Sisällön tarjoaa Blogger.

VÄRIKÄS POIKIEN HUONE

Tervetuloa poikien huoneeseen. Täällä asustaa kaksi poitsua, 5v ja 9v. Tässä huoneessa on salainen pelipesä, jonne aikuiset ei meinaa mahtua. Ja kaikkea muutakin kivaa. Tutkitaan hieman tarkemmin...Pojatkin nukkuvat yläkerrassa viistokaton alla. Keltaiset sängyt ovat poikien mieleen, ne on hankittu käytettyinä kierrätyskeskuksesta. Vuodevaatelaatikkoihin mahtuu tosi paljon tavaraa piiloon ja ne ovat kätevät käyttää, myös lapsien! Tämä huone on saanut pinnoillensa paljon valkoista maalia. Päätyseinä oli muutettaessa sininen ja täynnä reikiä. Valehtelematta paklasin seinästä ainakin viisikymmentä reikää ennen kuin raikastin sen valkoisella. 


Molemmin puolin huoneen matalissa päissä kulkevat liukuovet, joiden takana on valtavasti säilytystilaa. Tällä puolella niiden takana säilytetään maalivarastoa ja muita remonttitarpeita. Liukuovet maalattiin myös valkoisella ja yhteen ovista askartelin palloja dc-fixistä. 


Nojatuoli on iltasadun lukijan paikka, se on pieni ja siro nahkainen nojatuoli, juuri sopivan kokoinen lastenhuoneeseen. Legoja säilytetään legoukon pään alla.Oranssin pöydän ja tummanharmaat lastentuolit maalasin juuri. Ne olivat alkuperäiskunnossa eli todella kolhiintuneet ja kuluneet, joten maalia pintaan ja nyt ovat kuin uudet. Nämä saatiin ihan ilmaiseksi, pelastin ne juuri kun niitä oltiin viemässä kaatopaikalle. Pyöreän pöydän ääressä on hyvä piirtää ja muovailla taideteoksia.


Ovikin on täällä oranssi :) Takaseinän maalasin tummanharmaalla, kuin myös vaatehyllyt, jotka kätevästi on "piilotettu" huoneen nurkkiin. Seinä oli ennen vaaleansininen ja vaatehyllyt likaisen valkoiset. Yritän vielä kaivella valokuva-arkistoja, josko löytyisi ennen kuvia. Tämän huoneen kohdalla taisi käydä se "en edes ehdi vaihtamaan maalausvaatteita, kun jo maalaan" syndrooma.


Vaatetanko jää piiloon savupiipun sivulle. Toinen samanlainen on piipun takana. Savupiipun kyljessä on vaihtuva taidenäyttely poikien taideteoksista. 


Vanha kahdenistuttava pulpetti on 50-luvulta. Pinnatuoli on juuri passelin kokoinen tuoli pulpetille. Pulpetti on alkuperäiskunnossa, pinnatuolin maalasin mustalla kalustemaalilla. Liukuovien viirit on askarreltu mustasta dc-fixistä. 


Näiden liukuovien takana on pelipesä. Sisään kömmitään pehmoisten patjojen yli pelaamaan Xboxia. Siellä saakin pelata rauhassa, ketään häiritsemättä...Tein molemmille pojille pehmoiset unikaverit trikookankaasta. Toisesta tuli pöllö ja toisesta norsu. Pienet kuuset on askareltu jälleen dc-fixistä. Se on meillä lastenhuoneen ehdoton sisustusmateriaali. Kun kyllästyttää, tarrat voi vain repäistä pois jälkiä jättämättä ja keksiä jotain uutta hauskaa tilalle. 


Yölamput on hankittu käytettynä, näitä meillä onkin monen värisiä. Poikien huoneeseen pääsivät valkoinen ja punainen. Alakerrassa työhuoneessa on musta. Näitä sai muutama vuosi sitten ihan pilkkahintaan.


Minun lapsuudesta säilyneet kirjakerhon satukirjat ja tietysti Mauri Kunnaksen teokset ovat iltasatukirjoina. Onneksi pihatalon mummo oli säilyttänyt näitä kirjakerhon kirjoja näin kauan ullakkokopissaan, nyt ne ovat jälleen kovassa käytössä. Kirjahyllynä toimii 50-luvun vitriinikaappi, josta jo ostettaessa puuttuivat lasit. Maalasin sen täysin matalla Helmi-kalustemaalilla, tämä oli ensimmäinen kokeilu mattamaalilla ja tykästyin.


Se oli meidän poikien valtakunta, värikäs lastenhuone :) Toivottavasti pidät siitä! 

4 kommenttia