Sisällön tarjoaa Blogger.

HARMAAMPI MAKUUHUONE + MAALIVINKKI EDULLISEEN SEINÄMAALIINHei! Makuuhuoneen tapetoimattomat seinät on maalattu harmaiksi ja uudet yövalot hankittu. Yöpöytäongelma ratkaistu ikkunalaudalla ja vaatesäilytyskriisi selätetty vanhalla talonpoikaiskaapilla. Tämä makuuhuoneen pieni pintaremontti on näiltä osin valmis.


Ihan ensimmäiseksi kerron teille maalivinkkini edulliseen seinämaaliin, jota käytimme makuuhuoneen seinissä. S-ryhmän House täyshimmeä sisustusmaali on Tikkurilan valmistama ja huomattavasti Tikkurilan Harmony-sisustusmaalia halvempi vaihtoehto. 9 litran maalipöntön sai edullisemmin kuin 7,2 litraa Harmonyä. Housen sisäseinämaali on halvemmista raaka-aineista valmistettu, mutta kelpasi meille hintansa puolesta mainiosti. Käytössä en huomannut juurikaan eroa ja lopputulos on kauniin himmeä. Maalasimme seinät Tikkurilan Deco Grey -värikartan sävyllä 1923. 


Kirjoitin aikaisemmin autotallissa odottavasta vaatekaappiprojektistani, joka ei ole tähän päivään mennessä edennyt yhtään. Kaapin piti tulla kunnostuksen jälkeen makuuhuoneeseen tuomaan lisää kaivattua säilytystilaa. Kävi kuitenkin niin, että mieheni vanhemmat tekevät muuttoa pienempään asuntoon ja tämä talonpoikaiskaappi jäi heille ylimääräiseksi. Lupauduin antamaan kaapille uuden kodin, sillä se on mitoiltaan juuri sopiva meidän makkariin. Vain 90 cm leveä kaappi on tilaihme, jonne mahtuu pikkuneidin vaatteet, vaipat ja peitot heittämällä.  Autotallin kaappiprojekti saa siis rauhassa odotella vielä hetken. Kun kaappi on joku päivä kunnostettu, se löytää varmasti paikkansa, sillä meillä on kamala säilytystilan puute muuallakin talossa! 


Seinien maalauksen yhteydessä saimme loistavan idean, joka ratkaisi yöpöytäongelman kertaheitolla. Ikkunan alle, sängyn jatkoksi kiinnitimme ikkunalaudan, joka toimii nyt lähes sängyn levyisenä yöpöytänä. Erillisille yöpöydille ei ole tilaa, joten tämä oli aika näppärä ja halpa toteutustapa. Liimapuulevykin kiinnikkeineen oli jo valmiina varastossa odottamassa.  Aikaisemmin tämä hylly toimi ruokahuoneen oviaukon päällä, mutta sai lähtöpassit seinän maalauksen yhteydessä. Sutaisin sillle uuden maalipinnan, joka on sävy sävyyn seinän kanssa. 


Samaan syssyyn päätettiin hankkia molemmille samanlaiset valkoiset ja mattapintaiset yövalot, jotka löytyivät Prismasta maalin oston yhteydessä. Selailin netistä automaattisesti mustia seinävalaisimia, sillä olen jotenkin koukussa niihin. Nämä valkoiset löytyivät kuitenkin sopivasti kotinurkilta ja päätin katkaista mustin valaisimien kierteen. Hieman kirpaisi, mutta turhaan. Nämä on tosi kivat! 


Näiden kaikkien muutosten jälkeen voin vain todeta, että huoneen uusi järjestys on tosi toimiva. Jotenkin täällä on niin paljon enemmän tilaakin nyt. Ehkä järjestyksen olisi aina pitänyt olla näin. Entä uusi sänky, no siinä on ihan taivaallista nukkua! Onko nyt varmasti valmista? Ehei, takka pitää vielä maalata :)

9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Olen ihan innoissani tuosta vanhasta kaapista ja sen tuomasta säilytystilasta. Se jotenkin kruunasi tämän rempan!

   Poista
 2. Oikein onnistunut lopputulos niinkuin teillä aina muutoinkin ❤ Maalatun seinän harmaa sävy on tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Yllättävää kyllä, olen nykyään niin harmaa :) Taisin sanoa joskus ettei meille tule yhtään harmaata seinää, mutta niinpä vaan tuli. Harmaata on nyt olohuoneessa ja makkarissa sekä verannan kierrätyspisteessä. Ja tykkään siitä niin kovin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! On aina kiva kun saa jonkin projektin päätökseen. Joskin onhan makkarissa vielä takan maalausta yms. Vaaleanvihreä takka ei enää miellytä silmää :)

   Poista
 4. Kaunista <3 Meillä on sama harmaansävy olohuoneen seinissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina! No niinpä onkin sama harmaa. Meillä tämä näyttää enemmän siniseltä, teidän olkkarissa taitaa taittaa vihreään. Mutta tykkään sävystä molemmissa huusholleissa :)

   Poista
 5. Todella kaunis tuo sävy. Minäkin haaveilen, että meille joku tekisi jonkinlaiset maalaustyöt. Seinät ovat valkoiset, ja vuosien saatossa hieman tummuneet. Olisi jo aika tehdä pientä uudistusta. http://www.anttik.fi/maalausurakointi

  VastaaPoista