Sisällön tarjoaa Blogger.

KORISTELISTOITETUT SEINÄHYLLYT

 

Hei. Olohuoneen pintarempasta on kulunut kohta kaksi vuotta, vaikka minusta tuntuu että vastahan täällä heiluttiin telojen kanssa. Viikot, kuukaudet ja jopa vuodet kuluvat nykyään ihan hirmuista vauhtia ja Lillikin täyttää ensi kuun lopussa jo kaksi vuotta! Mitä on tapahtunut hitaasti kuluvalle ajalle, jolloin vuodet vain matelivat eteenpäin? Tältä minusta ainakin tuntui ajoittain ennen kuin tapasin mieheni ja ostimme vanhan hirsitalon sekä saimme tyttäremme. Mutta ei tunnu enää! 

Siirretäänpä ajatukset ajankulusta kuitenkin takaisin olohuoneeseen, jossa pari vuotta sitten tekemämme remppa muutti huoneen tunnelmaa kovasti. Seinät saivat uuden sävyn lisäksi  koristelistoituksen, joka olikin pitkään haavelistallani. Tuolloin päätimme rohkeasti maalata myös tapetoidun ikkunaseinän, mikä osoittautuikin tosi onnistuneeksi ja aikaa säästäväksi ratkaisuksi. Mielessä pyörivät silloin kauhukuvat tapetin irtoamisesta ja epätasaisesta lopputuloksesta, josta näkyisivät vuotien välit ja huonosti kiinnittynyt maalipinta. Ne mielikuvat häipyivät mielestä nopeasti, sillä tapetti oli onneksi tosi lujasti seinässä kiinni ja maalipinta sen päällä tasainen. 

Ennen pintaremppa likaisen valkoiset seinät olivat täynnä kaikkea millä vain sain seinien ankeuden piiloon. Isot valokuvat kehyksineen, ryijyt, seinälautaset ja viherkasvit rönsyilivät ympäri huonetta ja aiheuttivat minulle lopulta järkyttävän tavaraähkyn. Pintarempan ja myös huonekalujen karsimisen myötä huoneseen palasi rauhoittavan minimalistinen tunnelma ja seinälle pääsivät vain tarkasti harkitut asiat.Rakkauttani olohuoneen koristelistoitusta ja lähes paljaita seinäpintoja kohtaan kuvaa hienosti se, että vasta nyt olin valmis lisäämään sinisen nojatuolin nurkkauksen seinäpinnoille uusia asioita. Pitkän harkinnan tuloksena seinälle päätyivät itse tehdyt, koristeellisilla listoilla reunustetut seinähyllyt. Nämä hyllyt valmistuivat yhdessä hujauksessa vanerista, taulunkehyslistoista ja huoneen seinämaalin jämistä. Jälleen sellaisista materiaaleista, joita oli jäänyt yli aikaisemmista projekteista. Hinnaksi näille hyllyille voisi laskea alle 20€. 

Lähtökohtana oli luoda seinien koristelistoitukseen tyyliltään yhteneväiset hyllyt, jotka eivät pomppaa silmille vaan sulautuvat kivasti ulkonäöltään ja värimaailmaltaan seinäpintoihin. Ja siinä onnistuttiin mielestäni hienosti! Hyllyille kokosin muutamia lasiaarteita, jotka halusin kaappien kätköistä jälleen esille. Peuransarvet hyllyjen päällä kruunaavat kokonaisuuden ja muutamat valokuvatkin palasivat seinälle. 

Yksi asia kokonaisuudesta kuitenkin puuttuu ja se on valaisin hyllyjen viereiselle seinälle. Sen hankinnassa en vitkuttele enää montaa vuotta, sillä sitä tosiaan tarvitaan tuohon pimeään nurkkaan. Harmittelen tässä, kun en ostanut pari vuotta sitten Clas Ohlsonin edullisia ja valoikoimista nyt jo poistuneita nivelvalaisimia kuin kaksi kappaletta. Sinisen nojatuolin päälle olisin sijoittanut nyt mielelläni kolmannen samanlaisen valaisimen. 


Sisustustyylini on tässä muutamassa vuodessa mennyt omaksi yllätyksekseni aikalailla minimalistiseen suuntaan ja jotenkin nautin siitä. Eivätkä ne pikku neidin tieltä piiloon laitetut pikkusälät ole vieläkään palanneet takaisin paikoilleen. Kukatkin ovat vielä seinillä tai kaappien päällä korkeuksissa. 

Jotenkin tuntuu, että näin on vielä hetken kiva olla! 

2 kommenttia

  1. Näyttää niin hyvätä, hyllyt kuin värimaailmakin ja voih mitkä seinävalot sohvantakana seinällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤ Näistä hyllyistä tuli kyllä makeet. Voi kun olisin ostanut vielä yhden näitä seinävalaisimia, sillä sille olis ollut nyt paikka seinähyllyn vieressä. Nämä on kyllä tosi kivat valaisimet!

      Poista