Sisällön tarjoaa Blogger.

HEI HEI VALKOINEN - TERVETULOA HARMAA


Hei täältä remontin keskeltä!

Aikamoinen työntäyteinen viikonloppu on nyt takana. Se vietettiin tietenkin olohuoneen remontin parissa, mitä nyt vauvan hoidolta ehdimme. Loppiainen soi miehelleni ylimääräisen vapaapäivän, joten saimme ahertaa olohuoneen kimpussa kolme pitkää päivää. Katto- ja jalkalistat on maalattu ja kiinnitetty paikoillensa, seinät ja koristelistat on maalattu ja koristelistojen asennus seiniin on aloitettu. Remontti on edennyt kaikin puolin hyvää vauhtia ja huone on avartunut sekä raikastunut kummasti.


Valitsimme seinien uudeksi väriksi Tikkurilan Deko Grey-värikartasta sävyn 1937, joka on mielestäni hennosti sinertävä harmaa. Maalina käytimme ensimmäistä kertaa Tikkurilan Harmony täyshimmeää sisustusmaalia, johon kyllä tykästyin nyt kovasti. Täydellisen sävyn löytäminen ei ollut mitenkään helppoa ja lopulliseen valintaan meni monta päivää. Samalla kun nukuttelin Lilliä sylissäni, kuljeskelin värikartan kanssa huoneessa ja vertailin sen sävyjä eri valaistuksessa. Se miksi lähdin hakemaan olohuoneeseen harmaan sävyjä johtuu suuresta harmaasti sohvastamme. Halusin hieman häivyttää sen massiivisuutta tuomalla sen seuraksi harmaat seinät, jolloin se vähän kuin hukkuu muun harmaan sekaan. Tunnen onnistuneeni tässä. 


Entä mitä teimme tapetoidun seinän suhteen - emme kuitenkaan poistaneet tapettia vaan maalasimme sen päälle. Tähän uskaltauduimme seuraamani Keltainen kahvipannu- blogin esimerkin myötä, jossa tapetoidut olohuoneen seinät maalattiin erittäin onnistuneesti suoraan tapetin päälle. Tapettimme on lujasti kiinni seinässä, joten emme nähneet estettä maalaamiselle. Maali aiheutti jonkin verran tapetin kupruilua, joka tasoittui kyllä heti kuivuttuaan. Ensimmäinen tapetin maalauskokeilu on suoritettu kiitettävästi loppuun ja oman kokemukseni myötä voin suositella tätä muillekin. Seinien koristelistoitus on tosiaan aloitettu ja yksi nurkka on saatu viimeistelymaalausta lukuunottamatta valmiiksi. Koristelistoituksista tulee huikean kauniit ja en voi kuin huokaillen ihailla tuota ensimmäistä listoitettua nurkkaa. Boordilistat maalasimme ennen seinään kiinnitystä samalla himmeällä sisustusmaalilla kuin seinätkin. Näin listoituksen kauneus tulee hienostuneesti esille, kuitenkaan viemättä liikaa huomioita. Tykkään, tykkään, tykkään tästä! 


Täällä jatketaan remonttia nyt vähän rauhallisempaan tahtiin ja pian pääsen sisustuksen kimppuun. Uudet verhot odottavat silitystä ja ripustamista, yläkerran aulan paksu ja lämmin matto kantamista tänne uudistettuun olohuoneeseen. Toivottavasti molemmat sopivat tänne kivasti. Kyllä tällaiset remontit piristävät kotiäidin arkea kummasti, vaikka ylimääräisiä voimia ne kylläkin vievät! 

Mukavaa viikkoa teille kaikille <3

20 kommenttia

 1. Kylläpä näyttää taas niin kauniilta, vaikka ei vielä valmis olekkaan.Teidän täytyy osallistua ehdottomasti suomen kaunein koti ohjelmaan ensi kaudella. Teillä on ihana persoonallinen koti, jota ohjelma etsii! Kannatetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Piitu <3 Kotimme ei ole vielä pitkään aikaan siinä kunnossa, että meillä olisi mitään mahdollisuuksia osallistua ohjelmaan. On meinaan keittiö ja kylppäri remontoimatta ja monta pienempää juttua. Mutta ehkä joku päivä :)

   Poista
 2. No nyt näyttää kyllä todella raikkaalta <3 Minä olen ollut hurjan tyyytyväinen meidän olohuoneen harmaisiin seiniin ja olen jo melkein unohtanut, että maalasimme tapetin päälle joten hyvin on maali tapetin päällä toiminut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Raikkautta oltiinkin hakemassa ja sitä todella saatiin. Teidän olohuoneessa näyttää tosi hyvälle Kiitos inspiraatiosta, teidän esimerkin avulla säästimme kallista aikaamme, kun tapetin poistamisen sijaan pääsimme heti hommiin!

   Poista
 3. Kylläpä näyttää hyvän ja raikkaan näköiseltä. Nuo listat sopivat seiniin.
  Äkkiä te ootte tehneet noinkin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koristelistat ovat tosi onnistuneet ja olen niin tyytyväinen että päädyimme juuri tähän ratkaisuun. Pihatalon mummo auttoi vauvan hoidossa, joten saatiin lyhyessä ajassa näinkin paljon aikaan.

   Poista
 4. Näyttää tosi hyvältä, valoisalta ja raikkaalta! Huoneesta tulee erittäin kaunis ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina ❤ Olen samaa mieltä kanssasi eli taidettiin onnistua tavoitteissa! Pian pääsen esittelemään valmiin olohuoneen, toivottavasti pidät muutoksesta.

   Poista
 5. Toi listoitus on huikee! Malttamattona odotan huoneen valmistumista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se on niin kaunis! Ja tuo kivasti sellaista kartanomaista tunnelmaa. Kun seinät on niin upeat, ei minun tee mieli peittää niitä kaikenmaailman tavaroilla :)

   Poista
 6. Näyttääpä upealta ja tuosta koristelistoituksesta tulee niin hieno! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Koristelistoitus oli kyllä paras ideamme pitkään aikaan :) Nyt tietenkin tekisi listoittaa muitakin huoneita, niin innoissani olen tästä!

   Poista
 7. Hieno tulee! Meillä on suunnitelmissa samanlaista koristelistoitusta omaan makuuhuoneeseen. Isännän huoneessa olemme maalanneet tapetin päälle ja hyvin onnistui. Kupruilu tasoittui kun maali kuivui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman mietittiin että mitenköhän käy, tippuvatko tapetit yön aikana irti ;) Mutta loistavan esimerkin ansiosta säästimme aikaa ja rohkeasti maalattiin päälle. Kivaa nähdä millainen listoitus teidän makuuhuoneeseen tulee!

   Poista
 8. Tervehdys! Mä oon tässä nyt kolme päivää lukenut sun blogia, alusta asti järjestyksessä. Mä oon ihan myyty, miten kaunis koti, kodikas ja kutsuva! Raikas ja kuitenkin lämpöinen. Ja ihan käsittämätöntä miten lahjakas voi ihminen olla, että saa taiottua talosta kodin, muhevilla väreillä, niin ihanilla tapeteilla että hengästyttää. Ja niin kauniilla esineillä, oi mitä huonekaluja! Liuta ylisanoja tähän loppuun, yhtään liioittelematta! Terveisin ihastunut uusi lukija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa❤ Kiitos mahtavasta palautteestasi, se lämmittää mieltä kovasti❤ Ja hienoa että olet löytänyt tiesi tänne blogiin, olen iloinen jokaisesta uudesta lukijasta :) Postauksieni tahti on hieman hidastunut, mutta täällä ollaan ja uusia ideoita pyörii mielessä paljon! Toivottavasti palaat jatkossakin tänne meille.

   Poista