Sisällön tarjoaa Blogger.

MITÄS JOS TEHTÄISIIN YLÄKERRAN AULAAN MEILLE MAKUUHUONE?

Hei! Heitin eräänä iltana ilmoille minua jo jonkin aikaa mietityttäneen asian. En tiennyt miten mieheni siihen reagoi, joten pähkäilin asian ensin mielessäni kunnolla läpi. 

Remontoimme parasta aikaa yläkertaan Lillille huonetta, jonne neidin on tarkoitus siirtyä nukkumaan jossain vaiheessa. Tällä hetkellä meillä nukutaan alakerran makuuhuoneessa kolmistaan ja ajatus siitä, että neiti olisi niin kaukana yläkerrassa kauhistuttaa. Miten nukkuminen eri kerroksissa edes onnistuisi? Tästä syystä täräytin miehelleni kysymyksen: mitäs jos tehtäisiin yläkerran aulaan meille makuuhuone? 

Yllätys, yllätys - sain erittäin innokkaan vastaanoton idealleni, sillä mieheni oli miettinyt ihan samaa asiaa. Hilpaisimme samointein yläkertaan, mittailimme ja teimme suunnitelman uuden makuuhuoneen rakentamisesta.


Rakensimme yläkerran aulaan pari vuotta sitten vanerista pitkän työtason seinähyllyineen. Tarkoituksena oli luoda tila, jossa kaikki mahtuvat harrastamaan omia juttujaan ja jonne kaikki läppärit sijoitetaan. Tämä työtila osoittautui alkuinnostuksen jälkeen kuitenkin täysin turhaksi. 

Lillin syntymän jälkeen aulan kayttö on ollut minimissään, sillä arki on pyörinyt pitkälti alakerrassa häärätessä. Eipä ole tullut mieleenkään hilpaista kirjoittamaan blogijuttuja tai maksaman laskuja  yläkertaan. Ei siis harmita yhtään purkaa työpistettä uuden makuuhuoneen tieltä.


Tila on uutta käyttötarkoitusta varten kuitenkin todella haasteellinen, sillä matalaa tilaa on kattorakenteiden muodon takia todella paljon. Saimme aikaan joka tapauksessa aika mahtavan suunnitelman, jossa yhdistimme molempien mielessä pyörineet asiat. Tästä makuuhuoneesta tehdään  nukkumiseen pyhitetty huone, josta löytyvät vain ne oleelliset asiat. Sänky, yöpöydät ja ehkä jonkilainen itse nikkaroitus vaatekaappi. Muuta ei sinne mahdukkaan, eikä tarvitsekkaan. Kun makuuhuoneen rakentamiseen kerran ryhdytään, niin samalla maalataan tietenkin kaikki aulan seinät, lautalattia, uusitaan listoja sekä tehdään portaiden kaitelle uusi ilme. 

Minulla oli kirppispöytä läheisellä kirpparilla kolme viikkoa ja remonttikassaan on nyt kertynyt ainakin väliseinän rakentamiseen vaaditut eurot. Maaleja haalin toissa viikolla, kun paikallisessa Prismassa oli sisustusviikko ja maalit -20% alessa. Tästä se lähtee! 

Yläkerran kahden makuuhuoneen oviaukot määrittelevät uuden makuuhuoneen seinän paikan. Toinen makuuhuone on mieheni kouluikäisten poikien käytössä joka toinen viikko ja toinen on Lillin tuleva huone. Meidän uusi makuuhuone tulee näiden huoneiden väliin, haastavien kattorakenteiden alle.



Yläkerrassa valitsee nyt täysi kaaos! 

Lillin tuleva huone tyhjennettiin remonttia varten ja kaikki ns. ylimääräiset huonekalut tungettiin aulaan. Jotta saimme hommaa vielä enemmän sekaisin, päätimme aloittaa samaan syssyyn mieheni poikien huoneen pintarempan. Saa nähdä mitä tästä kaikesta oikein lopulta tulee, milloin ylimääräiset huonekalut löytävät tiensä ulos talosta ja milloin remontit ovat valmiita. 

Jos nyt vielä tämän vuoden puolella nukuttaisiin aulan uudessa makuuhuoneessa, niin olisin erittäin tyytyväinen. Parasta kuitenkin on, ettei meillä ole mikään kiire. Arkena ei ehditä remontteja tehdä, joten ne painottuvat pääsääntöisesti viikonloppuihin. Eikä silloinkaan aina jaksa tai pysty. Eipä oteta siis mitään paineita tämän asian suhteen. Yksi asia on kuitenkin varma - aulan uudesta makuuhuoneesta tulee upea! 

Täältä kaaoksen keskeltä toivotan kivaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia

  1. Mie sanon kans että tuosta aulasta tulee niin kaunis makuuhuone ja oikein innolla odotan lopputuloksia :)
    Kivaa viikonloppua myös sinne rautatieläistaloon ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, kylläpä ottaa aikansa kommenteihin vastaaminen! Lupaan tsempata tässä asiassa. Nään jo mielessäni uuden makkarin ja se näyttää hyvältä. Olen jo saanut jonkin verran tyhjennettyä aulaa, myynyt huonekaluja ja siivoillut hieman. Kunpa pian päästäisiin remppahommiin, joskin nyt kutsuvat pihatyöt, joten aloitus voi hieman venähtää.

      Poista
  2. Ensin näyttää pahemmalta, jotta pian voi näyttää paremmalta! :). Mahtava suunnitelma ja eikö tunnukin hauskalta, kun saa kuningasidean, joka on vain odottanut hoksaamistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, olen kuningasideoiden kuningatar! Ideoita on oman kodin remontin suhteen välillä liikaakin, mutta rakastan ideointia ja haaveilua❤

      Poista