Sisällön tarjoaa Blogger.

KIITOS LAHJASTAVanha kello on saapunut taloon. Tällaista olimme mieheni kanssa etsineet jo jonkin aikaa. Eteemme tulleissa kelloissa hinnat olivat meille liian korkeat tai niiden kunto ei vastannut toiveitamme. Monta kaunista kelloa tuli roud tripeillä vastaan, mutta kotiin asti ei päätynyt yksikään.

Tämän kellon saimme lahjaksi mieheni serkuilta. Heille tarpeettoman kellon oikea paikka oli heidän mielestään täällä vanhassa Rautatieläistalossa. Olimme täysin samaa mieltä.

 

Me otimme lahjan iloisina ja kiitollisina vastaan. Tuntuu hyvältä, mutta samalla aika oudolta ottaa vastaan tällainen lahja. Nykypäivänä kun mitään ei tunnu saavan ilmaiseksi. Siksi tämä kello kuvaa mielestäni hienosti anteliaisuutta ja epäitsekkyyttä, jota onneksi on maailmassa vielä olemassa.Kello etsii vielä paikkaansa, mutta todennäköisesti sijoitamme sen tänne ruokahuoneeseen. Tämän jälkeen alkaa totuttelu kellon pehmeisiin lyönteihin, joita luultavasti tulee joka tasa- ja puolitunnein. Ensin pitää kuitenkin tutustua kellon toimintaan, vetää kello ja saada lyönnit kohdallensa. Jää nähtäväksi, saammeko kellon jälleen toimintakuntoon.

Leppoisaa viikonloppua! 

22 kommenttia

 1. Kaunis kello. Sopii teille hyvin. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. kaunis kello ja kaunis kuvio lasissa. Oikean kodin on saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kello on meille ihan täydellinen, sopii 50-60-luvun huonekalujen joukkoon!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, jospa pian ehdittäisiin saada kello toimimaan ja seinään asti :)

   Poista
 4. Kaunis kello :) Minusta se sopisi juurikin tuohon missä on, mutta metrin-pari ylemmäs :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikalailla samaa mieltä, joten siihen kello luultavasti päätyy :) Ensin pitää mallailla vähän joka puolelle, mutta yleensä se eka paikka on se oikea.

   Poista
 5. Onko tuossa kellossa erillinen vetopaikka ajalle ja lyönnille? Jos on, niin mikään pakko ei ole vetää lyöntipuolta, jollei halua. Ainakin minä nautin enemmän siitä, että kello raksuttaa pelkästään aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma, mutta jos on, niin mekin jätetään lyönnit pois. Kiitos tiedosta :)

   Poista
 6. Todella upea kello ja on kyllä nyt oikeassa kodissa, sopii teille hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia, meidän koti on aina avoin vanhoille kelloille ja tavaroille!

   Poista
 7. Hieno kello ja niin kauniita kuvia teän ruokahuoneesta ❤
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Oikeaan osoitteeseen tuli :)

  VastaaPoista
 9. Hieno kello. Omilla vanhemmillani oli täysin samanlainen ja se on edelleen lapsuudenkotini seinässä. Täysin toimiva. Lyöntiäänen takia en sitä halua omaan kotiini :D Mutta lapsuudestani se muistuttaa ja kai se on omaan kotiinkin vielä otettava. Siellä säilytti isäni vihkisormustaan ja siellä se taitaa olla edellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihana muisto lapsuudestasi, ehkä löydät kellolle jonkun hyvän paikan tulevaisuudessa :)

   Poista
 10. Meillä samanlainen kello nakuttaa keittiön seinällä. Vedän siitä molemmat puolet eli lyö ja naksuttaa. Äkkiä siihen tottuu sekä naksuttamiseen että lyöntiäänen. Onnea teille uudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että meillä on samanlaiset kellot :) Luulen kyllä että totutaan kellon ääniin nopeasti.

   Poista
 11. Meillä on juurikin samanlainen seinäkell, keittiössä. Siinä on niin ihanan pehmeä lyöntiääni. Ajattelin aluksi, että se häiritsee yöunia, mutta eipä lyöntejä edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ettei häiritse unia. Nyt kun muutimme alakertaan nukkumaan, niin kellon äänet ovat lähempänä. Vielä kello ei ole kuitenkaan viritetty kuntoon.

   Poista