Sisällön tarjoaa Blogger.

KAAPISTA TULI TÄYDELLINEN




Kolmen päivän kunnostusprojekti on nyt takana ja lopputulos on täydellinen. Kaappi herätti minussa kunnostusvimman ja kädet oikein syyhyävät päästä jälleen uuden projektin kimppuun. Minulla oli pitkän aikaa jonkinlainen taantumavaihe, ylikuormitus maalaamista ja kunnostustöitä kohtaan. Olen todennut, että väkisin näitä hommia ei kannata tehdä, silloin tekemisen ilo kaivaa vain suurempaa kuoppaa itselleen.

Nyt mielenkiinto ja innostus ovat jälleen palanneet. Mahtava juttu! Vanha huonokuntoinen kaappi sai tämän kauniin himmeän pinnan ja sinisen värin. Kunnostustyö kannatti tehdä, sillä en voi muuta kuin ihailla työni jälkeä.



Kaapin innoittamana ruokahuoneessa tapahtui muitakin muutoksia. Näin meillä usein käy, yksi muutos käynnistää ketjureaktion. Marimekon pellavakangas oli puolitoista vuotta odottamassa ompelua ja sitä oikeaa paikkaa. Ostin kankaan samalla kuin ruokahuoneen toisenkin verhokankaan, huimasti alennettuun hintaan. Pellavakangas 10€/metri on minulle törkeän halpa hinta.

Sinisen kaapin myötä verho löysi tiensä ruokahuoneeseen, ikkunaan jossa ei aikaisemmin ole ollut minkäänlaista verhoa. Nyt tuntuukin, että kaappi ja verho täydentävät juuri oikealla tavalla aikaisemmin hieman tyhjältä ja isolta tuntunutta huonetta.

  

Kaappi toi lisää kaivattua säilytystilaa, mutta vaikutti myös suuresti huoneen tunnelmaan. Sen tilalla aikaisemmin olleet seinähyllyt ja keittiötyötaso eivät istuneet huoneeseen ollenkaan. Ne olivat liian uusia, vaikkakin käytettynä hankittuja. Vanha kaappi onkin ihan toinen juttu. Siitä ei luovuta koskaan. Se saattaa vaihtaa paikkaa ja jopa väriä, mutta meille se on ikuinen huonekalu.


Kello tikittää ruokahuoneen seinällä, vihdoinkin omalla paikallaan. Muutosten myötä kellolle löytyi eilen järkevä paikka, josta sen näkee monesta huoneesta katsottuna. En halunnut kiinnittää kelloa seinään ennenkuin olin varma sen paikasta, joten se odotteli kiltisti paikkaansa penkillä tikittäen.

Kello ei vaatinut lainkaan kunnostusta, vaan lähti toimimaan pienellä säädöllä. Kellon lyöntipuoli oli vastikään vedetty, joten nyt se lyö pehmeästi, eikä haittaa yöuniamme laisinkaan. Taidamme siis vetää lyöntipuolen jatkossakin.


Uusien projektien etsintä on käynnissä, joskin en odota niiden löytyvän yhtä nopealla aikataululla kuin tämän kaapin. Sen löytyminen oli uskomaton onnenkantamoinen. Itse asiassa en ole edes varma mitä etsin, mutta kun se oikea sattuu kohdalle, sen tietää!

Mukavaa viikonloppua kaikille!

42 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Kannatti ryhtyä kunnostusprojektiin, joka oli kyllä mukava homma!

      Poista
  2. Hieno❤ Halit sinne!
    T. Kati/ Call It Home😊

    VastaaPoista
  3. Tuolla huoneessa on ihana tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla :) Tunnelma vain parani muutosten myötä, tuota kaappia voisin vain tuijotella pitkät tovit!

      Poista
  4. Kaapista tuli kaunis ja sopii tuohon, kuin olisi siihen tehty! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle :) Oli kyllä melkoinen sattuma, että löysin tuohon seinälle juuri sopivan levyisen kaapin alle viikossa, halvalla ja vielä omasta kaupungista. Joskus sitä onnistaa!

      Poista
  5. On hieno ja kaunista muutenkin <3 Meillä taitaa olla samanlainen kello tuolla yläkerrassa joutilaana. Se on muistaakseni isoisän 50 v. lahjakello ;) Olen monesti miettinyt, että täytyisi sille keksiä paikka, mutten ole saanut aikaiseksi... Taitaa mennä sitten joskus valmistuvaan työhuoneeseen.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava kuulla :) Me saatiin tämä kello lahjaksi mieheni serkuilta ja oltiin itseasiassa tällaista kirpputoreilta etsittykin. Otettiin siis kello ilolla vastaan. Aurinkoista viikonloppua teidän koko poppoolle!

      Poista
  6. Kaunis lopputulos, hyvä sinä! :) Aivan ihanan värinen ja pidän tuon huoneen tunnelmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä minä :) Värivalinta osui ihan nappiin. Jälleen mieheni valitsi neljästä vaihtoehdosta saman kuin minä ja niin väriksi valikoitui Tikkurilan Miete!

      Poista
  7. Kuinka täydellinen siitä tulikaan! Tykkään kyllä todella paljon kaapista ja koko huoneesta kokonaisuutena :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kaunis kiitos, kaapin kunnostus oli mukava projekti, jota tehdessä aika kului nopeaan. Lopputulos on ihana ja väri natsaa huoneen muihin väreihin. Olen tyytyväinen kaappiin ja huoneen pieneen muutokseen.

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitoksia, ihana kuulla :) Tästä huoneesta saa aamuisin ison annoksen energiaa ja väriterapiaa.

      Poista
  9. Ihana! Saanko udella, mikä sävy maaleista tämä on? Kaunista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Tottakai saa udella, maalina käytin Tikkurilan Helmi kalustemaalia, himmeänä, sävy V353 Miete. Olen niin tottunut Helmi kalustemaaliin, mutta harvemmin olen tätä täysin himmeää käyttänyt. Tähän se mielestäni sopi ihanasti ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

      Poista
  10. Todella kaunis kaappi! Aivan ihanat verhot myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, kiitos :) Verhoihin olen kyllä tosi tyytyväinen. Viimeinkin sain tämän pellavaverhonkin käyttöön!

      Poista
  11. Mahtavat värit, tykkään! :) Ihanaa kun on koti minne sopii juuri tuo tyyli, voin vain ihastella kuvia. Värit on ihania kun niitä osaa oikein yhdistellä ja sulla on selvästi se taito. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi! Tämä koti suorastaan huusi värejä ja niinpä me toteutamme sen toivetta ;) Minä vain rohkeasti kokeilen näitä väriyhdistelmiä ja jos menee mönkään niin eikun uutta maalia pintaan!

      Poista
  12. On kyllä aivan upea kaappi ja koko huoneen värit ovat aivan täydelliset <3

    VastaaPoista
  13. Ne on niiiiiin passelit yhdessä! Ne kaikki 😄👌

    VastaaPoista
  14. Voi miten ihana kaappi! Ja itse asiassa koko huone, olen täysin myyty ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis <3 Itsekin olen tosi tyytyväinen muutoksiin ja varsinkin tuohon mahtavaan kaappiin! Siitä tuli tosi kaunis.

      Poista
  15. Ihana - sinulla nuo sävyt on kyllä niin hallinassa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikki huoneessa käytetyt värit löytyvät aika pitkälti tapetista. Oranssin pirtinpöydän mukaan valitsimme aikoinaan tapetin ja nyt tapetin innoittamana kaappi sai sinisen sävyn.

      Poista
  16. Oi, oi, tykkään kaapista ja koko huoneesta aivan hirmuisesti ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kuulla <3 Arvasin että pidät muutoksesta ja vanhasta kaapista. Teillä kun on näitä vanhoja ihanuuksia talo täynnä :)

      Poista
  17. No niin tuli! Kaappi jo itsessään on hirmu kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, olisi kaappi toiminut ilman maalaustakin, vaikka maalipinta olikin aika huonossa kunnossa paikoitellen. Se on kaunis vanhan huonekalu ja me olemme sen onnellisia omistajia.

      Poista
  18. Hitsinvitsit miten raikas ja kaunis ruokailutila! Meillä ei isäntä taipunut_vielä_kukkatapettiin keittiössä, mutta ehkä saan napattua kukat ruokailutilaan joku päivä :) Ai että tykkään tästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsinvitsit kiitoksia kovasti :) Tapetteja on valtavat valikoimat, itse olen kovin tykästynyt näihin Boråstapeterin värikkäisiin tapetteihin. Jospa sinäkin saat kukkia seinillesi joku päivä, toivotaan niin!

      Poista
  19. Kaappi on todella kaunis ja ihanan värinen. Samoin kuin koko huone :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on aina ihanaa lukea tälläista palautetta! Tykkään itsekin kovin huoneesta, mutta vielä haluaisin lisää tapettia sen seinille. Ehkä joku päivä :)

      Poista