Sisällön tarjoaa Blogger.

SUUNNITELMIA YLÄKERRAN VIHREÄÄN AULAANKlapikaapin innoittamana käynnistyi kotonamme toinenkin vaneriprojekti. Joskin tämä projekti on vasta suunnitteluasteella. Yläkerran vihreän aulan isompi puoli on hakenut käyttötarkoitustaan ja huonekalujaan muutosta asti. Nyt siellä on talvisäilytetty kesäkeittiön rottinkikalusteita ja muita huonekaluja, jotka eivät oikein tunnu löytävän paikkaansa kotona. Huone on todellinen sekametelisoppa, johon nyt haetaan muutosta.

Olen suunnitellut ikkunan eteen pitkää työtasoa jo monta kuukautta. Jotenkin tämä projekti junnasi vain paikallaan, kunnes klapikaapin teon aikana rakastuin vaneriin täysin. Palaset loksahtivat paikoillensa ja yläkerran työtaso alkoi hahmottua mielessäni. Esitin suunnitelmani eilen miehelleni ja se sai onneksi innostuneen vastaanoton.


Tämän hetkinen suunnitelma on seuraavanlainen. Vanerisesta työtasosta tulee koko ikkunaseinän levyinen ja 60 cm syvä. Tason on tarkoitus toimia työpöytänä kaikenlaisille projekteille. Siinä mahtuu tarvittaessa vaikka koko perhe työskentelemään omien projektiensa parissa, sillä leveyttä on tällä pöydällä melkein viisi metriä. Tasoon porataan reikiä johtoja varten, jolloin ne sujahtavat siististi pöydältä tason alle piiloon.


Seinälle ikkunan molemmin puolin kiinnitetään kahteen tasoon vanerista tehdyt hyllylevyt. Mapit on tarkoitus siirtää kirjahyllystä näille hyllyille, joten ainakin osa hyllyistä tulee olemaan 30 cm syviä. Työtaso ja hyllyt jätetään puun värisiksi ja käsitellään venelakalla kahteen tai kolmeen kertaan.


Ikkunan eteen etsin suurta valaisinta, joka valaisisi melkein koko työtason. Yläkerran aula on todella pimeä tila, joten valaistukseen täytyy nyt kiinnittää huomiota. Mielessä on jokin samantapainen valaisin kuin meillä on ruokahuoneessa pöydän päällä. Pieniä lisälamppujakin tarvitaan, joten täytyy pitää kirpputorilla silmät isosti auki. 

Huonekaluja sijoitan säilöön muihin tiloihin, osa vaihtaa vain paikkaa aulassa. Yritän vihdoinkin tehdä tästä tilasta kutsuvan ja toimivan kokonaisuuden. Saa nähdä miten tulen onnistumaan. 

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

12 kommenttia

 1. Ainakin suunnitelmat kuulostaa sen verran hyvältä, että uskon tilasta tulevan upean. :) Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuntuu että tästä tulee tosi kiva, pikkuhiljaa projekti etenee :)

   Poista
 2. Miten kaunis ja ihanan ( ja varmaan myös haastavan ) mallinen yläkerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia <3 Haastetta tämän tilan sisustamisessa on...

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa! Ja vaneri sopii teille materiaalina erittäin hyvin.
  Kaikkea mahdollista hyvää uuteen vuoteen! Kiva, että pidät tätä mukavaa blogiasi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ihanaa uutta vuotta sinullekin <3 Tätä blogia on ihana pitää kun on noin mahtavia lukijoita!

   Poista
 4. Ihana tila ja suunnitelmat kuulostavat upeilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tänään haetaan vanerit kotiin ja huomenna päästään tositoimiin! En malta odottaa.

   Poista
 5. Tuo tila on jo niin hieno muutenkin joten eihän tuosta voi tuolla suunnitelmalla tulla mitään muuta kuin täyskymppi :)
  Mie olen kans tuhertamassa vintissä uutta ompelutilaa itselleni. Se tulee pieneen makuualkoviin. Sais nähä saanko mie kaiken tarpeellisen mahtumaan siihen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivotaan että tästä tulee täyskymppi :) Sen verran pienellä budjetilla mennään tässä projektissa, että olen saanut jälleen olla superluova ja hyötykäyttää jo olemassa olevaa materiaalia.

   Poista
 6. Onpas makee suunnitelma, ajatus yhteisestä työtilasta on hieno!

  VastaaPoista