Sisällön tarjoaa Blogger.

KOTIMME KAAMEIMMAT NURKAT - VESSA


Juttusarjani Kotimme kaameimmat nurkat on päässyt hyvin vauhtiin. Eteisestä pääsemme tähän kotimme pienimpään huoneeseen, jokaiselle meille hyvin tärkeään paikkaan. Valitaan eteisessä oikeanpuoleinen valkoinen ovi ja astutaan sisään. Tämä on muuten kotimme ainut huone, jossa ei ole ikkunaa, siis vaatehuoneen lisäksi.


Tänään esittelyvuorossa on kotimme ainut vessa. Kyllä, isossa talossamme on vain yksi vessa. Olenkin alkanut kaipaamaan toista sellaista yläkertaan, mutta yllättävän hyvin pärjätään näin yhdelläkin.


Väliaikaisten remonttien kannattajana olen ihan vain pikkuisen viilannut vessaa. Irrotin kalusteisiin kuuluvat vetimet ja vaihdoin ne mustiin puisiin vetimiin. Irroitin myös kaappien ovia, ne kun eivät kaikki olleet valkoisia. Avohyllyt toimivatkin meillä paremmin kuin hyvin ja asioidessani täällä, katselen niitä paljon mielummin kuin vihreitä ovia. Ne eivät olleet kauniin vihreät. Avohyllyistä pilkistää nyt putkia, kiinnikkeitä ja kiskoja, mutta ovat ne huomattavasti parempi vaihtoehto.


Seinällä näkyvä musta alue on liitutaulutarra, joka toimi kesän lopussa vietämiemme häiden vieraskirjana. Jokaisen vieraan oli käytävä juhlien aikana täällä hotelli helpotuksessa, joten mikä olikaan parempi paikka vieraskirjalle. Siihen saimmekin illan aikana ihania tekstejä. Niitä on mukava lueskella kerta toisensa jälkeen pöntöllä istuessa. Ikuinen muisto tämä ei ole, mutta en kokenut itselle tärkeäksi muunlaista vaihtoehtoa. 


Alustavissa suunnitelmissa on uudistaa vessassa lähes kaikki. Ovi ja katto taitavat olla ainoat asiat jotka säästetään. Lattia, seinät ja kalusteet kokevat muutoksen. Tarkoituksena luoda vessasta viihtyisämpi ja lämpimämpi paikka. Lattialämmitys on toivelistalla, mutta ei kylläkään pakollinen. Vessan patteria ei muuten olla kertaakaan pidetty päällä, joten se joutaa lähteä. Yksi asia nousee remontin suunnittelussa yli muiden, haluaisin nimittäin kotimme sisustustyylin jatkuvan vessaan asti. 


Miten sitten remontti toteutetaan, kun talossa on vain yksi vessa? En voi sanoa, että se tulisi olemaan ruusuilla tanssimista, mutta onneksi pihatalon mummon vessa on lähellä. Remontti täytyy muutenkin ajoittaa ja suunnitella tarkasti, jotta vältyttäisiin turhilta ja ylimääräisiltä viivästyksiltä. 


Mieheni yllätti minut pari päivää sitten, vessa voisi kuulema olla kotimme seuraava remonttiprojekti. Suunnitelmat ja remontointiin tarvittavat rahat eivät ole valmiina, mutta mieheni remonttiloma on ilmeisesti loppumaisillaan. Tämä kuulostaa todella hyvältä! 

Vessa huutaa ehdottomasti jotain väriä. Josko rohkeasti vihreää tai sinistä laattaa. Tällä hetkellä olen ihastunut vihreään mosaiikkiin, jota voinkin kuvitella vessan seiniin isossa määrin. Välillä mieleni haikailee upeita marokkolaisia laattoja, välillä jotain paljon pelkistetympää. Edessä on päättämisen vaikeus, kun vaihtoehtoja on niin paljon. Taitaa kuitenkin olla niin, että loppujen lopuksi hinta määrittelee pitkälti materiaalien valinnat. Eikun laskemaan ja suunnittelemaan edullista vessaremonttia. 

7 kommenttia

 1. Me kutsutaan meidän alakerran vessaa työmaaparakiksi.:D se on odottanut remppaa monta vuotta. Sehän siis piti laittaa kuntoon jo alkurytäkässä. Siellä menee katossa yläkerran viemäriputket ja lattiaan on sahattu reikä yläkerran vesiputkia varten. Valokatkasija roikkuu katosta johdon varassa ja pöntön nuppi puuttuu. :D apua... se on niin järkyttävä!
  Jään odottamaan teidän wc-muutosta, potkin ehkä samalla avokkia persuuksille.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, kuvailujesi perusteella teidän vessa todellakin kuulostaa työmaaparakilta :D Jospa vessaremontit alkavat molemmissa talouksissa pian!

   Poista
 2. Meilläkin on menty Tyynelässä väliaikaisratkaisuilla jo viidettä vuotta. Nyt on Janne näyttänyt jo projektille vihreää valoa ja saatetaan saada kesällä homma käyntiin. Meillä on onneksi vanhan navetan päädyssä ulkohuussi, ettei haittaa, vaikka räjäytäisi kaiken kerralla. Vihreää mäkin oon miettinyt ja välillä kuviolaattoja. Nyt oon kuitenkin kallistunut suunnittelemaan suihkulle (joka on samassa tilassa) kaappia (vaikka niitä yleensä inhoankin) ja muihin seiniin puolipaneelia tapetin kanssa. Saas nähdä! Mielenkiinnolla seurailen mitä teillä tapahtuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai hyvin samoja mietteitä on ollut sinullakin, mukava kuulla. Vihreä on nyt jotenkin vienyt sydämeni, olisihan se ihanan raikas väri vessaan. Saa tosiaan nähdä mihin lopulta päädytään, nämä isot ja pitkäaikaiset päätökset vaativat enemmän pohdintaa. Niitä kun ei vaan maalilla ja pensselillä muuteta :) Toivottavasti saatte projektin alkuun kesällä, työn iloa!

   Poista
 3. Käy kurkkaamassa kuvia meidän vessan lattiasta. Siitä löytyy valkoista, vihreää ja harmaata Pukkilan kuusikulmaista laattaa (ja vihreää jäi kaksi avaamatonta laatikkoa yli, vink, vink). Niissä on samanlainen mattapinta kuin monissa marokkolaislaatoissa ja eri värejä saa kivasti yhdisteltyä. :)

  VastaaPoista
 4. Hei ja käyn ehdottomasti kurkkaamassa teidän vessan lattian, kuulostaa hyvältä :) Kuusikulmainen laatta on ollutkin mietinnässä lattiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herpderp, enpä ole muistanut laittaa osoitetta profiiliin ja kännykällä on vaikeaa, mutta blogi löytyy siis osoitteesta asemasta.blogspot.com

   Poista