Sisällön tarjoaa Blogger.

KARSIMISTA JA MENETETTY HIENOHELMA


Pienoisen tavaraähkyn seurauksena minulle tuli pakottava tarve karsia hieman makuuhuonetta. Muutoksen koki toisen ikkunan edusta, joka tuntui liian täyteen tupatulta. Katosta roikkuva hienohelmani oli mielestäni tullut tiensä päähän, joten jouduin hieman haikein mielin siitä luopumaan. En yksinkertaisesti enää jaksanut siivoilla jatkuvasti sen tiputtamia neulasia, joita varisi iso kasa alas ihan vain kukkasta hipaisemalla. Tästä syystä ikkunassa oleva rullaverho oli usein kiinni. Nyt vuoden pimeimpänä aikana halusin sisälle taloon ne pienetkin valon rippeet, joten hienohelman oli aika lähteä. Samalla kun hienohelma poistui talosta, tyhjensin sen alapuolella olleen lipaston ja kannoimme sen jälleen yläkertaan. Se ei ole vieläkään löytänyt sitä täydellistä paikkaa, enkä ole varma tuleeko se koskaan sitä löytämäänkään. Lipasto osoittautui turhaksi makuuhuoneessa, sillä sain sijoitettua sen sisältämät vaatteet ja vauvatarvikkeet kätevästi muualle. Ikkunan edusta tyhjeni ja mieleni keveni kummasti. Mustat pellaivaiset verhot roikkuivat kuitenkin karsimisen jälkeen rumasti ikkunassa, joten naputin ikkunalistoihin muutamat naulat ja sidoin verhot mustalla narulla niihin kiinni. Näin verhot ovat huomattavasti kauniimmat. En ymmärrä miksi en tätä aikaisemmin keksinyt! Näyttävät verhotampit ovat vielä hankintalistalla, mutta niiden hankinnalla ei ole kiirettä. Nappaan sellaiset mukaan kun ne tielleni osuvat. Tämä muutos oli niin onnistunut että verhotamppeja voisi ilmestyä muihinkin ikkunoihin. Joskin se tarkoittaisi aika monien uusien verhojen ostoa! Rakastan näitä ylipitkiä runsaita verhoja, jotka roikkuvat lattialla valtoimenaan. Joskin se lisää aina vain verhojen pituutta yli kolme metriä korkeissa alakerran huoneissa. Tästä syystä meillä ei ole vielä kertaakaan vaihdettu verhoja uusiin. 


Rullaverho on jälleen päivittäin auki, eikä sen avaaminen aiheuta pakollista neulasten siivoamista ja kasvavaa ahdistusta. Asetin vielä ikkunalle kynttelikön, jonka löysin alennuksesta joulusesongin alkaessa. Etsin pitkään tämän tyyppistä vanhaa kynttelikköä kirpputoreilta, mutta päädyin kuitenkin ostamaan sellaisen uutena. Voitteko muuten kuvitella että nyt makuuhuoneessa ei ole yhtään viherkasvia. Olen tullut siihen tulokseen, että tämä huone ei ole niitä varten. Monta menetettyä yksilöä sen todistaa. 

Aika rientää ja päivät vain vilisevät ohitse. Pian on jo jouluaatto! Lumi suli, joten valkeaa joulua emme valitettavasti saa. Sisällä talossa on onneksi enemmän joulutunnelmaa.

Mukavia viime hetken valmisteluja ja rauhallista mieltä jokaiselle! 

12 kommenttia

 1. Joillekin huonekaluille ja tavaroille, niin sieviä kuin sitten ovatkaan, ei selvästikään ole tarkoitus löytyä sitä omaa paikkaa. Miekin pyörittelen olohuoneessa yhtä kirppikseltä ostamaani rahia ja vintissä on kaappi josta kyllä tykkään mutta jolle en koskaan löydä järkevää paikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aina ei löydy sitä oikeaa paikkaa. En vaan millään raaski luopua lipastosta, sillä se on ensimmäisiä isoja kunnostustöitäni ja ukkini autotallista pelastettu. Siksi se saa seilata nyt huoneesta toiseen :)

   Poista
 2. Upea tunnelma/sisustus kuvissa, persoonallinen! (:

  Tunnelmallista joulua!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulua teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
 4. Siitä tuli kaunis ja tunnelmallinen!

  VastaaPoista
 5. Mustat, pitkät verhot tuo ihanan tunnelman ja "kevennys" oli oikein onnistunut. Ihanaa joulua teille pikku nykerön kanssa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, runsaat verhot ovat mielestäni niin kauniit! Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle :)

   Poista
 6. Kivasti avartui kun lipasto on ikkunan alta poissa :-) Kukat on siitä jänniä, että ne tosiaan vaatii sen oman paikkansa, ja aina ne ei mene yksiin sisustajan toiveiden mukaan :-D Meillä on ihan jokaisessa huoneessa kasveja, siis kylpyhuoneessa ja vessassakin! Saunan löylyhuone taitaa olla ainoita missä ei ole, en jotenkin osaa olla ilmankaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin avartui ja nyt mieli on kevyempi! Minä rakastan viherkasveja joita meiltä löytyy todellakin monta. Täällä makuuhuoneessa ne eivät jostain syystä tunnu olevan kovin pitkäikäisiä, joskin tämä hienohelma jaksoi hienosti kaksi vuotta sinnitellä. Olen menettänyt muitakin tämän talven aikana ja yllättäen en ole hankkinut yhtään uutta tilalle. Kevättä kohti mentäessä niitä varmasti tulee lisää taloon :)

   Poista