Sisällön tarjoaa Blogger.

KUNNOSTAMANI LIPASTO


Olen erittäin vahvasti sitä mieltä, että puiset huonekalut ovat ikuisia. Ne säilyvät jopa varastoituna kylmässä ja kuivassa tilassa vuosikausia, kunhan kosteus ei vaan pääse niitä nujertamaan. Niiden väriä on helppo muuttaa, sillä puiset huonekalut kestävät monet hionnat ja maalaukset. Juuri tästä syystä meillä suositaan puisia huonekaluja. Aina ei tarvitse hankkia uutta, kun vanhan jo olemassa olevan voi helposti päivittää tähän päivään ja omien mieltymysten mukaan, ihan vain maalaamalla uudestaan.


Ensimmäisiä isoimpia kunnostusprojektejani oli tämä vanha lipasto, jonka pelastin aikanaan ukkini autotallista. Siinä ukki säilytti työkaluja ja ruuveja, kunnes se osui minun, ikuisen aarteen etsijän silmiin. Sain neuvoteltua lipaston itselleni helposti, sillä lupasin kunnostaa sen parhaani mukaan ja arvostaa sitä sen ansaitsemalla tavalla. Lipasto kuului aikanaan isoisovanhemmilleni ja se on ainut "perintöhuonekaluni". Lipasto vietti autotallin suojissa noin kaksikymmentä vuotta, kunnes se päätyi lopulta kunnostettuna meille. Savosta Hämeeseen, autotallista hirsitaloon.


Lipaston alkuperäinen väritys oli tummanruskea ja sen laatikostojen viilupinta oli pahasti lohkeillut. Päätin irroittaa viilupinnan kokonaan, jolloin sain tasaisen puupinnan esille. Yksi vedinkin oli vuosien saatossa hukkunut, joten uusin ne samalla. Kirpputorilta löysin pussillisen puisia pyöreitä vetimiä, jotka sopivat lipaston tyyliin kivasti. Kunnon pesu, hionta, kaksi kerrosta maalia ja uudet vetimet. Mielestäni lopputulos on herkullinen kuin karkki!Lipasto seilasi aikansa huoneesta toiseen, kunnes päätyi toissapäivänä alakerran makuuhuoneeseen. Lisää säilytystilaa tarvitaan nyt täällä eniten. Ikkunan edessä ollut loimukoivuinen sohvapöytä oli loppujen lopuksi aika turha makuuhuoneessa, joten korvasimme sen lipastolla. Kunnostin vähän aikaa sitten vanhan pirunpäänaulakon, jonka maalasin myös samalla maalilla. Nyt naulakko ja lipasto täydentävät yhdessä kivasti makuuhuoneen värimaailmaa.Perjantaina vietimme ensimmäistä hääpäiväämme ja sain mieheltäni lahjaksi upean kukkakimpun. Punaisen, sinisen ja hempeiden pastellisävyjen yhdistelmä on kaunis. Jopa niin kaunis, että kukkakauppias päätti jatkossa tehdä valmiita kimppuja tällä värityksellä. Miehelläni on värisilmä kohdillaan! Sunnuntai on sujunut leppoisasti kotona touhuillen. Vauhdikas viikko päättyy pian ja uusi viikko aloitetaan hieman väsyneenä, mutta onnellisena.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa teille! 

12 kommenttia

 1. Hieno lopputulos ja kaunis kimppu! :) Ja vauvanvaatteita, söpöä. <3 Olen samaa mieltä puisista huonekaluista. Siksi meillä lastulevy on vaihtumassa kovaa vauhtia kunnon puuksi. Enää ei olekaan montaa huonekalua jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiva kuulla! Lastulevystä eroon vaan, niin mekin on tehty. Vauvavaatteet odottavat naulakossa uutta käyttäjää, ostelen niitä pikkuhiljaa kirpparilta.

   Poista
 2. Ihana makuuhuone ja nuo vauvanvaatteet ❤️. Lipasto on tosi kaunis! Puiset huonekalut ovat kyllä ikuisia, meiltäkin niitä löytyy kohtuullinen määrä, niiden löytäminen vaan meinaa olla työlästä. Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Ihastuin näihin karhupörröpukuihin, joten ne tuli hankittua ajoissa, toinen on jääkarhupuku, toinen tavallinen karhu ;)

   Ehdottomasti paras paikka etsiä puisia huonekaluja ja muitakin on tori.fi. Se on minulle mieluisin "kauppa", jossa voi vierailla ihan kotisohvalla!

   Poista
 3. Puiset huonekalut ovat minustakin ikuisia, kun ne eivät suoraan ole vesisateessa. Hieno tuli sun lipastostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, puiset huonekalut kestävät kuumuutta ja pakkasta, mutta eivät kosteutta. Tykkään tästä pienestä lipastosta kovasti!

   Poista
 4. Mie arvostan myös vanhoja, puisia huonekaluja niin paljon että niiden eteen näkee vaikka kuinka suuren työn ja vaivan että voi antaa niille uuden elämän. Lipasto ja naulakko uusissa väreissään näyttävät tosi kauniilta.
  Kukkakimppu on ihana ja kiva nähdä pieniä beibiasuja naulakossa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoilla linjoilla! Niiden eteen kannattaa nähdä vaivaa ja käyttää kunnostukseen kunnolla aikaa. Sinä taisit kesällä kunnostaa ison kasan huonekaluja, sama kunnostusvimma oli siis täällä ja siellä :)

   Kiitos❤

   Poista
 5. Meillä on sama hääpäivä, 16 vuotta tuli täyteen naimisissa oloa. Tosin kumpikin unohdimme koko päivän :D
  Lipasto on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! 16 vuotta täynnä ja sama hääpäivä, onpas ihana kuulla ❤ Sanoin miehelleni että näinköhän me muistetaan vielä hääpäivä 16 vuoden jälkeen. Saa nähdä :)

   Poista
 6. Kaunis lipasto - onneksi sait pelastettua sen! Vanhat huonekalut on kyllä kestävyydeltään niin eri luokkaa kuin nykyaikaiset "pahvikalusteet". (Tai saa kai nykyäänkin ihan kestävää, jos on lompakko kunnossa;))

  Onnea ensimmäisestä häävuodesta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja älä muuta sano, lipasto ansaitsi uuden elämän autotallissa vietettyjen vuosien jälkeen :D

   Kiitos ❤ Ensimmäinen hääpäivä takana ja monta monituista edessä!

   Poista