Sisällön tarjoaa Blogger.

KRANSSIHOMMIA JA JOULUN VÄREJÄ

  

Hei! Täällä on nyt aloitettu joulukoristelut kranssin teolla. Se on kyllä niin kivaa puuhaa, eikä kranssin teko vaadi mielestäni tekijältään kummoisia käsityötaitoja. Innostuin kranssien teosta nelisen vuotta sitten ja viime joulua lukuunottamatta olen tehnyt joulun alla useamman kranssin kotia koristamaan. En todellakaan ole näiden teossa mikään expertti, joten omaan ehkä enemmän intoa kuin taitoa. Mielestäni se riittää. Joka tapauksessa tykkään tästä lopputuloksesta ihan kympillä.

Metsään en ole ehtinyt, joten keräsin kranssin materiaalit omasta pihasta. Napsasin korallikanukkapensaasta tummanpunaisen oksan, josta tuli kranssi runko ja saksin kesäksi ruukkuun istutetusta puksipuusta kaikki vihreät oksat. Puksipuu oli lähdössä kesäistutusten hautausmaalle, joten näin se sai vähän jatkoaikaa meillä. Puksipuut ovat ihania kesäistutuksissa, mutta haisevat mielestäni ihan kissan pissalle. Joten eipä ole tullut mieleenkään tuoda niitä sisälle. Jotenkin se haju kuitenkin lieveni syksyn myötä lopetettuani kastelun ja uskaltauduin hyödyntämään kauniin vihreinä säilyneitä oksia kranssissani. 

Ruskean keinonahkanarun löysin säläkaapistani, johon säilön kaikenlaista pientä ja nättiä eli sellaisia tarvikkeita, joita voi joku päivä tarvita, vaikkapa kranssin teossa. Tämä naru taisi olla jonkun torkkupeiton ympärillä sen ostaessani. Pätkäisin siitä kranssin ripustuslenkin ja samalla taiteilin pienen rusetin. Lisäksi tarvitsin ohutta rautalankaa ja sakset. 


Kranssi näyttää niin hyvältä keittiön mustaa hirsiseinää vasten. Ripustettuani sen hirsiseinälle, innostuin jouluisen stailauksen teosta. Kaivoin kaapista luumun värisen pellavalakanan, jonka ostin kesällä Finlaysonin alesta ihan pöytäliinakäyttöön ja vaihdoin pöydän pinnatuolit antiikkituoleihin, joista kerroin edellisessä postauksessa. Sitten kaivoin Iittalan mustat nappulat, vanhat kynttilänjalat ja kynttilät kaapin kätköistä. 

Tämä kuvien värimaailma on juuri sellainen, josta innostun tänä jouluna. Ja kovasti muutenkin! Tuo tumman luumun ja vihreän yhdistelmä on nimittäin täydellinen. Kuvista tuli mielestäni kauniita ja olisi mahtavaa katsella tätä näkymää myös arjessa. Mutta todellisuus on täynnä leivänmuruja ja pöydälle kaatuneita maitolaseja. Ehkä sitten jouluksi taas.




Mistä väreistä sinä olet innostunut tänä jouluna? 

13 kommenttia

  1. Näyttää niin upealta <3 Minulle se joulun väri taitaa tänäkin vuonna olla vihreä ja sen pariksi ripaus messinkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤ Ihanat joulun värit sinulla. Vihreä ja messinki ovat upeat yhdessä. Ja käyn fiilistelemässä sinun jouluisia kuviasi ehdottomasti, sillä voin vain kuvitella miten kauniita näkymiä talossanne on myös jouluna.

      Poista
  2. Ai apua miten upea tunnelma näissä kuvissa <3

    Tiedätkö mä en ole lainkaan joulufiilistelijä ja -koristelija, mutta näissä kuvissa on sen kaltainen joulutunnelma, mistä mä pidän. Sellainen lämmin, arvokas ja syviä värejä sisältävä. Upea toi kehyskin tuolla vikan kuvan taustalla. Onko sen sisällä ihan vaan pelkkä väri vai joku taulu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, tosi kiva kuulla❤Sama juttu mulla, kotia koristellaan jouluun aika minimaalisesti. Just tällaista tunnelmaa haluisin lisää, sillä se kuvastaa niin mun mielikuvaa kauniista joulusta. Kehys on muistitaulu, jonka tein pari vuotta sitten. Ostin taulun kehyksineen ja päällystin maalauksen pellavakankaalla. Siihen saa kivasti nastoilla kiinni tärkeät jutut, jotka otin kuvia varten kylläkin irti. Kirjoitin muistitaulun teosta blogijutun, joka löytyy nimellä kuuden euron muistitaulu.

      Poista
    2. Muistitaulu! Onpa hyvä idea :)

      Mulle tuli tosta ajatus, että voisin hyvin laittaa jotain kirjavaa tapettia vasten tuollaisen ihan koristeeksi vaan. Etenkin jos olisi noin upeat kehykset.

      Poista
    3. Todellakin voisit! Ja nyt vaan tällaiset isot kehykset etsintään, niin saat toteutettua tuon idean :)

      Poista
  3. Aivan ihanalta näyttää! Olen pitkään haaveillut ja suunnitellut kranssien tekoa, mutta jotenkin luulen, että se on vaikeaa. Ajattelin heti tuosta sinunkin kranssista, että voi että, kylläpä osaat tehdä taidokkaan minimalistisen kranssain, varmaan vaikeaa. Joskus se yksinkertaisin nimittäin on oikeasti vaikein. Mutta kiitos, kun kannustat minuakin kokeilemaan. Ehkei se tosissaan ole niin vaikeaa...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤ Kranssin teko ei ole vaikeaa! Rohkeasti vaan yrittämään. Tekemällä oppii ja ei kannata asettaa tavoitteita liian suuriksi, vaan lähteä liikkelle simppelisti. Olen ihan varma että saisit aikaiseksi kauniin kranssin :)

      Poista
  4. Kaunista on. Saa nähdä milloin itsekin uskaltaudun yrittämään. Minun jouluni värit ovat vihreä, hopea ja kulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤ Sinun joulun väreilläsi loihdit varmasti kauniin tunnelman kotiisi. Ja ehdottomasti kannustan kaikkia kranssihommiin, se on kivaa puuhaa!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos❤ Näihin väreihin olen ihan hurahtanut, ne vaan toimii niin kauniisti yhdessä!

      Poista
  6. Ihanat väriyhdistelmät! Minä myös pitkään luulin, että kranssien teko on vaikeaa, aina siihen asti kun ensimmäiseni tein. Olen sortunut taas joulussani perinteiseen puna-vihreään. Ehkä ensi jouluna jotain muuta...

    VastaaPoista