ikkuna hyvä asia saunassa, ei ainakaan meidän mielestämme. Astutaan peremmälle ja tutkitaan tätä jäätävää paikkaa nimeltä sauna.

Mikäli saunan oven unohtaa talvipakkasella kiinni, niin ettei pesuhuoneen lämpö pääse leviämään sinne, odottaa siellä +4 asteinen sauna. Houkuttelevaa vai kuinka?


Panelointi ja lauteet ovat jo aikansa eläneet. Ne vaatisivat uutta perusteellista pintakäsittelyä, jota en ole nähnyt tarpeelliseksi tehdä. Perheemme miesväki viihtyy saunassa minua enemmän, joten näillä mennään remonttiin asti.

Täällä suuren ikkunan saunassa saunomisasentona on muuten kaikki raajat ylälauteella. Muuten jäätyvät varpaat, ihan tosissaan. Saunan huonekorkeus on ikkunan korkeudesta johtuen aivan liian suuri. Ikkunan takia saunaan ei ole voinut rakentaa alaslaskettua kattoa. Jotta lämpö saunassa leviäsi kunnolla saunojaan asti, tulisi lauteiden olla vielä korkeammalla tai katto matalammalla.


Meillä on hetivalmis kiuas, joka saakin olla remontin alkaessa heti valmis lähtemään. Emme tule sitä kaipaamaan. Uuteen saunaan haaveilemme lauderakenteiden keskelle upotettavaa kiuasta. Saunan lattiassa on muovimatto, joka jatkuu kylpyhuoneesta saunaan asti. Muovimatolle vilkutamme myös hyvästit.


Alustavissa remonttisuunnitelmissa saunan paikka tulee vaihtumaan. Saunan ja kylpyhuoneen välinen seinä puretaan ja suihku sijoitetaan mahdollisesti tähän kiukaan paikalle. Tällöin sauna ja suihku olisivat yhdellä seinällä, muut toiminnot ja pyykkihuolto nykyisten lauteiden puolella. Eteisestä kylpyhuoneeseen astuttaessa toiminnot olisivat näin vastakkaisilla seinillä. Kompaktin kokoinen ja nykyistä pienempi sauna sekä suihku oikealla puolella, työtasot ja pyykkihuolto vasemmalla puolella. Koko huone avartuisi ja saisimme muutoksilla kaivattua lisätilaa sekä toimivuutta tähän kotimme monitoimitilaan. Kylpyhuoneen toinen ovi jäisi tässä suunnitelmassa saunan takaseinäksi.

Näitä muutoksia pyöritellään mielessä aina välillä enemmänkin ja välillä ne unohtuvat kaiken muun ajankohtaisemman tieltä. Alustava suunnitelma muhii ja paranee vain koko ajan.Kiitos kun jaksoit kahlata kanssani läpi kotimme kaameimmat nurkat. Omat ajatukset ja suunnitelmat esiteltyjen nurkkien kohdalta vain vahvistuivat näitä juttuja tehdessä. Kotimme kaameimmat nurkat häipyvät nyt taka-alalle odottamaan uusia tuulia. Kun remontit alkavat, lupaan että saatte olla mukana muutoksissa tiiviisti. Mitään peittelemättä mennään, vai mitä?!

11 kommenttia

 1. Hehe, hauskasti kirjoitettu. :D On kyllä kummallisen iso ikkuna saunassa! Mun mielestä saunan pitäisi olla hämyinen tunnelmallinen rentoutumispaikka ja noin isosta ikkunasta tulee turhan paljon valoa, lämpöhukkaa myös. Mitä lie saunan rakentaja ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Ikkuna on valtava ja sama juttu minulla. Miellän saunan ennemmin pieneksi ja hämyiseksi kuin tällaiseksi valoisaksi isoksi tilaksi.

   Poista
 2. Mitä tässä nyt korrektisti sanoisi, pelkistetty sauna mukavan suurella ikkunalla :D
  Uudet suunnitelmat kuulostavat paljon paremmalta ratkaisulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mukavan suuri ikkuna tosiaan :D Uudet suunnitelmat ovat muodostuneet pikkuhiljaa, parempi ensin elellä hetki vanhan kanssa, jotta osaa tehdä järkeviä ratkaisuja. Jos osaa...

   Poista
 3. Jotenkin olen tottunut ettei saunassa ole ollenkaan ikkunaa, koska kotonakaan ei ollut. Saatikaan kun ikkuna on tuon kokoinen, hui! Suunnitelmat kuulostavat todella hyville! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole ennen tällaiseen ratkaisuun törmännyt. Saunan tekijä on ilmeisesti tykännyt valosta, myös saunassa :) Kiitos, yritetään tosiaan tehdä järkeviä ratkaisuja uuden saunan osalta.

   Poista
 4. Meillä on ikkuna saunassa, kiva katsella taivasta lauteilta (meillä ei ole naapureita), Tosin ikkuna on vain murto-osan kokoinen tuosta :)
  Aika hienoa, kun pääsette tekemään ihan uutta, täällä kun tuunaillaan vaan 8 vuotta sitten tehtyjä hutipäätöksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saunan ikkunassa on sumennettu lasi, sillä muuten talon ohi ajavilla saattaisi syntyä monta kolaria. Oltaisiin aikamoisessa näyteikkkunassa aatamin asussa :D

   Poista
 5. Jopa kuvissa näkee miten korke saunanne on..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkea sauna tosiaan on, arviolta noin 2,8m. Uusi sauna onkin sitten paljon matalampi. Hienoa että kuvista välittyy tuo korkeus :)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista