Sisällön tarjoaa Blogger.

MAKUUHUONEEN MUUTOKSET & MAALATUT RIIKINKUKKOTUOLIT


Hei! Meillä on nukkumisjärjestelyt hieman muuttuneet ja tästä syystä meidän aikuisten makuuhuoneeseen on tullut valtavasti lisätilaa. Varsinkin kun ennen tuntui että huone on jotenkin tukossa, eikä sinne mahdu sänkyjen lisäksi mitään ylimääräistä. Massiivinen vanha puusänky kannettiin Lillin omaan huoneeseen, joka on meidän makuuhuoneen viereinen huone. Ilman ylimääräistä sänkyä makuuhuoneeseen mahtuukin vaikka mitä ja olen ihan fiiliksissä tästä. Joten oli aika pähkäillä mitä uusia asioita kaipaan makuuhuoneeseen eniten.

Nukumme viistokaton alla ja se rajoittaa hieman huonekalujen sijoittelua ja kokoa, mutta ei liikaa. Ei toivomiani asioita ajatellen. 


Ihan ensimmäisenä halusin löytää itselleni yöpöydän, sillä aikaisemmin lastensänky oli ihan kiinni minun puolellani sänkyä ja sain vain haaveilla yöpöydän mukanaan tuomasta luksuksesta. Yöpöytänä toimiva hyllykkö on ikuisuuksia sitten tehty kirppislöytö, jonka ostin aikoinaan äidilleni. Siivosin äitini kanssa hänen varastoaan ja siellä hyllykkö oli unohtuneena muiden tavaroiden alle. Joten yöpöytä toiveeni täyttyi hyvin nopeasti!

Seuraavana kaipasin nojatuoleja sängyn molemmin puolin, joihin voi sitten nukkumaan mennessä heittää ylimääräiset tyynyt ja torkkupeitot. Ja tietysti joihin voi viskata vaatteet päältään. Joten facebook-kirpparilta itselleni äitienpäivälahjaksi ostamani riikinkukkotuolit löysivät tänne. En ihan heti osannut kuvitella niiden mahtuvat viistokaton alle näin hyvin, sillä nehän on kooltaan tosi massiiviset. Mutta ne mahtuvat tänne hienosti ja tilaa jää vielä hyvin molemmin puolin sänkyä. Ja näin ratkesi niidenkin käyttötarkoitus kotonamme, sillä aikansa ne vaan lojuivat ilman päämäärää ja sopivaa paikkaa.


Sain vihdoin naputeltua kirpparilta kesän aikana hankkimiani tauluja ikkunaseinälle, sillä huone kaipasi ehdottomasti taidetta! Hankin myös uudet pussilakanat, torkkupeiton ja pari koristetyynyä syksyisissä sävyissä. 

Saan luvan itseltäni ostaa uudet pussilakanat kerran vuodessa ja tänä vuonna niiden väri on ruskea. H&M Homen puuvillaiset lakanat houkuttelivat juuri tämän kauniin sävyn ja kivan edullisen hinnan takia (25€/kpl). Ne yllättivät pehmeydellään ja vetävät vertoja jopa Annon puuvillaisille pussilakanoille, joita olen aikaisemmin alelöytöinä hankkinut ja joiden materiaalista tykkään valtavasti.

Ruosteen värinen torkkupeitto on Jyskistä (tarjouksella 13€) ja höyhentäytteiset ruskeat samettityynyt Sotkasta (alesta 10€/kpl). Näitä Sotkan tyynyjä löytyy meiltä ympäri taloa, sillä olen ihan hullaantunut niihin ja tähän sävyyn! Ja niiden hinta ei todellakaan päätä huimaa.


Spraymaalasin vanhat riikinkukkotuolit viime viikolla hieman freesimmän näköiseksi.

Niiden vähän liiankin ränsistynyt ilme ei napannut, vaan halusin niistä huolitellumman näköiset. Minun piti korjata katkenneita rottinkikohtia kesän aikana, mutta asiaa pähkäiltyäni totesin, että ei minusta ole siihen hommaan. Joten päädyin vain napsimaan irti repsottavat rottingit ja sillä hyvä. Maali pelasti jo paljon ja tukevoitti myös hauraammiksi päässeitä rottinkikohtia, kuten selkänojan ohutta rottinkipunosta. En usko että näissä istutaan meillä kovinkaan paljon ja tuo istuinmukavuus ole mielestäni ole näiden tuolien paras ominaisuus, vaan se on kaunis ulkonäkö!

Ja sitä ne todella ovatkin, niin kaunista katseltavaa.


Yllätyin postiviisesti valitsemani Mastonin spraymaalin (ruskea 806, ral 8017) sävystä, sillä se on tummempi ruskea kuin purkki antaa ymmärtää ja sitä itseasiassa toivoinkin! Maalasin jo valmiiksi ruskean sävyiset tuolit vain kerran, sillä en nähnyt toista kerrosta tarpeelliseksi. Yksi kerta peitti hienosti kulahtaneen rottingin.

Sain tähän hommaan kulumaan silti 5 spraypurkkia, mutta onneksi tämän spraymaalin hinta on tosi kohtuullinen (alle 5€/kpl).


Ihana Helene Schjerfbeck!

Ostin hänen omakuvansa kirppikseltä kesällä 3€ hintaan (tosin vain julisteen ilman kehyksiä). Olen ihastunut moniin hänen maalauksiinsa ja erityisesti Punaposkiseen tyttöön, jonka toivon löytäväni julisteena joku päivä.

Lisää taidetta kaipaan varsinkin yläkerran aulaan, joka ammottaa tyhjyyttään huonekalujen kuin muunkin sisustuksen osalta. Mutta makuuhuoneessa on nyt kaikki kohdalllaan, vaikka kyllä tännekin muutama taulu vielä mahtuisi!

Mukavaa syksyistä viikkoa kaikille <3

4 kommenttia

 1. Mukavaa viikkoa myös sinne!
  Tuo huone on aivan täydellinen ja niin kaunis ❤

  VastaaPoista
 2. Ihana huone ja mitkä värit. Minun lempparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu! Sama täällä, nämä värit puhuttelevat kovasti juuri nyt.

   Poista