Sisällön tarjoaa Blogger.

ROADTRIP TO LAHTI - KIRPPISLÖYDÖT


Tänään oli mahtava roudtrip päivä. Eilen illalla päätimme kirpputorikierroksen määränpääksi aivan uuden ja tutustumisen arvoisen kaupungin, Lahden. Illalla suoritin nopean kirpputoriselauksen netissä ja pikaisella haulla löytyikin useita kiinnostavia kohteita. Kirpputorimatkat tuntemattomaan ovat aina yhtä kutkuttavia ja kiehtovia, niin kuin oli tämäkin reissu. 


Lahden kirpputorilöydöt ovat tässä. Vanha puinen seinävitriini, mustavalkoinen raanu ja 50-60 luvun kattolamppu. 

Mustavalkoinen raanu meiltä löytyy jo ennestään eteisestä, missä se tulee kauniisti esille hirsiseinää vasten. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa haeskellut toista saman värityksen omaavaa kappaletta. Nämä mustavalkoiset ovat muuten erittäin hankalia löytää. Uuden raanun ja vitriinin tulevat sijoituspaikat ovat vielä raksuttamassa mielessäni, kerron kyllä sitten kun löydän näille löydöille omat paikkansa kotoa.Suloinen kattolamppu pääsee ehdottomasti makuuhuoneemme kattoon. Sinne muiden saman aikakauden huonekalujen kaveriksi. Tämä lamppu ei muuten löytynyt Lahdesta. Kotimatkalla pysähdyimme Tuulosen kauppakeskukseen vierailemaan hotelli helpotuksessa ja sieltähän löytyi myös kirpputori. Kiitos vessahädän, ilman sitä tämä lamppu olisi jäänyt ostamatta. 


 

Päivä oli huikea, kiitos matkakumppanilleni. Uusia aarreaittoja, loistavia löytöjä ja hyvää ruokaa. Kuinka suuren loven nämä löydöt tekivät lompakkooni? Mitättömän pienen.

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille <3


Vanha vitriini 16€ / Kirpputori Kisälli, Lahti
Raanu 4€ / Kirpputori Kirkkis, Lahti
Kattolamppu 5€ / Tuulosen Löytö ja Kirppis, Tuulos

21 kommenttia

 1. Hienoja löytöjä ja tosiaankin edullisia. 4€ raanusta ja 5€ kattolampusta ei ole paljon mittään :)
  Mieki meinasin aamupäivästä lähteä käymään parilla kirpparilla mutta mie nukuin sen verran myöhään, ulkona oli vieläkin -15 pakkasta joten enpä kehannutkaan. Ens lauantaina lähen kyllä!
  Mukavaa lauantai-iltaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina. Olen erittäin tyytyväinen koko roudtrippiin ja kirpputorikierrokseen. Kotiin tuotu saalis on tosi hyvä! Mukavia kirpputorihetkiä sinulle ja odotan innolla josko taas teet mahtavia löytöjä :)

   Poista
 2. Mä pysähdyn nykyisin Hesan reissuillani aina Lahteen kirppistelemään. Hyviä löytöjä oon tehnyt ja hinnat on ollu kohtuulliset. Sekin on kiva kun ne kaikki kivat kirpparit ovat aivan vierekkäin. Mahtilöydöt teit säkin, tuosta vitriinistä olen hiukkasen kade.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahdessa oli mukava kirppistellä, uudet paikat ovat aina jänniä. Ehkä teemme joskus toisenkin reissun sinne :)

   Minä en yhtään tiedä minne vitriini kodissamme päätyy, jotenkin tyhjää seinätilaa onkin aika vähän. Mietin, mietin :)

   Poista
 3. Kivat löydöt. Täällä meillä Lahessa on kyllä paljon hyviä kirppareita. Monet kirppareista on vieläpä vierekkäin. Omia suosikkeja on juurikin kisälli ja Lanttila, joka on suurin kirpputori täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Olimme siis kotikaupungissasi pyörimässä, hauska oppia uusia asioita muista bloggaajista. Tykkäsin ehdottomasti eniten Kisällistä, tuo Lanttila taisi jäädä kokonaan käymättä. Ehkä ensi kerralla :)

   Poista
 4. Kivat löydöt. Ja täytyy laittaa korvan taakse tieto Tuulosen kirpparista, siitä tulee joskus ajettua ohitse kun poistutaan Lahdesta siihen suuntaan. Lahdessa on paljon kirppareita, melkein joka kerta löytyy aarteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Tuo Tuulosen kirppis oli iso liiketila kauppakeskuksessa, mutta harmillisesti siellä oli enemmän tyhjiä kuin täysiä pöytiä. Mutta lamppu löytyi sieltä, joten kannatti käväistä :)

   Poista
 5. Ihanat löydöt. Kirppisvierailut on just parhaita. Uudessa kaupungissa ei koskaan tiedä minkä tyylisen paikan löytää. Varsinkaan jos pistäytyy noin ihan sattumalta. Ja tietysti ne paikat joista tekee löytöjä pääsee seuraavilla reissuilla ihan suunnitelmiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kirppisvierailut toisella paikkakunnalla ovat mitä parhaimpia lauantain viettotapoja :) Me lähdetään näille reissuille kaksin miehen kanssa aina kun siihen on mahdollisuus.

   Poista
 6. Kivoja löytöjä! Mä olen kotoisin Lahdesta ja hävettää ihan myöntää, että nykyisin kun tulee kotikonnuilla vierailtua, niin en ikinä ehdi käydä kirpputoreilla. Täytyykin seuraavalla kerralla ottaa ihan asiaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva jos sait tästä kipinän kirppistelyyn :)

   Poista
 7. Kiva, että löysit mieleisiä juttuja:) Hyvät löydöt!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Eikö olekin, se on niin kaunis :) Tuosta aikaisemmasta eteisen seinällä roikkuvasta taisin maksaa 5€, joten tämä uusi oli vielä edullisempi. Näitä mustavalkoisia ei todellakaan tule vastaan usein.

   Poista
 9. Ihanat löydöt todellakin! Tuo raanu sopisi meidänkin seinälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, välillä onnistaa kunnolla :) Tämä on kylläkin aikamoinen poikkeus, että näin monta asiaa lähti yhdeltä reissulta kotiin.

   Raanu onkin oikealta nimeltään täkänä. Tuossa seuraavassa kommentissa avaan asiaa :)

   Poista
 10. Sain ihanalta lukijaltani sähköpostia koskien raanua. Hän ei päässyt tänne kommentoimaan, joten lisään hänen sähköpostikirjoituksensa tänne. Raanu ei nimittäin olekaan raanu vaan täkänä. Kiitos Iidalle korjauksesta. Oppia ikä kaikki :)

  Iida kommentoi näin:

  Se ei taida olla nimitykseltään raanu, vaan täkänä.
  Molemmat tarkoittavat nykyään lähinnä tuollaista kapeaa, sileäpintaista ja kansanomaista seinätekstiiliä, erotuksenä vaikka tutuille ryijyille.
  Täkänä on kuitenkin tälläinen "vaihtovärinen" tekstiili jossa yleensä kaksi (ylä- ja alakangas) kangasta vaihtavat kuviokohdissa paikkaa, ja aikaan saadaan näitä ihanan graafisia mustavalkeita kuviota.
  Raanuista taas voisi tylysti typistäen sanoa että "raanu on se raidallinen" (paitsi silloin kun ei ole) jossa ohuilla, erityisillä raanulangoilla kudotaan tiivis kangas jossa on kaksiväriseen täkänään verrattuna oikea värikirjo.
  Raanuille löytyy vielä nykyäänkin selkeämpi käyttötarkoitus keinutuolien ja puusohvien pehmikkeenä, mutta täkänöitä pidetään miltei poikeuksetta seinäkoristeina.
  Erityisesti evakkokarjalaisten jäämistöstä löytyy välillä todella upeita punamustavalkeita "karjalanraanuja" jotka ovat kooltaan jopa päiväpeiton kokoluokkaa ja teetetty aikanaan ammatikutojilla sievoisilla summilla.

  ps. Ja kaikille perinnetekstiileihin hurahtaneille vinkiksi että nyt on juuri oikea vuodenaika tehdä inventaario mummokultien kässävarastoihin ja viedä raanut, täkänät, ryijyt ynnä muut pitsit ja poppanat ulos pakkaseen tuulettumaan. Raikkaista tekstiileistä riittää iloa pitkäksi aikaa!"

  VastaaPoista