Sisällön tarjoaa Blogger.

YLÄKERRAN AULAN UUSI MAKUUHUONEHei! Heitin ilmoille viime maaliskuussa remppaidean, joka tulisi muuttamaan yläkerran aulan käyttötarkoituksen täysin. Idea sai mieheltäni innokkaan vastaanoton ja nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin meillä on aulassa uusi makuuhuone! Tuolloin maaliskuussa kirjoitin, että tavoitteena on saada koko porukka jouluksi yläkertaan nukkumaan ja siinä onnistuttiin. Fiilis on ihan huikea! Muutimme yläkertaan reilu viikko sitten ja makuuhuone esittäytyy teille nyt vähän hämyisissä tunnelmissa. Kyllästyin odottamaan aurinkoisia kuvauspäiviä, joten oli pakko tyytyä tummiin ja hieman sumeisiin kuviin, mutta ei anneta sen haitata.


Vaikka alakerran makuuhuone oli värimaailmaltaan, kooltaan ja muutenkin varsin toimiva kokonaisuus, on tästä uudesta makuuhuoneesta tullut mun lempparihuone. Huoneessa ei ole mitään liikaa eikä liian vähän. Vaatesäilytys on edelleen alakerrassa, joten vaatekaappeja ei tarvita. Enkä kaipaa enää takkaa makuuhuoneeseen sotkemaan. Vaikka aluksi se tuntuikin niin romanttiselta ajatukselta, niin makuuhuone ilman takkaa on kyllä paljon parempi vaihtoehto. Nautin siitä, miten rauhallinen tunnelma huoneessa on. Tänne on niin kiva kavuta nukkumaan, matalan katon alle, turvalliseen koloseen.

Mikäli olisimme halunneet päästä remontissa helpolla, olisimme vain rakentaneet väliseinän ja oviaukon sekä ostaneet oven, mutta eihän niin tietenkään tapahtunut. Kun makuuhuoneen rakentamiseen kerran ryhdyttiin, niin samalla maalattiin kaikki aulan seinät, hiottiin ja maalattiin tummunut mäntylautalattia, uusittiin jalka- ja ovilistat sekä tehtiin portaiden kaitelle uusi ilme. Eikä pidä unohtaa remontin näyttävintä osuutta eli rustiikisten liukuovien suunnittelua ja toteutusta. Liukuovien teosta kerron myöhemmin lisää ihan omassa postauksessa. Esittelen ensi vuoden puolella myös portaiden uudet kaiteet ja muun aulan. Sisustus on vielä pahasti kesken, joten palataan näihin sitten paremmalla ajalla.


Lattia maalattiin puolikiiltävällä Tikkurilan Betolux Akvalla ja sävyksi valittiin kaunis greigen sävy Ajopuu (V484).  Tällä sävyllä olenkin jo aikaisemmin maalannut Lillin antiikkisängyn ja lasten pöytäryhmän. Ihastuin tähän pehmeään sävyyn niin, että se oli selkeä valinta myös aulan lautalattiaan. Aulan seinien sävy on taas vaaleampi beigen suuntaan vivahtava harmaa (NCS vakiosävy: S 1502-Y50R), jota olen aikaisemmin käyttänyt lasiverannan katossa ja seinissä. Olen tosi tyytyväinen molempiin sävyihin, jotka nostavat liukuovien ruskean kauniisti esille ja täydentävät sitä juuri oikealla tavalla.

Kompaktin 10 neliön kokoiseen makuuhuoneeseen mahtuu 160 cm leveä sänky, yöpöytä, kaksi seinänaulakkoa ja Lillin antiikkisänky. Jotta yläkertaan siirtyminen onnistui mahdollisimman kivuttomasti ja kaikki saavat nukkua yönsä suhteellisen rauhassa, päätyi myös Lillin sänky meidän makuuhuoneeseen. Neiti siirtyy nukkumaan viereiseen huoneeseen sitten, kun se tuntuu hyvältä ratkaisulta. Hyvinhän me kolmestaakin tänne mahdutaan!


Sain yöpöytänä toimivan vanhan pesukomuutin takaisin itselleni pihatalon mummolta. Se oli hänellä lainassa yli kymmenen vuotta. Enpä aikaisemmin sitä kaipaillut takaisin, en ennenkuin tajusin sen olevan mitoitukseltaan tarpeeksi korkea jenkkisängyn yöpöydäksi. Tein samalla mattovaihtokaupat, minkä ansiosta sain huoneeseen juuri sopivan kokoisen pörrömaton. Uutena makkariin ostettiin vain puiset kuuden euron naulakot, jotka maalasin ruskeiksi. Seinävalaisimet meillä oli jo alakerrassa ja kattolampun löysin viime viikolla kirpparilta. Havukranssit askartelin toissa viikonloppuna tuomaan joulufiilistä makkariin.


Rempan ansiosta talomme huonemäärä kasvoi yhdellä huoneella ja alakerran makkari tosiaan muuttuu pian tummanpuhuvaksi työhuoneeksi. Pian tai pian, ainakin ensi vuoden aikana.

Loppuun vielä yksi ennen-jälkeen kuva, jota katsellessa voin vain hymyillä. Muutos on valtava ja rakastan sitä.


Oikein ihanaa joulua kaikille! Eipä aattoon ole enää kuin neljä yötä.

P.s. Lisää ennen kuvia ja maaliskuiset remppasuunnitelmat löytyvät täältä.

11 kommenttia

 1. Aivan käsittämättömän ihana makkari 💞 ja ovet kyllä kruunaa koko komeuden.
  Hyvä te!!
  Suloista joulun odotusta 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos💕 Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja varsinkin liukuoviin. Ja mikä parasta, täällä uudessa makkarissa nukkuu niin hyvin!

   Poista
 2. Aikamoisen työn olette tehneet, vau! Mä olen aina ihastellut tuon tilan tummanvihreää sävyä, hauska nähdä myös tuo ennen ja jälkeen -kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Vihreän aulan aika on nyt tosiaan ohi. Kokonaan vihreä Vuono ei kodista hävinnyt, sillä maalasin alakerran makkarin takan sillä sävyllä. Tykkään siitä enemmän pienemmissä pinnoissa😊

   Poista
 3. Aivan mielettömän upea ja levollinen makuuhuone <3

  VastaaPoista
 4. Niin kaunis tila! Ja siis tuo liukuovi on taatusti ollut haastava toteuttaa, mutta vaivan väärti. Upea. Kiva lukea sitten sekin postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Todellakin vaivan väärti, sillä ovista tuli kyllä tosi kivat! Kirjoittelin eilen postauksen liukuovien teosta, josta selviää millainen projekti se oli.

   Poista
 5. Hei, löysin blogiisi etsiessäni kokemuksia Betolux Akvasta. :) Meillä mietinnässä lattiaan juuri tuo Ajopuu-sävy. Onko lattiapinta säilynyt kuinka hyvänä?

  VastaaPoista
 6. Hei ja kiva kun löysit tänne! Lattiassa ei ole puolen vuoden jälkeen kulumaa yhtään, tosin lattia ei ole yläkerrassa kovalla kulutuksella. Tykkään tosta Ajopuu sävystä eli suosittelen!

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Näyttää kyllä teillä ihanalta tuo sävy. Löysin saman sävyn lattiasta myös Susanna Venton kotoa. Näitä kuvia katsellessa täytyy todeta, että molemmilla lattia on kuvattu suht hämärässä ja viileässä valossa. Tuleva kotimme on (ainakin kesällä, heh) valoisa - saapa nähdä millaisena väri meidän lattiallamme mahdollisesti näyttäytyy :) Onko liikaa vain vaalea beige.

  VastaaPoista