Sisällön tarjoaa Blogger.

NELJÄ KUUKAUTTA


Hei! Blogissani on ollut neljä hyvin hiljaista kuukautta. Tämä ei ollut mitenkään tarkoituksellista, mutta oli tässä kohtaan kuitenkin pakollista. Takana on hektinen ja työntäyteinen elokuvaprojekti, jossa elin mukana intensiivisesti lähes yötä päivää. Näin ollen moni elokuvan kuvausten ulkopuolinen asia jäi tekemättä tai siirtyi suosiolla myöhempään ajankohtaan. 

Neljän kuukauden aikana kotiin on kuitenkin hankittu tosi mieluisia kierrätettyjä huonekaluja, joista jokusen olenkin teille vilauttanut instan puolella. Nyt vietän ensimmäisiä lomapäiviä ja ajattelin tehdä teille pienen esittelyn näistä hankinnoista. Ja tietenkin sitä mukaan kun uutta on kannettu taloon, on vanhaa lähtenyt kiertoon. 

Olohuoneen vitriinikaappi 


Ostin elokuvan lavasteista vanhan vitriiniikaapin, josta kätevä mieheni nikkaroi paikan telkkarille. Se kun sattui olemaan mitoiltaan juuri passeli tähän tarkoitukseen. Sopivaa kaappia olen etsiskellyt jo jonkin aikaa, sillä telkkari ei mielestäni ole mikään olohuoneen kaunistus ja kaapin ovien avulla sen saa piiloon aina halutessaan. 

Tv-tasona toiminut senkki lähti uuteen kotiin Tori.fi kautta muutamassa tunnissa. Ehkä en tajunnut sen nykyhetken todellista arvoa täysin, sillä huomasin juuri ostajan myyvän sitä eteenpäin facebook-kirpparilla yli kaksikertaisella hinnalla. Tämä oli kuitenkin nopein Torin kautta tehty kauppani ikinä ja toivon ostajalle hyviä kauppoja. 


Vitriinikaapin yläpuolella oleva pieni kaappi on myös elokuvan lavasteista hankittu. Maksoin näistä molemmista yhteensä 25€, joten tässä ovat hintansa puolesta kesän parhaat löydöt samassa kuvassa. Entisen tv-tason päälle ei saanut telkkarin lisäksi juuri mitään esille, mutta vitriinikaappi ratkaisi tämänkin harmituksen. Sen päällä on alesta löytämäni pöytävalaisin ja yksi kovasti kasvavista peikonlehdistäni. Olohuoneen inhokkinäkymä on nyt yksi parhaista.

Olohuoneen kattokruunu


Tarpeeksi suuren valaisimen löytäminen yli kolme metriä korkeaan olohuoneeseen ja vielä huokeaan hintaan. Ei niitä helpoimpia tehtäviä. Onneksi joku teki sen puolestani. Kiitos tästä menee elokuvan lavastusosastolle. Sieltä lavasteiden tyhjennysmyynnistä tämänkin haalin itselleni. Ihana antiikkinen kattokruunu, joka on kooltaan olohuoneemme kokoinen.


Se ei ole massiivinen kristallikruunu, jota tähän paikalle haaveilin, mutta aivan yhtä mieluisa. Ja mistä jättimäisen kristallikruunun voi saada hintaan 25€? Ei mistään. Siksi tämän hankinta tuntuikin niin hyvältä! 

Rottinkinen norsu-tarjotinpöytä


Tämä norsu-tarjoilupöytä on mielestäni tosi symppis ja hauska huonekalu, jonka bongasin taannoin kierrätyskeskuksesta. Norsusta tuli sinisen nojatuolin kauan kaivattu sivupöytä ja samalla se toimii kukkatasona. Norsun selässä on irtonainen vaneripohjainen tarjotin, jota voi käyttää molemmin puolin. Voin hyvin kuvitella tarjoilevani siitä kylmiä drinkkejä kuumana kesäpäivänä. Aika monikäyttöinen huonekalu. 

Enpä koskaan kuvitellut omistavani tällaista huonekalua, mutta heti sen nähtyäni tiesin sen lähtevän mukanani kotiin. Tämä jakaa varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta niinhän loppupeleissä kaikki sisustaminen. Ehkä näet norsu-tarjotinpöydän rumiluksena tai sitten saatat olla kanssani samaa mieltä siitä, että tämä on kerrassaan symppis ilmestys. Tarjotinpöydälle jäi pienen tinkauksen jälkeen hintaa 40€. Ja se on jokaisen euron arvoinen. 

Ruokailuhuoneen vitriinikaappi


Toinen vanha vitriinikaappi säilyi ihan alkuperäisessä tarkoituksessaan. Vitriinikaapista löytyvät nyt ne vähän harvemmin käytössä olevat aarteet. Ja kivahan kauniita astioita on vitriinin ovien läpi katsella, sillä aikaisemmin ne olivat piilossa kaappien kätköissä. 

Olen jo hieman kehittynyt tinkaamisessa, joskin tämä on uskomaton taitolaji, jossa minulla on vielä paljon opeteltavaa. Tämä vitriini kotiinkuljetuksella lähti mukaani osto- ja myyntiliikkeestä hintaan 80€. Mannerheim-taulun hankin samasta liikkestä lahjaksi miehelleni ja se ripustettiin kunniapaikalle vitriinin päälle. Nehän on kuin luodut yhteen. 

Peacock-tuolit


Ostin äitienpäivälahjaksi itselleni kaksi riikinkukkotuolia, jotka bongasin facebook-kirpparilta. Näiden tuolien hinnat hipovat sellaisia lukemia, että en uskonut riikinkukkojen koskaan päätyvän kotiini. Rottinkituolit ovat kuitenkin vanhoja ja vaativat hieman laittoa. Se mitä se laittaminen minun osaltani tarkoittaa, en todellakaan vielä tiedä. Hintaa näillä tuolella oli 25€/kpl, joteni sain hieman kärsineet tuolit itselleni aika huokeaan hintaan. 

Tätä postausta kirjoittaessani ja kuvia ottaessani tajusin, että vaikka ajatukset ovat pääasiassa olleet työjutuissa, silti kotona on tapahtunut paljon mieluisia muutoksia. Sitä ei vaan jotenkin tajua kaiken muun vilinän ohessa. Olen ollut myös tosi huono blogien lukija ja mietinkin olenko jäänyt paljosta paitsi. Uskon että olen ja korjaan asiaa parasta aikaa. Sometaukoni loppui nyt! 

Kerro ihmeessä, mikä on sun mielestä paras hankintani. Kommentoida voit täällä blogissa tai instassa, josta minut löytää: @rautatielaistalo. 

Oikein kivaa lauantai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja