Sisällön tarjoaa Blogger.

TAKAN UUSI VÄRI - APUA KAIVATAAN


Sain mahtavan päähänpiston, johon tarvitsen teidän apuanne. Tämä työ/pelihuoneen takka tarvitsee ja tulee saamaan kevään aikana uuden maalipinnan. Heti kun lämmittäminen voidaan lopettaa, tämä takka on valmis käsittelyyn. Valkoinen takka vaihtuu johonkin värikkäämpään, sillä ajattelin poimia uuden värin huoneen tapetin väreistä.

Likainen takka ei kaunista huonetta millään tavalla, joten tarvitaan aimo annos väriterapiaa pelastamaan tilanne. Samalla tekee mieli uudistaa takan taustakin, jollakin muulla kuin valkoisella.

Tehdään pieni pyörähdys huoneessa, jotta näette huoneen värimaailman ja tapetin kokonaisuudessaan.

Boråstapeterin Klöver tapetista löytyy kauniita pastellinsävyjä: sinistä, vihreää, keltaista ja vaaleanpunaista. Tällä hetkellä vaaleanvihreä on ykkösvaihtoehtoni, mutta huomenna se voi olla ihan joku muu. Vaihtelevan mieleni ja päätöksen vaikeuden takia toivoisin teiltä lukijoiltani nyt apua ja vinkkejä värivalintaan.

Minkä värin sinä valitsisit takkaan? Entä löytyykö sinulta ideoita takan taustan väriksi?

 


Toinen asia, johon kaipaisin apuanne on maalin valinta. Millä maalilla olette tiilitakkoja maalanneet ja millaisia käyttökokemuksia teiltä löytyy. Nämä takat ovat alunperin olleet punaisia, tuolta valkoisen maalin alta alkaa jo pilkottamaan punaisia pisteistä. Punaisesta valkoiseen ja valkoisesta mihin? 

Jään innolla odottamaan kommenttejanne! 


41 kommenttia

 1. Entä jos tausta olisi vaaleanvihreä ja takka tummanvihreä? Tummassa ei näy nokikaan niin nopeasti. Maalin laadusta en osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta ja erittäin hyvä pointti, että tummassa ei noki näkyisi niin nopeasti! Pistetään mietintämyssyyn :)

   Poista
 2. Minä valitsisin takan väriksi tapetin tummemman vihreän :) Ja sen kanssa jättäisin kyllä taustan valkoiseksi. Maalin valintaan en tosin osaa neuvoa antaa, mutta innolla odottelen siihen vinkkejä, sillä meillä on jossakin vaiheessa edessä mökin punaisen tiiliuunin maalaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummanvihreä on selvästi saanut eniten kannatusta, mielenkiintoista! Onhan se meillä jo hyväksi todettu väri :) Jään pohtimaan asiaa...

   Poista
 3. Tumman vihreä ja Tsekkaa Annie Sloanin maalit - hienoja sävyjä ja niillä tulee upea pinta:)
  T Kati - Call It Home

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy todellakin perehtyä Annie Sloanin maaleihin! Olenkin jo hieman miettinyt mihin kokeilisin näitä paljon hehkutettuja kalkkimaaleja, ehkä nyt tähän takkaan?!

   Poista
 4. Mäkin maalaisin takan ehkä vihreällä. Ehkä tapetista löytyvällä tummemmalla vihreällä, niin siinä ei ehkä heti näkyisi lika.

  Mä maalasin meidän uuden viisi vuotta sitten appiukon muuraaman punatiilitakan Tikkurilan Tunto karhealla. Se on nyt mustunut luukun yläpuolelta, joten olen suunnitellut maalaamista uudelleen. Nyt maali saisi olla ihan perusmaalia, kun struktuuria ei tarvita enää. En ole vielä miettinyt, mitä maali voisi olla, mutta samana harmaana takka tulee pysymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maalivinkistä ja väriehdotuksesta! Tummanvihreä on monen mieleen, minulla on edessä vaikea päätös. Onneksi tässä on vielä muutama kuukausi aikaa miettiä ennen kuin pääsee maalaushommiin.

   Poista
 5. minä taas laittaisin taustan vaaleanvihreällä ja takan kukkien punaisella sävyllä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tuohan olisi myös ihana vaihtoehto. Kiitos ehdotuksesta!

   Poista
 6. Minä laittaisin edellisistä poiketen tapetin kukkien sinisen sävyn takkaan ja miksei taaksekin. Näin äkkiseltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapetin kukkien sininen olisi kyllä vaihtelua alakerran värimaailmaan, ei todellakaan huono vaihtoehto :)

   Poista
 7. Minulle tuli ekaksi mieleen myös vaaleanvihreä, tosin en osaa arvioida, miten noki näkyy siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaaleanvihreä kutkuttelee mielessäni aika vahvasti! Mikäli valitsemme vaalean värin, sen todennäköisemmin maalaus täytyy uusia nopeammin kuin tumman värin.

   Poista
 8. Vedä tummanvihreäksi - ja valkoiset seinät vaaleanvihreiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väriyhdistelmä olisi kyllä kaunis :) Ja vihreä kun on niin kaunis väri!

   Poista
 9. Minä maalaisin taustaseinän vaaleankeltaisella ja takan vaaleanvihreällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että keltainen saa kannatusta sinulta :) Aika ihana väriyhdistelmä tämäkin, eikä heti tullut itselle mieleen. Kiitos!

   Poista
 10. No multahan nyt on turha kysyäkään, mää laittasin tietysti takan vaaleanpunaiseksi :) Ja tausta sit vihreellä. Joo. Hirveen paljon helpompi värittää muitten kämppiä kuin omaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin ajattelinkin, että Eijalta tulee ehdotuksena vaaleanpunainen! Totta turiset, on helpompi heittää muille ideoita ja värejä, kun taas omaa miettii ja pähkii pitkään. Vaikka eihän mikään ole lopullista ja vaikka tulisikin tehtyä väärä valinta, eikun uutta maalia pintaan!

   Poista
 11. Onpa hauska lukea näitä väriehdotuksia :) ja tässä sitten minun ehdotus:
  mie maalaisin taustan ja tuon ihanan välioven vaaleanpunaisella ja itse takan tuosta tapetista löytyvällä tummemman vihreällä.
  Mie olen aivan varma että minkä/mitkä värit sie sitten valitsetkin niin siitä tulee aivan ihana ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihanaa miten paljon näitä ehdotuksia on tullut!

   Vaaleanpunainen ja tumman vihreä, ei ollenkaan huono vaihtoehto :) Onneksi voin miettiä asiaa vielä muutaman kuukauden, eiköhän siihen mennessä ole valmiit visiot.

   Poista
 12. En enää muista millä vanhan kodin takka maalattiin, mutta hyvin pysyi maali. Kyllä ne kaupassa osaa kertoa millä maalilla olisi paras maalata. Niin ja väri olisi vihreä...aikas tumma...sellainen sammaleen vihreä!

  VastaaPoista
 13. Vaaleanvihreä takka ja vaalean harmaa seinä taakse :) Toki hyviä väriehdotuksia ovat kommentit täynnä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä väriyhdistelmää pohdin jo aikaisemmin, joten samoilla linjoilla ollaan :) Joskin näiden useiden kommenttien ja ehdotusten jälkeen alan kallistumaan taustan osalta värikkäämpään suuntaan...

   Poista
 14. Laitanpa oman pensselini maalipurkkiin. Seinän maalaisin vaaleanharmaaksi ja uunin punertavan harmaaksi (siihen suuntaan kuin on tapetin kukkaset).

  VastaaPoista
 15. Mä nappaisin tapetista takkaan tuon vaaleankeltaisen, taustaan sitten jotain rotevaa kuten vähän tummemman harmaata tai mustaa :) Hanna www.repeteus.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä värimaailma poikkeaa selvästi muiden ehdotuksista! Näiden värien kontrasti on ehkä liian suuri omaan makuuni, mutta kiitos rohkeasta ehdotuksestasi.

   Poista
 16. Takan väriksi ehdotan tummanvihreää.

  VastaaPoista
 17. Mä nappaisin takan väriksi tapetin kukan sinistä, jos sävy toistuisi jossakin muuallakin huoneessa (nyt ainakin maapallossa ja sohvan tyynyssä on sinistä). Vaalean vihreä taustalle ja tumma takkaan, toimisi varmasti myös kivasti. Uskon, että löydät hienot värit myös tuohon takkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sininen kyllä kutkuttelee jonkin verran, mutta vihreä värimaailma tuntuu omimmalta tällä hetkellä. Eihän sitä tiedä minkä väriset maalit kannan kotiin, mieli kun voi muuttua vielä maalikaupassakin ;)

   Poista
 18. Minä maalasin meidän takan sävyllä Tuhka 8täyshimmeä) - ihan normimaalilla, joka käy betoniin yms.. takka kun ei kuumu kuten esim. pönttöuuni johon on oltava tarkkana. Teille voisi käydä jokin rohkea väri .. juurikin se vihreä jota moni on ehdottanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maalivinkistä ja väriehdotuksesta, joka on saanut selkeästi eniten kannatusta! No minähän rakastan vihreää, joten se ei olisi mitenkään yllättävä vaihtoehto meille <3

   Poista
 19. Oon nyt radikaali ja ehdotan jotain ihan muuta :D Koitappa semmosta ainetta kuin tunto kivi, sävyjä on tosi paljon. Meillä vedettiin tätä muuriin ja oli helppoa työstää ja pinta on ihana. Musta takka, ja viherkasveja kaveriks. Olis aika raamikkaan näkönen. Luukut vetäis hopeoiden ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ehdottomasti radikaalein ehdotus :) Vaikka meillä sisutetaankin rohkeasti ja tämä voisi sopia meille, luulen että pitäydyn alkuperäisessä suunnitelmassa ja nappaan värin tapetista. Kiitos maalivinkistä, näihin minun pitää nyt perehtyä ja valkata meille sopivin.

   Poista
 20. Vihreäähän tuo munkin mielestä tuo takka huutaa!

  Mutta saatan olla hieman puolueellinen, kun olen niin tyytyväinen omaan vihreään pönttöuuniini... (http://kniinkuinkoti.blogspot.fi/2015/12/ponttouuni-paikoillaan.html)

  Me maalattiin joulun alla uusi tiilitakka mustaksi Biora Balancella (http://kniinkuinkoti.blogspot.fi/2015/12/jouluksi-kuntoon-kaiketi.html). Sun pitää varmaankin tutkia mitä tuo takassa nyt oleva maali on, että uusi maali tarttuu siihen. Hauskaa maalausprojektia!

  VastaaPoista