Sisällön tarjoaa Blogger.

KIRJAHYLLY MUUNTAUTUU - MAKUUHUONEEN ONGELMA RATKAISTU


Tämä yläkerran aulan vanha 50-luvun kirjahylly sai eilen lähtöpassit tulevan vaneriprojektin tieltä. Keksin kirjahyllylle jälleen muutaman uuden käyttötarkoituksen, ihan ohimennen ja vahingossa.

Kerroin jo aikaisemmin kuinka toinen 50-luvun kirjahylly muuntautui meillä olohuoneeseen tv-tasoksi ja työhuoneeseen seinähyllyksi. Pääset lukemaan sen tarinan tästä (klik). Meillä ei näköjään kirjahyllyt toimi kirjahyllyinä, mutta onneksi niille on hauska keksiä uusia käyttötarkoituksia.


Hyllyjä irroitellessani tajusin, että kirjahyllyn alataso on juuri sopivan korkuinen makuuhuoneeseen, viistokaton matalimman kohdan alle. Tämä on ollut makuuhuoneessa se ongelmaseinä, liian matala minkäänlaiseen kalustukseen. Ei enää, sillä kirjahylly pelasti tilanteen.



Teak-taso sopii kauniisti muiden vanhojen kalusteiden joukkoon, joskin vaati jälleen pienen käsittelyn Vanhanajan huonekalujen kiillotusöljyllä, jota en vieläkään lakkaa mainostamasta. En ollut ehtinyt kirjahyllyä tällä aineella aikaisemmin käsittelemään, joten nyt olikin jo aika ottaa tehoaine esille. Toimi jälleen loistavasti ja pinnasta tuli kauniin kiiltävä.


Makuuhuone on kotimme selvästi romanttisin huone, joskin kovin romanttista hempeilyä meillä ei koskaan tulla näkemään. Lisäsin kuitenkin ripauksen romantiikkaa tekemällä tason päälle yksinkertaisen kynttiläasetelman, joka sopii mielestäni kauniisti siihen. Kynttilät ja niiden aluset sattuivat sopivasti löytymään tämän kaapin sisältä.


Kirjahyllyn yläosan hyllyille on myös tulossa uusi käyttötarkoitus. Sen esittelen teille kuitenkin vasta myöhemmin, kunhan projekti valmistuu. Sen verran voin vinkata, että muuttuvan yläkerran aulan puolelle on tulossa hyllyistä jotain ihan uutta.

Nyt toivottelen mukavaa pirteän pakkaspäivän jatkoa ja muistakaahan lämmittää toisianne! 

6 kommenttia

 1. Lämmitystä tarvitaan, täällä mittarissa -21 astetta. Aika kiva tuli laatikosto-osasta matalalle seinälle. Sopii kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyrr, aina vaan pakkanen kiristyy! Meidän talo on ihan jäätävä. Kiitos, kivasti sanottu että sopii kuin nenä päähän :) Olen samaa mieltä.

   Poista
 2. Tuo näyttää tosi hyvältä! Vanhojen talojen ja viistokattojen kans saa tosiaan käyttää kekseliäisyyttä sen mieki olen taas huomannu kun tuolla vintissä olen fiksaillu sen minun uuden ompelutilan kans :)
  Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3 Todellakin haaastavia nämä viistokatot, mutta pakottaa kyllä kovin luovuuteen ja kekseliäisyyteen, joka näitä sisustaessa harjaantuu hienosti :)

   Poista
 3. Minkä merkkistä on tuo öljy mitä käytät huonekaluille ja mistä sitä saa hankittua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Laura. Valmistaja on Sateenkaarivärit Oy. Öljyä voi tilata heidän nettikaupasta, sitä voi löytää myös kaupoista.

   Poista