Sisällön tarjoaa Blogger.

KYNNYKSISTÄ ASIAA


Blogissa on ollut hiljaista pari viikkoa. Täällä kotona ei ole ollut niin hiljaista, sillä vessaremontti on aiheuttanut kunnolla tohinaa. Sen verran paljastan, että siitä tulikin vähän isompi remontti, joka taitaa levitä hieman myös eteisen puolelle. Eikä viikko riittänyt, joten aikataulu venyy ja paukkuu. Hyvin täällä kuitenkin pärjätään.


Vessaremontti on suurimmaksi osaksi mieheni heiniä, mutta onneksi maalaushommat ovat edelleenkin minun vastuullani. Paneelit, listat ja katto on jo maalattu. Vessan kynnys vaatii myös uutta maalia, joten päätin maalata samalla kaikki alakerran kuluneet kynnykset. Minulle uusi tuttavuus on kynnyksiin käyttämäni puolikiiltävä Betolux Akva, joka on perinteisen liuotinohenteisen Betoluxin vesiohenteinen versio. Valitsin pienen pähkäilyn jälkeen vesiohenteisen version sen nopean kuivumisajan ja hajuttomuuden vuoksi. Meille parhaiten sopivat nämä nopeasti kuivuvat maalit, jotka ovat päällemaalauskuivia tunnissa ja käyttöönottokuivia jo seuraavana päivänä. Toivotaan, että Betolux Akva kestää kulutusta hyvin.


Väriksi valitsimme Tikkurilan vanhan ajan värikärtasta perinteisen puulattiavärin 0401. Tämä kaunis sinisenharmaa korvasi tummanruskeat kynnykset, jotka olivat jo aikansa eläneet ja kovin kuluneet. Muutos on pieni, mutta omaan silmääni yllättävän suuri. Huoneet näyttävät ihan erilaisilta näinkin pienen muutoksen kautta. Joskin kukaan ulkopuolinen niihin tuskin kiinnittää mitään huomiota ellen asiasta erikseen mainitse. 

 


Tänään nukuttiin yllättäen pitkään ja nautiskeltiin hitaasta aamusta. Syksy tulee kivasti sisälle asti, kun aamulla heti herättyäni silmiini osuvat herkullisen punaiset pihlajanmarjat. Viime vuonna pihlajissa ei ollut juurikaan marjoja, mutta tänä vuonna niitä on valtavasti. Näky on kauniin värikylläinen makuuhuoneen ikkunasta katsottuna.

Vessan lattian laatoitus alkoi juuri, joten huomenna saadaan mahdollisesti vessanpöttökin takaisin. Miten paljon sitä jo kaipaankin!

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia

 1. Tuollaiset pikkuremontit, kuten kynnysten maalaamiset, ovat kivoja. Eivät vie paljon aikaan, mutta omaan silmään ne tekevät todellakin niin suuren eron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nopeasti saa uutta ilmettä kotiin ihan vain kynnykset maalaamalla. Miten niiden maalausta pitkitinkin näin kauan! Nyt olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

   Poista
 2. Meillä on kynnyksiä maalattu Miranolilla, ja ne on ainakin kestäneet hyvin! Tuosta Betolux akvasta ei omakohtaista kokemusta ole minullakaan. Kaunis sävy minkä valitsit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on tosiaankin kaunis ja sopii tänne vanhaan taloon! Miranolilla olen maalannut kesäkeittiön kalusteita ja niissä on maali pysynyt vaihtelevista olosuhteista riippumatta. Uskon siis että kynnyksissä pysyy erittäin hyvin :) Katsotaan miten akvan kanssa käy!

   Poista
 3. Harmi jos remontti levisi! Toivottavasti saatte paikat pian kuntoon ja käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti levisi ihan omasta tahdosta, ei onneksi olosuhteiden pakosta :) Remontti edistyy hitaasti, mutta varmasti. Illat ovat vaan niin lyhyitä...

   Poista