Sisällön tarjoaa Blogger.

MUN OMA MYSTEERIKATTILA

Sateisen päivän kirppislöydöt ovat kovin mustanpuhuvia. Musta oli selkeästi päivän väri, olinhan itsekin jälleen liikkeellä täysin mustiin pukeutuneena. Löysimme eiliseltä roud tripiltä ihania ja kestäviä puisia brion leikkikaluja ja emalikattilan, tuon ensimmäisen emaliaarteeni, joka on väriltään aikamoinen mysteeri.
Oletan kattilan olevan Finelin valmistama, sen muoto ja yksityiskohdat tukevat tätä olettamusta. Mutta entä musta väri. Ei ole nimittäin tullut ennen mustaa Fineliä vastaan, eikä internetin ihmeellisen maailman tutkiminen tehnyt minua yhtään viisaammaksi. Näitä samoja kattiloita löysin ainakin punaisena, valkoisena, keltaisena ja vihreänä, mutta en mustana.

Mistä kattilani väri on peräisin? Onko pinta esimerkiksi spraymaalattu mustaksi, jos näin on niin jälki on kyllä täydellisesti tehty. Kattila on aikalailla priimakunnossa, kurkistus kannen alle kertoo sisuksen olevan lähes uutta vastaavassa kunnossa. Tätä kattilaa on pidetty kuin kukkaa kämmenellä, niin hohtavan kaunis on valkoinen emalipinta.


Tietäisikö joku teistä lukijoistani tästä mustasta mysteerikattilasta? Minä olen emalikeräilyn aloittelija ja löysin itselleen heti ensialkuun oman mysteerin :D Joka tapauksessa kattila on ihana ja edullinen löytö, on se sitten Fineliä tai ei. Oli se sitten alkuperäisasussaan tai käsiteltynä uudelleen.

Oikein rentoa sunnuntaita kaikille! Minä hiipailen keskellä päivää yöpaidassani ja nautin leppoisesta päivästä, joka on täysin pyhitetty pelkälle löhöilylle ja hyvälle ruualle.Kirppislöydöt hintoineen ja ostopaikkoineen:

Emalikattila 15€, Hirvivaaran kirppis, Marttila

Brio juna 5€, Hirvivaaran kirppis, Marttila

Brio palikkalaatikko 6€, Saparo ja käpy, Kemiö

18 kommenttia

 1. Hieno löytö! Mun mielestä on Seppo Mallatin Finelille suunnittelema kattila. Fineleitä löytyy myös kiiltävänä ja mattamustana. Meillä on yksi musta kulho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tiedosta :) Tiesin että joku teistä tämän tietää! Mattamusta väri sai minut miettimään, mutta nyt tiedän Finelin valmistaneen näitä mustia kaunokaisia. Kiitos sinun!

   Poista
 2. Hienossa kunnossa oleva kattia. Mustat emalit on minusta aika harvinaisia. Minulla on iso musta emalikattia, vähintään 10 litran vetoinen. Toista samanlaista en ole nähnyt koskaan vaikka minun kattila ei mitään Fineliä olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan uskomattoman hyvässä kunnossa tämä on :) Taitaa olla melko harvinaisia tosiaan, ei ole minullekaan ennen mitään mustaa emalia tullut vastaan.

   Poista
 3. Yhdyn pilviraitin kommentiin. 80-lukua. Kaunis kattila! ja mustahan toimii aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä ihana! Mustana tämä on upea ja näin hyväkuntoisena pääsee käyttöön asti. Vuosikymmen oli uusi tieto, kiitos siitä!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä ja sain tänään kuulla että lapsuudessani meidän perheessä on tällainen kattila ollut. Valkoisena ja kovassa käytössä. Ehkä siksi tunnenkin kovaa vetoa näitä kohtaan :)

   Poista
 5. Aivan ihana kattilalöytö! Tuommoisen kotiuttaisin minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä tuskin jää ainoaksi, sillä nälkä kasvaa syödessä!

   Poista
 6. Ostin juuri mattamustan Mallatin kasarin ja minulta löytyy myös monta mattamustaa kulhoa, ovat minusta tosi kauniita. Jos tulee naarmuja ulkopintaan niin sokeripalalla saa ne helposti pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä, enpä olisi koskaan keksinyt poistaa naarmuja sokeripalalla :) Mahtavaa että jaat tietämystäsi!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todellakin, ja kun ajattelee miten vanha tämäkin on niin suorastaan uskomaton löytö!

   Poista
 8. Liityin äsken blogisi jäseneksi/lukijaksi. Voisit sinäkin käydä blogissani ja liittyä samalla minun blogiini jäseneksi, olisi kiva saada uusia blogituttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni, ihanaa että olet löytänyt tänne meille! Tulen tutustumaan blogiisi piakkoin :)

   Poista
 9. Musta <3 Hienoja löytöjä ootte tehneet. Emalikattila mustana näyttää ihanalle. Kiva, kun laitoit kirppisten nimet ylös tähän tekstiin. Tuli mulle uusia vierailupaikkoja:)

  VastaaPoista