Sisällön tarjoaa Blogger.

VUODEN ENSIMMÄINEN REMONTTI


Olohuoneen riisutut seinät ovat kuin tyhjiä tauluja, jotka vain odottavat uusia maalauksia. Meillä on alkamassa olohuoneremontti ja seinät on riisuttu valmiiksi tätä varten. Osa huonekaluista on kannettu muualle, osa seilaa olohuoneessa ympäriinsä. Sohva on keskellä lattiaa, johon sen työnsin verhoja irroittaessani.

Olen viettänyt nyt kahdeksan viikkoa enemmän tai vähemmän tiiviisti olohuoneessa, aina välillä tuijotellen seiniä. Noin viikko sitten havahduin ja tajusin miten tämä huone on päässyt täyttymään tupaten täyteen. Tyhjää seinätilaa ei juuri ollut, huonekaluja oli päässyt kertymään pieneen tilaan aivan liikaa ja viherkasveja pursusi joka nurkassa. Aloin kaipaamaan avaruutta ja selkeyttä sekä uutta raikasta ilmettä. Keskusteltuani asiasta mieheni kanssa, hän kertoi toivovansa juuri näitä samoja asioista ja kaivanneensa jo jonkinaikaa väljyyttä olohuoneeseen. Hän kun oli mukisematta seurannut miten seinät täyttyvät viherkasveista, ryijyistä, seinälautasista ja valokuvista, joilla minä peitin liian valkoisia seiniä.


Toivoimme molemmat myös vaihtelua huonekalujen järjestykseen, joka on ollut samanlainen kohta kaksi vuotta. Olohuone on erittäin haasteellinen sisustettava, sillä huoneessamme on yksi suuri ikkuna ja kolme oviaukkoa. Olin kauan sitä mieltä, ettei olohuoneessa ole mahdollista muuttaa järjestystä suuren sohvamme takia. Se kun ei sujahda mukisematta pieneen tilaan. Asiaa pähkittyäni sain kuitenkin luotua suunnitelman uudesta järjestyksestä, joka tuntuu yllättävän toimivalta ja mahdolliselta. Toivottavasti se on sitä toteutuksenkin jälkeen.


Meillä remontit lähtevät liikkeelle usein jostakin ihan pienestäkin häiritsevästä tekijästä, johon kaivataan muutosta. Yhtäkkiä huomaammekin remontoivamme koko huonetta lattiasta kattoon. Näin kävi nytkin ja huonekalujen järjestyksen muuttamisen lisäksi tulemme tekemään olohuoneeseen pintaremontin.

Ensimmäinen häiritsevä tekijä oli minulle televisiota ympäröivä valokuvaseinä, joka hallitsi huonetta liikaa. Valokuvakehyksien irroittamisen jälkeen seinä on täynnä naulan ja ruuvin reikiä, joten päätimme maalata seinän uudelleen. Kun kerta ryhdymme maalausurakkaan, voisimme maalata koko huoneen samalla kertaa ja vaihtaa seinien väriä. Tapetoidun ikkunaseinän kohtalo on vielä auki, mutta alamme kallistumaan tapetin poistoon, jotta huoneeen seinistä saataisiin yhtenäiset. Oviaukon päällä olevalle pitkälle hyllylle annamme samalla lähtöpassit, sillä nyt ilmavuus vie voiton ja ahdistavaa tavaramäärää pienennetään huomattavasti. Tässä kohtaa remonttisuunnitelmat alkoivat paisumaan entisestään, sillä päätimme vaihtaa myös katto- ja lattialistat näyttävimpiin ja talon henkeen sopivaksi. Keittiöön johtavan oviaukon listatkin menevät nyt uusiksi, jotta ne saadaan sopimaan huoneen muiden oviaukkojen tyyliin. Eikä tässä vielä kaikki.


Seiniä ei pelkästään maalata vaan ne saavat koristelistoituksen, joka toteutetaan lattiasta kattoon asti. Ideoita ja malleja olemme etsineet monta päivää netistä ja kehittäneet meille sopivan edullisen toteutustavan. Siitä kerron lisää myöhemmin.

Tätä remonttia tehdään vauva toisessa kainalossa, joten etenemme rauhassa ja ilman aikataulullisia paineita. Toisin kuin vessan remontissa, tämän huoneen keskeneräisyys kun ei haittaa normaalia elämistä talossa. Olemme molemmat todella innoissamme tästä remontista ja sen tuomasta muutoksesta, jota emme edes tienneet kaipaavamme vielä muutama viikko sitten.

Kivaa loppuviikkoa toivottavat ex tempore remontoijat ja yksi suloinen vauva <3

4 kommenttia

 1. Kylläpä teillä on kovat urakkapäivät tulossa. Mä kans joskus mietin pitäiskö tehdä avaruutta olkkariin, välillä sitä kaipaa että olis vähemmän sitä tilpehööriä. Mulla oli kans kuvia seinillä....ja otin pois........taas laitoin takaisin. Kait tää on mun tyyli meidän kodille.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä teidän suunnitelmat. Remppailoa! :) Täällä vähän sama meininki. Meilläkin olohuoneessa seinät on täyttynyt huomaamatta ja olenkin tehnyt pientä muutosta tähän asiaan. Blogiin tulossa juttua tästä muutaman päivän päästä. :) Nyt kun tauluja on siirrelty/karsittu, niin täälläkin on seinät täynnä reikiä. Kaikkien seinien maalaamista yhdellä samalla pehmeällä sävyllä olen suunnitellut jo syksystä lähtien, mutta sen oikean sävyn valinta on vaan niin vaikeaa. Jännä nähdä, mikä sävy teille tulee. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa jännää seurata remonttia ja sen edistymistä ja mielenkiinnolla odotan että minkä värin te olette valinneet :)
  Huoneesta tulee varmaan niin erinäköinen kuin mitä se oli aiemmin mutta taatusti aivan ihana ❤

  VastaaPoista
 4. Jännittävää nähdä, millainen lopputulos on! Remppailoa teille!

  VastaaPoista