Sisällön tarjoaa Blogger.

KEITTIÖ ENNEN REMONTTIA

Hei! Joulukuu kolkuttelee kohta ovella ja tänä vuonna odotan sitä enemmän kuin koskaan. Sillä silloin meillä käynnistyy kauan odotettu keittiöremontti! Tänä jouluna ei jouluruokia kuitenkaan valmisteta omassa keittiössä, sillä tarkoituksena ei ole saada uutta keittiötä jouluksi, vaan tehdä remonttia jouluna. Remontin ajankohta valikoitui ihan puhtaasti siitä syystä, että jouluna miehelläni on lomaa ja tämä suuritöinen keittiöremontti on mahdollista toteuttaa niin ettei se veny kohtuuttoman pitkäksi.


Oikeastaan tämä keittiöremontti on alkoi tuolloin viisi vuotta sitten eli melkein heti talon oston jälkeen. Silloin heivasimme meille ylimääräiset keittiökaapistot pois ja kaivoimme upean hirsiseinän esille. Keittiö asettautui vuosiksi tähän malliin, joskin näitä kuvia ottaessani olin jo ehtinyt pistää eteenpäin astiakaappina toimineen liinavaatekaapin ja ikkunan edessä lisätasona toimineen senkin. Seinille ilmestyneet maalitestailut eivät tietenkään ole olleet seinissä viittä vuotta, mutta muuten keittiö on ollut aikalailla tällainen koko tämän ajan.

Keittiössä on kaksi oviaukkoa, yksi suuri ikkuna sekä muuri, jonka edessä on joskus aikanaan ollut puuhella. Tämä Petra-keittiö on vuodelta 2001, mikä selvisi keittiön kaappiin jätetyistä papereista. Lähes 20 vuotta sitten välitilaan oli valittu kahvikuppi sekä hillopurkki laattoja ja keittiöstä löytyi valtava määrä kulmakaappeja, lokeroita sekä kulma-avohyllyjä. Laatat on nyt mustan dc-fixin alla, kaapit kierrätettiin nopeasti eteenpäin.

Jos haluat kurkata, niin muutamia kuvia keittiöstä alkuperäisasussaan löytyy täältäEn ajatellut kaipaavani koskaan yläkaappeja näin paljon. Itsehän niitä purimme aikaisemmin pois, niin että kuivauskaappikin sai lähtöpassit. Tähän oli syynä se, että rakensimme osasta tämän keittiön kaapeista pihataloon uuden keittiön. Näin monen vuoden jälkeen tuntuu luksukselta saada kuivauskaappi ja yläkaapit takaisin keittiöön. Ja niitä on tulossa paljon. Avohyllyt on kivat, mutta ei pidemmän päälle niin kauniit, kun niissä säilytetään kuivamuonia, jotka kuuluvat ehdottomasti kaappiin, ovien taakse piiloon. 

Jääkaappipakastimesta katkesivat kahvat ja astianpesukone pitää käynnistää saksien avulla, kunhan astianpesutabletin kotelon kannen saa ensin kiinnitettyä paikoilleen sen tuhannen kerran. Tässä oli muutamia esimerkkejä kodinkoneiden kunnosta. Huuva ei ole myöskään vetänyt kunnolla koskaan, joten otan uuden liesituulettimen ilolla vastaan. 

Jääkaappipakastimen tilavuus ei riitä meidän perheen ruokien säilytykseen, vaikka olenkin kehittynyt aika hyväksi ruokien järjestelijäksi, aiheuttaa esim. ison makaroonilaatikkovuoan laitto jääkaappiin valtavan uudelleen järjestelyn ja sullomisen. Ja voitte vaan kuvitella millaista on järjestää juhlia ja säilöä kakkuja tämän kokoisessa jääkaapissa. Unelmoin myös marjojen pakastamisesta, sillä aikaisemmin mansikat on jäänyt pakastamatta. Kun niille ei ole ollut tilaa. Näistä syistä johtuen, meille on tulossa erillinen jääkaappi ja pakastin. Tulee olemaan niin mahtavaa, kun ruokaostoksia voi tehdä vapaammin, eikä tarvitse suunnitella viikon ruokia ajatellen miten ne mahtuvat jääkaappiin. 


Seuraava on varmaan jokaisen uudesta keittiöstä haaveilevan mielessä: lisää työtasoa. Mikro vie meillä turhaan tilaa työtasolla, joten sen sijoittaminen muualle on oleellista. Samoin kuin jääkaappipakastin, joka tästä ainoalta ehjältä seinältä lähtiessään tuo 60 cm lisää kokkaustilaa. Sehän on jo ruhtinaallisesti lisää tilaa!

Yksi tänä talvena ilmennyt epämiellyttävä ilmiö korjaantuu myös remontin yhteydessä. Meillä on nimittäin käynnissä harvinaisen runsaslukuinen hiirivallankumous! Keittiön roskiskaapista on kahden viikon sisällä pyydystetty 20 hiirulaista. Ne ovat nakertaneet itselleen hyvän kulkureitin talon alta putkia pitkin keittiöön.


Odottavan aika on niin pitkä, sillä haluaisin jo purkaa kaikki pois. Ainut asia mikä sen estää on uuni ja liesi, joita haluan tietenkin käyttää mahdollisimman pitkään. Itsenäisyyspäivän jälkeen päästään purkuhommiin ja pintarempan sekä lattian kimppuun.

Uuden keittiön suunnitelmista ja materiaalivalinnoista kirjoittelen myöhemmin, joten pysy kuulolla mikäli keittiöremonttiasiat kiinnostavat!

Mukavaa viikonloppua❤

4 kommenttia

 1. Tsemppiä keittiöremppaan!
  Nuo maalitestailut on niin kivoja. Meillä oli vastaavia vuosi sitten. :) Kuukauden mietin sävyjen väliltä ja lopulta päädyin hieman tylsään/helppoon vaaleaan, mikä hieman kaduttaa. No, maalaaminen on helppoa, joten saattaa olla että keväällä sävy vaihtuu. :)
  Jään seuraamaan remonttinne edistymistä!
  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Maalin sävyn valinta on tosiaan aikaavievää, sillä vaihtoehtoja on ihan liikaa. Tästä syystä päädyin tapettiin ja maalia saa vain muurin osuus (jonka sävyn olen ehkä jo päättänyt). Kiva kun seuraat remppaa, nyt blogi päivittyy useammin kun on taas iso projekti työ alla. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 2. Voin samaistua siihen, että tuo odotus tuntuu pitkältä. Meilläkin alkaa keittiöremontti asuntoon tässä kuukauden päästä, ja tahtoisin jo purkaa kaiken pois. Materiaaleja valitessa toki aika kuluu, mutta olisi jo ihana päästä kokkaamaan uudessa keittiössä. Vaihtoehtoja on kyllä liikaa noiden materiaalien suhteen.

  VastaaPoista
 3. Teidän keittiö näytti tuolloinkin ihanan kodikkaalta. Nämä remontit ovat aina mukavia, vaikka kyllähän se ottaa aikaa, mutta on se hauskaakin puuhaa. Meilläkin alkaa uudisremontti nyt toisessa asunnossamme, ja en malttaisi odottaa. http://www.rakennuspalveluoksanen.fi/remonttipalvelu

  VastaaPoista