Sisällön tarjoaa Blogger.

50-LUVULTA PÄIVÄÄ!

Keittiössä on uusi astiakaappi, jonka myötä tämä keittiön nurkka on kuin suoraan 50-luvulta. Pinnatuolit, pyöreä sirojalkainen pöytä ja liinavaatekaappi henkivät kaikki samaa mennyttä aikaa ja vuosikymmentä. Oma makuni on yllättäen kehittymässä antiikkisempaan suuntaan, mutta kyllä tämä retrokin vielä uppoaa tähän naiseen. Meillä oli pitkän aikaa keittiössä avonainen astiahylly, jossa säilytimme kaikki joka päiväisessä käytössä olevat astiat. Tämä oli ihan toimiva kokonaisuus, mutta nyt oli aika miettiä hieman turvallisempi vaihtoehto. Sellainen lapsiturvallinen ratkaisu pian liikkumaan lähtevän vauvan turvaamiseksi ja astioiden ehjänä säilymisen varmistamiseksi. Meillä on keittiöremontti edessä tulevaisuudessa, joten kyseessä on kuitenkin vain väliaikainen muutos. En lähtenyt tästä syystä etsimään uutta astioiden säilytykseen soveltuvaa kalustetta, joka sitten jäisi turhaksi remontin myötä. Kotoa nimittäin löytyi astioiden säilytykseen juuri sopiva ratkaisu. 
Yläkerran sinisen makuuhuoneen liinavaatekaappi jäi vaille käyttötarkoitusta kun muutimme vuosi sitten alakerran makuuhuoneeseen. Sille ei ollut käyttöä uudessa makuuhuoneessa, johon olimme  jo hankkineet suuremman ja näyttävämmän liinavaatekaapin. Ajattelin tehdä tästä pikkuneidille vaatekaapin, kun hän muuttaa tuonne siniseen makuuhuoneeseen. Siihen tosin vierähtää tovi, joten kaappi ehtii sitä ennen toimia astiakaappina keittiössä pitkän aikaa. Keittiön uusi astiakaappi on tarpeeksi tukeva, eikä heilu ja huoju. Sen sisään mahtuvat kaikki käyttöastiat kivasti piiloon ja ovet saa visusti lukkoon. Bonuksena näiden lapsiturvallisuus asioiden lisäksi; se myös näyttää hyvältä uudella paikallansa. 

Myin viime viikolla toisen yläkerran liinavaatekaapeista uuteen kotiin, jossa se pääsi lastenhuoneen leikkikalukaapiksi. Ystäväni ystävä oli etsinyt sellaista jo pitkään ja päädyin myymään omani hänelle ex tempore. Hän oli ikionnellinen kaapista ja minä uusien projektien käteiskassan kasvusta. 

Löytyykö muilta näitä ihania kaappeja? Mitä sinä säilytät omassa liinavaatekaapissasi?

6 kommenttia

 1. Nuo liinavaatekaapit on mahtavia tilaihmeitä ja tosiaan tukevia sellaisia! Sopii kyllä hyvin uudelle paikalleen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Näihin mahtuu kyllä paljon tavaraa katseilta piiloon. Paikat on paljon siistimmät kun kaikelle on oma paikka kaapissa, tänne kun eksyy aina jotain "ylimääräistä", jotka avohyllyssä pistivät ikävästi silmään.

   Poista
 2. Nämä on niin mahtavia kapistuksia! Meillä on muutamakin liinavaatekaappi, ja yhdessä säilötään olohuoneessa cd-levyt ja lasten dvd:t. Työhuoneen isossa kaapissa on papereita, mappeja, valokuvia jne. Mahtuu muuten yllättävän paljon tavaraa tälläisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden monikäyttöisyys on mahtavaa! Ainoastaan makuuhuoneen iso liinavaatekaappi toimii alkuperäisessä tarkoituksessa vaateiden ja lakanoiden säilytyksessä, muihin on eksynyt astioita ja muuta tavaraa. Kyllä aikanaan on osattu tehdä kauniin siroja ja käteviä kaappeja. Ja mikä parasta, nämä ovat täyttä puuta!

   Poista
 3. Tyylikästä fiftarimenoa! :) Kun olin muksu, meillä on ihan samanlainen liinavaatekaappi autotallissa ja siellä säilytettiin jostain syystä lasipurkkeja. Kaappi taisi jo vuosikymmen sitten lentää roskalavalle ja voi kun minä sitä nykyään kaipaisin. Muistoja, muistoja... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen meille ostettu liinavaatekaappi ja autotallista tämäkin haettiin :) Myyjä oli säilyttänyt siellä jotain muttereita ja ruuveja, tosin onneksi erittäin siististi kaappia pilaamatta! Voi harmi kun kaappi päätyi roskalavalle, ehkä joku onnekas sen sieltä ehti nappaamaan. On ihanaa kun huonekalut tuovat mieleen lapsuuden muistoja.

   Poista