Sisällön tarjoaa Blogger.

RÄJÄYTETÄÄN VESSA


On vihdoinkin tullut vessaremontin aika. Olemme laatineet suunnitelmat, tehneet mittaukset, päättäneet lähes kaikki käytettävät materiaalit ja selvittäneet niiden ostopaikat. Irroitimme jo yhden seinän laatat, jotta pystyimme hahmottamaan remontin laajutta paremmin. Kuten arvelimmekin, kipsilevyseinät menevät uusiksi ja ne korvataan vanerilla. Eilen laitoin vanhat vessakalusteet myyntiin facebook-kirpparille ja sain myytyä ne muutamassa tunnissa. 

Purkutöitä tehdään pikkuhiljaa ja varsinainen remonttiviikko alkaa noin viikon päästä. Meillä on talossa vain tämä yksi vessa, joten ennakkosuunnittelu ja aikataulutus ovat nyt avainasemassa. Viivästyksiä ei toivota, joskin jää nähtäväksi, pystytäänkö remontti totetuttamaan ilman niitä. 


Lopputuloksesta en halua paljastaa liikaa, mutta avaan vähän mihin suuntaan ollaan menossa. Suunnitelman voi mielestäni kiteyttää kolmeen sanaan: moderni kohtaa perinteet. Luvassa on vanhoissa taloissa paljon käytettyä siskonpaneelia, joka on lähes samanlaista kuin lasiverannan paneeli. Vanhan ajan paneelin lisäksi vessaan tulee kaunista ja värikästä tapettia, lämpimiä ruskean sävyjä, valkoista ja ripaus mustaa. Peilikaappi korvataan suurella pyöreällä retrohenkisellä peilillä ja allaskaappi päivitetään tähän päivään. Suunnitelmamme tuntuu todella toimivalta.

 


Vessan materiaalien suunnittelu lähti käyntiin noin vuosi sitten, kun löysimme Habitaressa vieraillessamme täydellisen lattialaatan. Pukkilan Hexawood-laatta jäljittelee kauniisti puuta ja tuo kaivattua lämpöä vessaan. Enää meidän tarvitsee päättää kolmesta värivaihtoehdosta se oikea. Onhan meillä tämä ilta hyvin aikaan!

Alla näkyvä kylmä ja kliininen tila muuttuu remontin myötä lämpimäksi ja kutsuvaksi. Vanhasta vessasta säilytetään vain ovi, katto ja pönttö, joten muille vilkutamme nyt hyvästit hymyssä suin.


Huomenna lähdemme ostoksille ja kotiin palaamme toivottavasti lähes kaikkien remonttiin tarvittavien materiaalien kanssa. Budjetti on pieni, mutta tarpeeksi suuri meille. Sillä saadaan aikaiseksi uskomaton muutos.

Viettäkäähän oikein mukava viikonloppu! 

5 kommenttia

 1. Voi kuinka jännittävää ja miepä arvaan jo että lopputuloksesta tulee taatusti aivan ihastuttava ❤
  Oikein mukavaa viikonloppua sekä huomista shoppailureissua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin jännitetään lopputulosta ja varsinkin remontin edistymistä! Olen juuri tilaamassa aivan ihanaa tapettia vessaan, odotan innolla että pääsen esittelemään sen teille! Mukavaa sunnuntaita :)

   Poista
 2. Jännittäv odotella uusia kuvia. Meillä olis alakerran vessan remontti ajankohtainen, ollut jo ainakin viisi vuotta.
  Nytkin taitaa jäädä, kun on tään talon maalausremontti vähän vielä kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoinkin tämä remontti tapahtuu, innolla odotan lopputulosta! Meillä meni tämä kaksi vuotta ennen kuin päästiin vessan kimppuun. Hiljaa hyvä tulee, josko teilläkin pian innostuttaisiin laittamaan vessaa uuteen uskoon :)

   Poista
 3. Toivottavasti teidän remontti meni hyvin! Meilläkin on remontti tulossa. Itse haaveilen erikoispaneeleista meidän olohuoneeseen. Tarkoitus olisi aloittaa remontti syyskuussa. https://www.parkanonlista.fi/projektivalmistus/

  VastaaPoista