Sisällön tarjoaa Blogger.

TUMMANPUHUVA TYÖHUONE

Työhuoneen tapetointi

Tavoite: Vuosi 2019 - entisen makuuhuoneen tapetointi ja muutos työhuoneeksi - tehty jo ennen tammikuun puoliväliä.

Tämä vuosi pyörähti tosiaan remonttirintamalla vauhdikkaasti käyntiin. Kirjoitan nimittäin tätä postausta täällä uudessa tummanpuhuvassa työhuoneessa! Voitte varmasti kuvitella minut istumaan tuohon etummaiseen tuoliin, selkä ovelle päin, omalle paikalleni mieheni kanssa yhteisen työpöydän ääreen.

Työhuoneelle oli todellinen tarve, jotta ruokailuhuone saatiin rauhoitettua siellä seilaavista läppäreistä ihan vain ruokailukäyttöön. Nyt myös kaikki kansiot ja paperit löytyvät samasta huoneesta ja niin kätevästi ihan työpöydän vierestä, sillä ne on järjestetty tuohon tummaan antiikkikaappiin. Ja kyllä - työnteko maistuu ihan erilaiselta tässä huoneessa, johon olemme molemmat enemmän kuin tyytyväisiä!

Työhuoneen tapetointi

Boråstapeter Klöver

Uusi tapetti on Boråstaperin Nocturne 6331. Huoneen aikaisemman tapetin hempeä apilapelto vaihtui kertaheitolla tummaan runsaskuvioiseen mustikkametsään! Tapetoimme suoraan vanhan tapetin päälle ja se onnistui hienosti. Vanha tapetti ei ollut kohokuvioista ja se oli hyvin kiinni seinässä, joten emme nähneet tarpeelliseksi sen poistamista. Osa seinistä oli maalipinnalla, mikä häiritsi minua kovasti, eikä yhtään helpottanut vaikka maalatut seinät vaihtoivat väriä useaan otteeseen. Nyt kaikki huoneen seinät on tapetoitu ja yhtenäinen ilme saavutettu!

Joskin kesti jonkin aikaa ennen kuin lopullinen tapettivalinta oli tehty. Ensin piti kerätä tapettirahat kirppismyynneillä sekä pohtia edullisia ja näyttäviä vaihtoehtoja. Tämän kokoisen huoneen tapetointiin kun menee aika monta tapettirullaa ja roposta.


Työhuoneen tapetointi

Huoneen korkeus on yli kolme metriä, joten yhdestä tapettirullasta sai vain kolme vuotaa normaalin neljän sijaan. Koko huoneen tapetointiin piti varata kokonaista 8 rullaa. Valinta ja ostopäätös selkeni, kun paikallisessa rautakaupassa järjestettiin sisustusilta, jonka aikana kaikki heidän valikoimistaan löytyvät tapetit (myös tilaustapetit) olivat -40% alennuksessa. Olin onneksi juuri hetkeä aikaisemmin löytänyt sen täydellisen tapetin työhuoneeseen ja se kuului onneksi kaupan valikoimaan. 

Kiiruhdimme sisustusiltaan tilaamaan tapetit, sillä säästö oli huima, vaikka tapetin normihinta ei muutenkaan päätä huimannut. Upean Nocturnen normihinta on 42€/rulla ja alennuksen jälkeen vain 25,20€/rulla.  Huoneen tapetit maksoivat pikkasen päälle 200€, mikä on mielestäni tosi edullinen hinta. 

Nocturne on yksi Boråstapeterin suosituimmista tapeteista, enkä yhtään ihmettele miksi. Se on huikean kaunis tapetti ja paljon edullisempi kuin huoneen vanha tapetti, Boråstapeterin Klöver, jonka hinta hipoo 80€/rullalta. Ihastuin tapettiin niin paljon, että suunnittelen jo toisen huoneen tapetointia Nocturnen ruskealla versiolla!


Työhuoneen sisutus on sekoitus käytettyjä huonekaluja ja alelöytöjä.

Antiikkipöytä ja tuolit - facebook-kirpparilta
Valaisin, taulu, aurinkopeili ja seinällä roikkuva kassi - kirpparilta
Verhot - Finlaysonin alesta (pellavalakanat, jotka toimivat meillä nyt verhoina)
Nojatuoli ja liinavaatekaappi - aikaisempia hankintoja Torin kautta
Tumma kaappi - saatu anopilta aikaisemmin
Muut kuvissa näkyvät tavarat - aikaisempia hankintoja, pääosin kirppareilta

Tummasta työhuoneesta puuttuu vielä vihreä pankkiirivalaisin, josta mieheni on haaveillut jo pitkään. Se valaisin olikin itse asiassa koko muutoksen suunnittelun lähtökohta ja toivon löytäväni sellaisen pian tuohon antiikkityöpöydän nurkalle. Huone kaipaa myös lisää taidetta, joten maalauksia on seinille tulossa varmasti tulevaisuudessa. 

Ja lopuksi vielä yksi ennen ja jälkeen kuva, josta näkyy hienosti huoneen käyttötarkoituksen ja tunnelman muutos. 

Boråstapeter Klöver

Minä ryhdyn nyt visioimaan uusia remontteja tälle vuodelle. Suunnitelmia on päässäni paljon, mutta katsotaan nyt mitkä niistä pääsevät toteutukseen asti. Kirppispöytäkin on taas varattu rempparahojen hankkimista varten. 

Oikein kivaa pakkasviikkoa kaikille! 


10 kommenttia

 1. Todella upea lopputulos, hieno tunnelma ja tapetti on kyllä huippu! Valaisimen metsästykseen onnea, se tulee kruunaamaan huoneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä tykätään kans lopputuloksesta valtavasti. Valaisin kyllä kruunaa huoneen ja toivon ensisijaisesti löytäväni sen kirpparilta käytettynä. Siinä tosin voi vierähtää tovi jos toinenkin :)

   Poista
 2. Todella hieno kokonaisuus! Tunnelma muuttui ihan täysin - aivan ihana tuo tapetti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkäsin tuosta Klöver tapetista makuuhuoneessa ja se toi sinne ihanan tunnelman, mutta työhuoneeseen se ei sopinut. Ollaan niin tyytyväisiä tähän uuteen tapettiin ja sen tuomaan tunnelmaan.

   Poista
 3. Huoneesta tuli upea! :) Onko nämä Boråstapeterin tapetit paperitapetteja? Meillä olisi rintamamiestalossa makuuhuone remonttia vailla ja tapetti on etsinnässä. Haluaisin sinne kuitenkin hengittävän paperitapetin, enkä muovitapettia. Näitä paperisia hengittäviä tapetteja tuntuu olevan kuitenkin todella vähän ja vaihtoehdot kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on Non-wowen tapetti, joka on valmistettu paperista ja polyesterikuiduista. Kävin googlaamassa tämän Boråstapeterin sivuilta :) Tapettitehdas Pihlgren ja Ritola valmistaa vanhoihin taloihin sopivia paperitapetteja. Meillä on heidän Kiurujen yö -tapettia yhdessä yläkerran makuuhuoneessa.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! :) Yritin itsekin etsiä tietoa Boråstapeterin sivuilta, mut olin näköjään huono etsijä kun en tietoa löytänyt :D
   Pihlgren ja Ritolan tapetteja minäkin olen katsonut ja niiden paperitapetit ovatkin eniten silmääni viehättäneet. Hankala on vain ihan paperitapetteja löytää, lähes kaikissa on vähintääkin juuri pinta jotain muuta materiaalia.

   Poista
 4. Kaunis tapetti, sopii hyvin huoneen tunnelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tapettivalinta meni ihan nappiin, tykätään kovasti!

   Poista
 5. Upea lopputulos ja hienoa, kun löysit toivetapettisi alennuksesta. Minäkin olen juuri tekemässä tilausta tupaan tulevasta tapetista (Duro) ja viime vuonna muistelin, että tammikuussa Tapetorama-verkkokauppa myi näitä alennuksella. Jäin odottelemaan tätä vuotta ja ilokseni sama tammikuun alennus oli päällä! Tilattavaa tulee viisi rullaa, kun aiomme laittaa puolipaneelin tupaan.

  Tummanpuhuvuus on minunkin makuuni ja teillä näyttää tosi harmoniselta ja kodikkaalta. Samalla myös sopivalla tavalla arvokkaalta. Olen myös ajatellut, että meille tuleva kirjastohuone ja makuukamari voisivat olla / jompi kumpi voisi olla selkeästi tumma yleissävyltään. Molemmat tulevat olemaan ainakin tummempia kuin vaaleaksi haluamani tupa! Ihana seurata teidän harkittuja ratkaisuja!

  VastaaPoista