Sisällön tarjoaa Blogger.

VITRIININ TUUNAUS


Hei. Minulla oli viime perjantaina mahdollisuus hieman kirppistellä, ihan yksin. Pari tuntia ihan omassa rauhassa ja se jos mikä oli luksusta! Kirppisostokseni ovat muuttuneet kovasti muutamassa vuodessa, sillä nykyään etsin pääasiassa vaatteita pikkuneidille. Kotiin ei juuri tarvita mitään pikkusälää, lähinnä yritän juuri nyt päästä kaikesta tarpeettomasta eroon. Tarvittavat huonekalut löytävät  usein tiensä meille nettikirppisten kautta, tosi harvoin enää näiltä perinteisiltä kirppiksiltä. Tällä kertaa en kuitenkaan löytänyt vaatteita, vaan nappasin mukaani söpön vitriinin, joka oli selvästi jollekin pienelle prinsessalle tuunattu. Minua ei niinkään houkuttanut tuo omaan makuuni hieman liian överi prinsessalook, vaan sen mahdollisuudet!

Puinen vitriini oli helposti maalattavissa ja muokattavissa mieluisaksi, sellaiseksi kaunokaiseksi joka  päätyy pian Lillin huoneen seinälle. Kyseessä ei ole vanha vitriini, vaan se on jotain uutta tuotantoa.  Tämä ei haittaa, sillä käsittelyni jälkeen siitä tuli arvokkaasti vanhentunut. 


Tässäpä kuvapari joka selventää muutosta. Alkuperäinen vitriini oli huonosti maalattu ja sen takaseinän tapetti repsotti osittain irti. Vetimet eivät sopineet tyyliin ollenkaan ja hyllyn pitsi oli kehnosti kiinnitetty. Moni olisi todennäköisesti kävellyt tämän ohi, mutta minä sain tästä kivan pikkuprojektin toteutettavaksi näiden huomattavasti isompien projektien lomassa. Sellaisen jonka saa valmiiksi muutamassa päivässä, lähes ilmaiseksi ja vähällä vaivalla. Varsinainen terapiaprojekti pitkien projektien rinnalla!

Valmis, huomattavasti vanhentunut vitriinini on silti tyttömäinen, mutta arvokkaalla asenteella. Siitä tuli ihan huikea, ainakin omasta mielestäni. Lopputulos vaati uuden maalipinnan, kahdenlaisia listoja,  vähän sirkkelöintiä, listaleikkurin ja liimaa. Kaikki kotoa jo löytyviä jämiä ja työkaluja, joten periaatteessa tämän tuunauksen hinnaksi tuli pyöreät nolla euroa. 


Vitriinin päälilista on vessaremontissa käytettyä koristelistaa ja sen ovia kehystävät ohuet listat Lillin huoneen katon listoituksen jämiä. Täytyy tässä välissä todeta, että ei kannata heittää niitä ylimääräisiä listanpätkiä kaatopaikalle, sillä niille voi löytyä yllättäviä käyttötarkoituksia. Niin kuin nyt.

Maalina käytin Tikkurilan Helmi kalustemaalia himmeänä, sävynä Neito (X420), jota jäi sopiva määrä purkin pohjalle ovien maalauksen jälkeen. Olen jo pitkän aikaa maalannut huonekalut ja ovet Helmillä, sillä olen tosi tykästynyt sen ominaisuuksiin ja riittoisuuteen. Hyvää ei kannata vaihtaa! 


Terapiaprojekti valmistui tosiaan parissa päivässä ja lopputulos on ihana. Vitriini sopisi tosi kivasti tänne verannalle, jonne kannoin sen kuvattavaksi pimeänä sadepäivänä. Sille löytyisi tilaa olohuoneestakin, mutta kyllä se kuuluu pikku neidin huoneeseen, niin kuin alunperin ajattelinkin.


8 kommenttia

 1. Wau, ihana lopputulos. Olet kyllä taitava ja neiti saa ihastuttavan kaapin huoneeseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Aika pienellä vaivalla sai kyllä näyttävän muutoksen aikaan. Ja tulihan siitä aivan ihana!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Olen niin hurahtanut näihin koristelistoihin, joiden avulla tämä vitriini muuttui huimasti. Kivaa kun välillä on projekti jonka saa nopeasti valmiiksi, tällaisia lisää kiitos!

   Poista
 3. Vautsi! Noi listat tekee kyllä muutoksesta niin hienon ja kaunis sävy myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neitohan on rakkauteni ja sävy sopii vaikka mihin. Sitä on nyt meillä lautalattiassa, ovissa ja vitriinissä. Kaikissa se on upea!

   Poista
 4. Oi, ompa kaunis lopputulos!

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Seuraavaa terapiaprojektia odotellessa... Jämälistoja löytyy vieläkin varastosta ;)

   Poista