Sisällön tarjoaa Blogger.

KUVANI LEHDEN KANNESSA - KOKEILIN TOIMITTAJAN TYÖTÄ


Postilaatikossa odotti minua lehti, jonka kannessa komeilee ruokailuhuoneestamme ottamani kuva. Uskomatonta, mutta täysin totta! Miten näin pääsi käymään?

Minuun otettiin yhteyttä elokuun alussa Parhaat Kotiblogit- lehdestä ja sieltä kyseltiin olisinko kiinnostunut tekemään jutun kodistamme syyskuun lehteen. Aihepiiri oli vapaa, lehteen tuleva teksti ja kuvat täysin omiani. Tällaiseen juttuun lähdin innolla mukaan, sillä halusin niin kovin leikkiä toimittajaa ja kuvaajaa edes kerran elämässäni. Todellinen yllätys oli se, että juttua varten toimittamistani kuvista yksi valittiin lehden kanteen. Se selvisi minulle vasta haettuani lehden postilaatikosta. Myönnän, hihkuin ilosta! 

Kodistamme ilmestyi viime kuussa lehtijuttu Deko-lehdessä ammattilaisten toteuttamana. Tästä Kotiblogit-lehden jutusta vastaan täysin itse, niin kuvien, varsinaisen tekstin ja kuvatekstienkin osalta. Kerroin heti heidän yhteydenoton jälkeen, että kotimme taitaa olla nyt aika hyvin printtimediassa esillä ja olisin ymmärtänyt hyvin, mikäli oma juttuni olisi siirretty hamaan tulevaisuuteen. Se ei kuitenkaan haitannut heitä mitenkään ja pääsin toteuttamaan omaa näkemystäni kodistamme. Kuukauden välein ilmestyneitä kotijuttuja on nyt hauska verrata keskenään. Yksi koti, kaksi näkemystä ja kaksi erilaista juttua! Lehti ilmestyy tänään kauppoihin ja siellä minun juttuni "Käytettyä, kaunista ja kestävää" on luettavissa. Mietin aikani minkä aiheen valitsen, kunnes päädyin kirjoittamaan siitä mikä on minulle luontevinta ja mikä on sisustuksessa lähimpänä sydäntäni. Kerron jutussa rakkaudestani vanhoihin huonekaluihin, joilla lähes koko kotimme onkin sisustettu. Emme ole täydellisiä, joten emme vaadi sitä myöskään huonekaluiltamme. Siinä on juttuni ydin.
Minun täytyy nyt rehellisesti myöntää, etten ollut lukenut Kotiblogit lehteä koskaan aikaisemmin. Sitä selailtuani kuitenkin tajusin, että tämähän on hyvä väylä löytää uusia kivoja blogeja omalle lukulistalle. Saatanpa selailla lehteä siis tulevaisuudessakin. Tämän postauksen kuvat löytyvät lehdestä, mutta tässä on esillä vain osa kahdeksan sivuisen juttuni kuvista. Olen hurjan ylpeä ensimmäisestä lehtijutustani, kiitos Kotiblogit että tarjositte minulle tämän mahdollisuuden. Eikä sitä tiedä, vaikka kotimme jatkossakin löytyisi kyseisen lehden sivuilta.

Hymyhuulin toivottelen pirteää päivää kaikille!


P.S. Mikäli sinulla on kiva blogi ja intoa osallistua lehden tekoon, niin ota rohkeasti yhteyttä Parhaat Kotiblogit-lehteen. Lehden aihepiireinä ovat sisustus, ruoka, diy ja matkailu. Syyskuun numerosta löytyy muuten herkullisia leipä- ja sämpyläohjeita. Nam!

31 kommenttia

 1. Suuret onnittelut itse toimittajalle lehtijutusta!
  Tuo kansikuva näyttää aivan upealta ❤
  Lehtihän täytyy käydä ostamassa jotta saa nähdä kaikki ottamasi kuvat sekä kirjoittamasi tekstit :)
  Mukavaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis❤ Salaa toivoinkin että tämä kuvani päätyisi kanteen ja niinhän se teki! Aika uskomaton tunne katsella omaa kuvaa kaupan lehtihyllyssä.

   Mukavia lukuhetkiä ja kivaa keskiviikkoa!

   Poista
 2. Hienoa! Täytyy varmaan myös kipaista lehti lähikaupasta. :)
  L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, todella hienoa :) Mahtavaa että juttuni kiinnostaa ja saa ostamaan lehden! Jee!

   Poista
 3. Hieno homma, onnea! Teillä on niin ihanan näköistä, että TOTTA KAI teidän kuva pääsi kanteen =) Meidänkin ruokahuone pääsi silloin ihan ensimmäisen Kotiblogit-lehden kanteen ja kyllä, mahtavaltahan se tuntui. Melkein tärisin, kun poikkesin Tampereen Stockalla ja sisääntuloon oli nostettu uutta lehteä monta ständillistä tyrkylle ja kaikissa oli kuva meidän kotoa! Olisi tehnyt mieli pysäytellä ohikulkijoita ja kuiskata heille silleen vaivihkaa että "psst, toi on muuten meiltä..." :D :D Tykkään kyllä lehden periaatteesta, että jutun saa tehdä täysin oman näkemyksen mukaan ja siihen pystyy niin vahvasti itse vaikuttamaan. Ainoa miinus on se, ettei ainakaan silloin ensimmäisen numeron aikaan, saanut "palkaksi" kuin tuon lehden ja hyvän mielen. Joku pieni muistaminen tms. olisi ollut ihan jees. Mutta mitäs näistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella tuon tunteen kun näkee oman kuvan oikein isosti esillä Stockalla! Ymmärrän tärinät hyvin :) Ja kiitos, on tämä upea tunne kun saavuttaa jotain tällaista. Olen printtimedian suuri kannattaja ja minulle on tosi iso asia päästä omalla kuvalla lehden kanteen! Palkaksi tulee edelleenkin vain kolme lehteä ja hyvä mieli! Joskin kansikuvasta saan palkinnoksi hienon hiustenkuivaajan uuteen vessaan :)

   Poista
 4. Hieno juttu! Olen joskus tuon lehden ostanut, täytyykin laittaa taas ostoslistalle, kuullostaa mielenkiintoiseltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun lehtiostoksille sitten! Mukavia lukuhetkiä, toivottavasti pidät jutustani.

   Poista
 5. No onpa hieno juttu!! Lehti on ostettava, taas. 😃 Blogimaailma on metkoja teitä tulvillaan. Ensi viikolla minäkin kuvailen lämpimämpiä maisemia voittomatkallani. Carpe diem! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin kautta eteen tulee yllättäviä asioita, jotka otan innolla vastaan! Onnea upeasta voittomatkasta, olet sen ansainnut :)

   Poista
  2. Kiitos! Jännityksensekaisin tuntein, Tuija

   Poista
 6. Paljon onnea, hieno tunne varmasti kun omasta kodista on kuva lehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On hieno ja epätodellinen tunne, kun avaa lehden ja katselee omia kuvia lehdestä. Vielä mahtavampaa on bongata oma kuva lehtihyllystä :)

   Poista
 7. Tunnistinkin heti kannen, onnea siis kansikuvaajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samassa lehdessä olemme molemmat, oli kiva lukea juttua kodistasi. Tsemppiä uudelle opiskelijalle!

   Poista
 8. Onnea :) Täytyypäs katsoa, josko ostaisi lehden, en ollut kuullutkaan ko. lehdestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lehti oli itsellekin vieras, mutta tartuin kivaan haasteeseen innolla. Nyt lehtikin on tullut tutuksi.

   Poista
 9. Mahtavaa! Täytyypä kipaista ostamaan lehti. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava kansi! En yhtään ihmettele, että valitsivat juuri tuon kuvan. Tosi paljon hyviä sävyjä, mielenkiintoa, todellinen katseenkiinnittäjä. Olet huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, ihana kuulla ❤ Oli kyllä iso juttu saada oma kuva kanteen. Ainutlaatuinen muisto jää tästä :)

   Poista
 11. Tämä on hyvä lehti juuri siksi että löytää uusia blogeja ;) Ja onnea siitä että oma koti on lehdessä, mahtaa olla upea tunne :)
  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvältä tuntuu :) Lehden kautta löytää varmasti uusia blogeja, joita tässä maassa pelkästään on satoja tuhansia. Aika hurja määrä, vai mitä?! Siksi olenkin tosi kiitollinen että blogiini on löytänyt näinkin moni lukija.

   Poista
 12. Aivan ihania kuvia! Tuo tummansininen ryijy on mahtava. Olen etsinyt vastaavaa, mutta ei ole kohdalle sattunut. Saanko udella oletko sen mistä löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tummansininen ryijy löytyi Salosta kirpputorilta. Maksoin siitä vain kaksi euroa. Välillä kirpparilta löytää tosi edullisia löytöjä, joskin tämä oli aikaa ennen kuin ryijyjen hinnat nousivat taivaisiin! Toivottavasti löydät itsellesi kivan ryijyn, välillä sen oikean löytyminen vie vaan tuhottomasti aikaa.

   Poista
 13. Ihan mahtava juttu, täytyypäs tosiaan kipaista lehtihyllyn kautta <3

  VastaaPoista
 14. Onnea.. aivan mahtavaa, etä kuvasi pääsi kanteen ja juttu kodistanne löytyy lehdestä.. Itsekin tein jutun kyseiseen lehteen loppuvuodesta 2014.. hauskaa puuhaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä, jutun teko oli hauska ja mielenkiintoinen kokemus!

   Poista
 15. Ymmärrättehän, että te viette ammattitoimittajilta ja -valokuvaajilta leivän suusta ja periaatteessa lehden kustantaja riistää sekä teitä että oikeita toimittajia. Ja en ole kateellinen, vaan suren sitä, että ammattilaisilta menee työt.

  Teidän kaikkien lehdessä olleiden kodit ovat kauniita, siitä ei ole kyse. Minusta palkaton työ ei ole oikein. Työtä se on kuvaaminen ja kirjoittaminen aina, vaikka kuvaakin omaa kotia.

  VastaaPoista
 16. Vaikka olisinkin mielelläni saanut palkkaa tekemästäni jutusta, päätin lähteä mukaan ihan ilmaiseksi. Pääsin esittelemään kotiani ja blogiani juuri niin kuin halusin ja sain kuvani kanteen, joka on ainutlaatuinen asia minulle. Kyseessä on kuitenkin vain yksi lehti tuhansien joukossa :)

  VastaaPoista