Sisällön tarjoaa Blogger.

PARIOVET- DUSTY PINK


Vihreiden pariovien aika on nyt ohi. Vanhat basilikan vihreät ovet toimivat pitkän aikaa olohuoneen katseenvangitsijoina ja ne saivat osakseen paljon positiivista huomiota. Seinien värin ja oikeastaan koko olohuoneen ilmeen muututtua eivät vihreät pariovet enää sopineet tähän näkymään. Tästä syystä ryhdyin hiihtolomaviikon kunniaksi maalaushommiin. Maalasin ovet himmeällä Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla, sillä kaikki mattapintainen miellyttää silmääni tällä hetkellä. Sävyksi valitsin täydellisen dusty pinkin, Tikkurilan Neito X420. 


Nyt ovet puhuvat samaa kieltä seinien kanssa. Hieman siniseen taittava harmaa täydennettynä vaaleanpunaisilla ovilla. Kauniisti yhteensopiva väriyhdistelmä! Tämä vaaleanpunainen ei kuitenkaan ole liian hempeä, vaan se on asennetta omaava dusty pink. Aikaa maalaukseen meni pari päivää, sillä maalasin ovet kahteen kertaan. Maalaukseen käytin aikaa molempina päivinä noin kaksi tuntia ja rahallinen panostus jäi alle kolmeenkymppiin. Tämä oli kiva pikamuutos, joka oli edullinen toteuttaa ja toi huoneeseen valtavan muutoksen, ainakin minun silmääni ;)


Tykkäätkö? 

Kodin remppajutut pyörivät mielessä vähän turhankin usein, joten oli todella terveellistä päästä toteuttamaan niistä edes tämä pienoinen pariovien maalausprojekti. Sormet syyhyävät nyt vieläkin pahemmin maalaushommiin, joita meillä kyllä riittää. Jos nyt tavoittelisin kerran kuussa tahtia...

Tähän lopuksi vielä kuvasarja pariovistamme. Millaiset ne olivat muuttaessamme taloon, sudittuani ne rohkeasti basilikan vihreiksi ja tietenkin miltä ne näyttävät tällä hetkellä. Liputan viimeisimmän version puolesta, vaikka vihreät ovet olivatkin minulle rakkaat! Miten sitä nyt sanotaan, että aikansa kutakin! Kuvista näkee hienosti myös miten kakluunin edessä majaileva viherkasvi on päässyt nuukahtamaan. Se ei ole enää entisessä tuuheudessaan, mutta toivottavasti kevät saa sen edes jonkin verran virkoamaan. 


Kivaa viikkoa kaikille.
Ehkä joku muukin innostuu sutimaan oville uuden ilmeen!

24 kommenttia

 1. Rakastin niitä vihreitä ovia, mutta täytyy myöntää, että nämä sopivat ympäristöönsä täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen samaa mieltä. Vihreät ovet olivat ihanat, mutta nämä sopivat nyt huoneen värimaailmaan upeasti :)

   Poista
 2. Hienosti sudittu sillä ovet näyttävät tosi kauniilta, myös pehmeässä pinkin sävyssä ❤
  Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Olen tosi tyytyväinen tähän uuteen väriin ja varsinkin himmeään pintaan. Kunnostin ja maalasin viime kesänä vanhan kaapin ruokailuhuoneeseen ja tuolloin ihastuin kunnolla tähän Tikkurilan himmeään kalustemaaliin. Sillä saa kauniin mattapinnan :)

   Poista
 3. Kauniit tuli, mutta kauniit olivat vihereänäkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, molemmat toimivat hyvin, mutta nyt oli hempeämmän version vuoro :)

   Poista
 4. Tykkään todellakin!!! Ihanat <3 Neito oli mullakin yhtenä värimallina eteisen seinään, mutta oli siihen kohteeseen vähän turhan pink :D Toimii noissa ovissa älyttömän hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos❤ Innolla odotan teidän eteisen remontin valmistumista ja varsinkin sitä miltä valitsemasi sävyt näyttävät siellä.

   Poista
 5. Kyllä nuo ekat ovat kans kivat, mutta ehdoton ykkönen on viimeinen :) :)
  Hyvä kun maalasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Kiva kuulla että pidät muutoksesta :)

   Poista
 6. Kaunis sävy! Ja täysin eri tunnelma kun ovet saivat uuden värin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Onneksi minulle liikeni hieman omaa remppa-aikaa, kun mieheni oli lomalla. Tykkään niin tästä neidosta :)

   Poista
 7. Siis aivan ihanat! Mulle on tullut hirveä värihimo, mutta en vaan saa toteutettua sitä mihinkään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän värihimosi, sillä minä maalaisin vaikka joka päivä jos vain liikenisi aikaa! Noita värilastuja tuli pyöriteltyä niin paljon ja upeita värejä löytyi paljon. Toivottavasti löydät jonkun kivan värin ja kohteen, jotta tuo värihimosi saadaan tyynnytettyä ;) Ja kiitos, mukavaa että dusty pink kolahtaa sinullekin!

   Poista
 8. Ovet olivat kauniit vihreinäkin mutta kyllähän nykyinen väri on sointuvampi uusiin seiniin. Oikein kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos Katja! Värit toimivat yhdessä kauniisti eli onneksi ryhdyin maalaushommiin :) Mutta tätä pohdin aika kauan, että raaskinko maalata vihreät piiloon. Lopputulos kuitenkin meni ihan nappiin!

   Poista
 9. Lisää vaaleanpunaista, hihii!:) Onhan noi nyt ihan älyttömän hienot uudessa ympäristössään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Juu tämä vaaleanpunainen on nyt niin pinnalla meillä :) Ettei vaan olohuoneesta tulisi liian hempeä, vaihdoin mustat verhot makuuhuoneesta olohuoneen ikkunaan ;)

   Poista
 10. Todella kaunis sävy, upea kokonaisuus <3

  VastaaPoista
 11. Nuo vihreätkin olivat hienot ja rohkeat (itse olen liian varovainen värien kanssa), mutta kyllä tuo viimeinen sävy on paras! Tekee kokonaisuudesta todella hienon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kokonaisuus on nyt harmonisen kaunis! Minä taas olen välillä turhankin rohkea värien valinnassa, mutta onneksi aina voi vaihtaa väriä ja maalata päälle.

   Poista
 12. Tää on ku bensaa heittäisi liekkeihin - katsella toisten onnistuneita maalausprojekteja, kun itsellä on ympärillä uudet valkoiset seinät ja kasapäin ideoita / ajatuksia :D

  Musta on mahtavaa, että te rohkeasti maalaatte fiilksen ja tunnelman mukaan. Kodin ei tosiaan tarvitse olla staattinen pysyvä tila. On ihanaa, kun ympärillä on uutta katsottavaa. Tälläkin kertaa teillä näyttää mahtavalle. Tosi onnistuneet väritykset huoneessa <3

  VastaaPoista
 13. Aivan U P E A L T A näyttää. Teidän sävyt on kyllä just eikä melkein.

  Jos vauva-arjelta ehdit, minulla on sinulle pieni haaste blogissa :) http://www.kootutmurut.com/fi/2017/03/07/view-from-room-to-room/

  VastaaPoista