Sisällön tarjoaa Blogger.

VANHA VILLAMATTO
Värikäs vanha villamatto osui silmiini tänään lasiverannan säilytyspenkkien syövereistä. Hankin sen viime kesänä läheiseltä kirpputorilta parilla kympillä ja se jäi kaiken muun tohinan vuoksi tuolloin pesemättä ja näin ollen käyttämättä. Vanhan maton ummehtunut ja likainen tuoksu oli selvästi syynä siihen, että tungin maton pois silmistä odottamaan pesua. Matto on väritykseltään niin kaunis, että ostin sen vaikka sille ei vuosi sitten ollut varsinaista tarvetta. Tänään kävin pesemässä maton matonpesupaikalla ja siitä tuli vihdoinkin raikas ja puhdas. Tällaisella paahtavalla helleviikolla lattioille ei kaivata mitään lämmintä ja paksua, mutta pian lisälämmöstä jalkojen alle jo uneksitaan. Silloin matto taitaa löytää paikkansa kotoa.Jos nyt olet lomalla niin säät todellakin hellivät sinua, ainakin täällä Hämeessä. Nyt on loistavat matonpesukelit, sen huomasi matonpesupaikan jonosta. Enpä ole aikaisemmin jonottanut mattoja pesemään. 

Huh hellettä ja lämmintä viikkoa kaikille!

11 kommenttia

 1. Kaunis matto. Minulla on ollut jo pitkään haussa punainen villamatto, etsintä taitaa jatkua hamaan tulevaisuuteen saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Onnea maton etsintään, kyllä se oikea punainen villamatto vielä löytyy. Joskin tuntuu usein ettei sitä etsimäänsä millään löydä, ja miten hyvältä sitten tuntuukaan kun se vihdoin tulee eteen.

   Poista
 2. Onpas kaunis matto, hienot värit. Hyvä nyt pestä kun kuivuu hyvin ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen samaa mieltä, värit ovat upeat. Matto kuivui neljässä tunnissa paahtavan auringon alla, joten aika hienot matonpesukelit täällä.

   Poista
 3. Todella kaunis matto! Tuosta tulikin mieleeni, että pitää muistaa ottaa matot mukaan viikonloppuna äidille niin saavat nekin kylmää ja märkää kyytiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla! Ehdottomasti matot kyytiin ja pesulle :) Se on kivaa hommaa.

   Poista
 4. Ihana matto. tuo väri tulee olemaan syksyn kuuminta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vai syksyn kuuminta, sittenhän meillä ollaan tosi trendikkäitä kerrankin ;)

   Poista
 5. Ihan mielettömän kaunis matto! Meilläkin täällä Kainuussa on kyllä helteet hellineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,tämä oli kyllä kiva löytö jonka löysin periaatteessa kaksi kertaa ;) Mukava kuulla että kelit on sielläkin kohdillaan :)

   Poista