Sisällön tarjoaa Blogger.

UUDEN MAKUUHUONEEN REMONTTISUUNNITELMIA

Tulevan makuuhuoneemme takan värivalinnat on vihdoinkin tehty ja maalikaupassa on käyty ostoksilla. Totesin monen viikon pohdinnan jälkeen, että minun on paljon helpompi valita kotiin tapetteja kuin maalien värejä. Vaihtoehtoja on aivan liikaa. 

Rajasin värivaihtoehdot kuuteen mieluisimpaan värilastuun, joista olin jo valinnut mielessäni suosikkivärini. Pyysin miestäni valitsemaan hänelle mieluisimmat vaihtoehdot ja hän päätyi samoihin väreihin kuin minä. Lopullinen päätös oli siis tehty. 


Takan väriksi valikoitui Tikkurilan Keto, joka on kuvassa tuo tummempi vihreä. Takan taustan väriksi tulee ihana Aaloe. Molemmat värit löytyvät tapetista, joten onnistuin loistavasti poimimaan värimaailman huoneen seinältä.


Olen unohtanut esitellä kuukauden takaisen kirppislöytöni, siron vanhan peilin. Näitähän meiltä löytyy ennestäänkin, mutta täällä tulevassa alakerran makuuhuoneessa sellaista ei vielä ole. Tänne se sopii kauniisti ja sen tuleva paikka on takan jommalla kummalla puolella. Vielä sitä ei voi kiinnittää, sillä koko huone on tyhjennettävä tai ainakin suojattava takkaprojektin ajaksi, hiomapölyä tulee olemaan huoneen joka nurkassa.


Ai miksikö? No takan maalaussuunnitelmat saivat aivan uusia tuulia, kun päätimme uudistaa takan pinnan kerralla miellyttävämpään suuntaan. Suunnitelmana on slammata takan tiilipinta tasaiseksi, jonka jälkeen se maalataan uudella värillä. Tasainen takan pinta on huomattavasti tiilipintaa kauniimpi, ainakin meidän mielestämme. Se vaatii kuitenkin hurjasti enemmän työtä ja aikaa kuin pelkkä takan maalaus. Tästä syystä muuttomme alakertaan viivästyykin ainakin kuukaudella.


Pientä muutosta tulee tapahtumaan myös huoneen seinäpinnoissa. Takan taustan väri tulee jatkumaan tässä takan viereisessä seinässä. Samalla seinältä poistetaan massiivinen kaapisto, joka aikanaan siirrettiin kylpyhuoneesta tähän huoneeseen. Entinen vihreä työpiste muuntautuu vauvan myötä hoitopöydäksi, jonka päälle kiinnitetään jonkinlainen kevyempi ja pienempi säilytysjärjestelmä. Avohyllyt säilytyskoreineen ovat yksi hyvä vaihtoehto. Onneksi minulla on aikaa tutkailla vaihtoehtoja, itselle mieluisin olisi tietenkin kierrätetty vaihtoehto.


Eilen tyhjensimme kaapiston tyhjäksi kaikesta tavarasta. Meillä oli tapana säilyttää täällä kaikkea tärkeää ja vähemmän tärkeää tavaraa, mille ei ollut muuta järkevää säilytyspaikkaa. Tyhjennyksen yhteydessä roskiin lähti monta pussillista aivan turhaa sälää ja niille muille tärkeille tavaroille etsinkin nyt uutta sijoituspaikkaa. Olen tosi onnellinen, että tämä takan maalausprojekti laajeni tähän kaappiin asti, sillä sitä siivotessa sieltä löytyi monta kadoksissa ollutta asiaa.

Aurinkoista päivää kaikille!

11 kommenttia

 1. Todella kaunis väri tulee takkaan!
  Luulen, että se valinnan vaikeus maaleissa tekee se, että ovat pienessä liuskassa vaan, kun taas tapetin näkee heti millainen on..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen ihan innoissani takan väristä ja siitä että päädyimme hieman isompaan muutokseen :) Meillä olisi tapettia paljon enemmän, jos ne olisivat edullisempia. Minä kun tykkään niistä aika hintavista ;) Maalilla saa edullisen muutoksen.

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa suunnitelmat ja tosi hyvät sävyt olet valinnut takkaan ja seiniin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Olen itsekin tyytyväinen valintoihin. Katsotaan miltä tuntuu sitten kun maalit on takassa ja seinässä...

   Poista
 3. Mitä, vauva?!?! Mää oon pari viikkoa lukematta ja jo on vauva tulossa? Onnea hei, ja hyvät värit maaleissa. Vielä kerkee hakemaan vähän vaaleanpunaistakin joukkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä blogimaailmassa tapahtuu välillä isoja asioita, pari viikon aikana voi tapahtua suuriakin mullistuksia. Ei kannata olla kauan lukematta ;) Kiitos, vauva on kovasti odotettu ja huonetta rempataan makuuhuoneeksi meille kolmelle. Vai vaaleanpunaista, noh katsotaan mitä tuleman pitää :D

   Poista
 4. Hyvät värivalinnat! Voin jo hyvin kuvitella kuinka raikas huoneesta tulee, kyllä siellä sitten kelpaa pikkuihmisenkin kanssa köllötellä 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, raikas tästä huoneesta on todellakin tulossa :) Tästä tulee ihan täydellinen makuuhuone meille!

   Poista
 5. Hyvä plääni! Ja ehdottomasti samaa mieltä, slammattu pinta on kauniimpi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, slammattu on kauniimpi! Kun vain ehdittäisiin pian aloittamaan projekti...

   Poista
 6. Kivat värit olet valinnut takkaan, siitä tulee varmasti hieno! Ihana tuo peili <3

  VastaaPoista