Sisällön tarjoaa Blogger.

ETEINEN UUDESSA ISKUSSAHei pitkästä aikaa! 

Miten nämä päivät vilahtavatkin ohi näin nopeasti. Viimeisestä postauksestani on vierähtänyt jo monta viikkoa, melkein kuukausi. Vihdoinkin pääsen kertomaan eteisen remontin valmistumisesta ja näyttämään miltä pintaremontoitu eteinen näyttää. Remontin loppusilaus eli vanhojen listojen, ikkuna- ja oviaukkojen viimeistelymaalaukset sekä verannalle vievän oven maalaus kesti tuhottoman kauan, niin kauan että oikein alkoi harmittamaan. Maalailin niitä pikkuhiljaa Lillin päiväunien aikaan, välillä ehdin ottaa siveltimen ja maalin esiin kun neiti jo heräsi, välillä sain maalata jopa tunnin. Vihdoinkin on valmista ja voin huokaista helpotuksesta!

Auringonvaloa pääse eteiseen vain vähän, joten valitsimme tumman hirsiseinän kaveriksi vaaleampia sävyjä. Entinen mustanpuhuva aikakausi on selätetty ja tilalla on seesteinen ja siisti eteinen, joka on niin paljon tilavamman tuntuinen että itseäkin ihmetyttää. Ei enää naulakossa ja koukuissa roikkuvia takkiröykkiöitä, reppuja ja koko seinän mittaista kenkätelinerivistöä. Nyt kaikki tarvittava löytyy kaappivanhuksen sisältä.

Eteisestä kuljetaan ulos verannalle, keittiöön, olohuoneeseen, vessaan, kylpyhuoneeseen ja yläkertaan, joten se on kotimme vilkasliikenteisin tila. Meillä oli ennen eteisessä kaksi kuramattoa peräkkäin ja ne toimivat hyvin pikkukivien ja kuran kerääjänä. Halusin nyt hieman vaihtelua ja toin yläkerran aulasta suuren juutti/puuvilla maton eteiseen. Se toimii eteisessä loistavasti, sillä pikkukivet jäävät matolle eivätkä kantaudu ympäri taloa. Siinä ei myöskään kurajäljet näy, joten se on kerrassaan näppärä matto. Portaiden alle on vielä tulossa jonkinlainen vetolaatikko kenkiä ja reppuja varten, mutta sillä ei ole kiire. Hankkimamme vanha kaappi toimii myös kenkien säilytyksessä hyvin, kun siellä majailevat vain tällä hetkellä käytössä olevat kengät. Lupailin jo aikaisemmin näyttää miten teimme hyllykaapista meille toimivan vaatekaapin. Nyt pääsette kurkkaamaan kaapin sisään.Poistimme ensin ylintä hyllyä lukuunottamatta kaikki hyllyt ja alaosan vetolaatikot. Ylinpään hyllyyn kiinnitimme vaatekoukut takkeja verten, sillä henkarikaappia tästä ei pienen syvyyden vuoksi voinut tehdä. Lisäsimme koukkuja myös sivu- ja takaseinään eri korkeuksille, sijoitettuna käyttäjien pituuksien mukaan. Leikkasin vanhasta kuramatosta sopivat palaset alahyllyyn sekä vetolaatikoiden kolosiin kenkäsäilytystä varten. En millään tavalla halua pilata upeaa vanhaa kaappia kuraisilla kengillä, joten kuramatto on ihan ehdoton. Pipot ja hanskat mahtuvat alahyllylle koreihin ja ovat siellä helposti saatavilla. Kaappi on todellinen monitoimikaappi, joka kätkee sisäänsä kaiken ennen näkyvillä olleen. Se oli todella loistava ostos!
Vertailun vuoksi tässä tulee muutamia ennen-jälkeen kuvia, joiden avulla muutosta on helpompi hahmottaa.  Minä niin tykkään näistä ennen-jälkeen kuvista, joita katsellessa muistuu mieleen että mitä sitä tulikaan tehtyä. Pääset myös lukemaan aikaisempia postauksiani eteisen remontista täältä ja täältä Mitä tykkäät? Onko tämä sinun mielestäsi seesteinen, siisti ja tilavampi eteinen?Eteisen värimaailma koodeineen:

seinät ja portaiden käsijohteet - Tikkurila Shaali Y467
portaat, kynnykset ja ovi - Tikkurilan vanhan ajan värikartan perinteinen puulattiaväri 0401
pariovet ja keittiön ovi - Tikkurilan Neito X420

14 kommenttia

 1. Tulipa hieno! Minä myös tein eteiseen samalla tavalla vaatekaapin. Sillä erotuksella, että takaseinän vahvistukseksi laitettiin lauta ja siihen kiinni vanhat "ukonpää" koukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Pienellä vaivalla kaapit tosiaan saa vastaamaan käyttötarkoitusta. Meillä on monet kaapit tuunattu uuteen uskoon. Välillä on tehty hyllyjä ja laatikoita tankokaappiin ja toisinpäin. Äkkiä ne muuntuvat takaisin jos tarvetta on :)

   Poista
 2. Kaunis tuo roosan sävy. Se tuo sellaisen seesteisen tunnelman tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Juuri sitä haettiin, rauhallisen seesteistä tunnelmaa. Kotiin on kiva tulla kun ekana ei näy kaaos vaan tällainen rauhoittava tila!

   Poista
 3. Minusta on nätti eteinen. Kaunis toi kaappi. Muutenkin ihania värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Kaappi on noussut yhdeksi parhaista löydöistäni, kannatti taas etsiä rauhassa vaikka torin selailu alkoi jo kaappien osalta kyllästyttää.

   Poista
 4. Tunnelma on siisti, rauhallinen ja valoisa eli oikein hyvin toteutettu pintaremppa. Tykkään ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Kyllä tuntuu hyvältä kun sai rempan päätökseen ja eteiselle aivan uuden ilmeen.

   Poista
 5. Muutos näyttää tosi hyvältä. Värit ovat hyvät ja sopivat monen kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Meillä mennään nyt pehmeiden värien suuntaan, sillä nyt on niiden rauhoittava aika.

   Poista
 6. Kiva muutos! Tuo oven roosan sävy on ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Tämä Tikkurilan Neito on niin ihana. Tykkään väristä niin että se löytää tiensä varmasti yläkertaankin.

   Poista
 7. Aaaaah <3 Näitä kuvia on niin ilo katsella. Sä oot kyllä mestari noiden värien kanssa. On todella kaunista! Mulla on muutenkin menossa sellainen pehmeiden värien kausi. Tää on siis bensaa liekkeihin :D

  Juuri nyt pitäisi muuten tarttua telaan ja maalata kaupunkikodin olohuonetta, mutta täällä mä istun koneella näpyttelemässä. Terveisiä sinne!

  VastaaPoista
 8. Kiitos❤ Onpas kiva päästä näkemään minkä värin olet valinnu olkkariin. Siis sitten kun saat maalausinnon päälle. Terkkuja myös teille!

  VastaaPoista