Sisällön tarjoaa Blogger.

RATKAISU LASTENHUONEEN LELUSÄILYTYKSEEN

Lastenhuoneen lelusäilytys


Niinhän sitä kaiken piti olla vanhaa ja itse kunnostettua. Kunnes heräsin todellisuuteen ja tajusin että paras ja ehdottomasti toimivin ratkaisu Lillin huoneen lelusäilytykseen löytyy Ikeasta. Ja niin kaksi Ivar-kaappia haettiin kotiin hyvillä mielin, sillä sitähän tämä sisustaminen on – kompromissien  tekoa.  

Haaveissani kuvittelin saavani lelut kauniisti säilöön vanhaan talonpoikaiskaappiin, mutta käytännöllisyys ja nopea saatavuus veivät tällä erää voiton. Sellaisen kaappivanhuksen etsintä on hidasta hommaa ja viistokaton alle sopivan kokoisen ja edullisen kaapin löytäminen on aikamoista hakuammuntaa. Vanhojen kaappien hinnat ovat pomsahtaneet totaalisesti pilviin ja sinne pilviin meillä ei ole nyt mahdollisuutta kurkoittaa. Vanhan sijaan päädyin siis uuteen, mutta kuitenkin mieluisaan vaihtoehtoon. Kaksi Ivar-kaappia maksoi yhteensä 130€, mikä on ihan kohtuullinen hinta puisille kaapeille.

Lelukaappien valintaan vaikutti se tärkeä seikka, että niiden tulee olla helposti avattavissa ja suljettavissa, sillä niiden käyttäjä on tällä hetkellä vielä alle kaksi vuotias. Ivarit saa auki ja kiinni helposti näinkin pieni neiti. Meidän neidin käsittelyssä ovet tosin paukahtivat kiinni niin kovaa ääntä pitäen, että laitoin oviin kiinni huonekalujen jalkoihin tarkoitettuja huopatassuja, jotka leikkasin sopivan pieneksi, etteivät ne pilkistä rungon ja ovien raoista. 

Kaapit maalattiin kolmeen kertaan, sillä käsittelemätön mäntykaappi imee itseensä tolkuttomasti maalia. Jos olisin halunnut niihin täysin sileän pinnan, olisin joutunut maalaamaan ne vielä neljännen tai viidennen kerran. Ja siihen ei into riittänyt tällä kertaa. Se hyvä puoli näissä puisissa kaapeissa on, että niitä voi käsitellä lähes loputtomasti ja väriä voi vaihtaa tarvittaessa hyvinkin nopeasti. Jos joskus päädyn vaihtamaan niiden väriä, uuteen maalipintaan ei tarvita enää kuin kaksi maalauskertaa. Onneksi.

Ivarit kiinnitettiin seinään lattialistojen päälle, jolloin imurointi niiden alta on helppoa. Arkea ja siivoamista helpottavat ratkaisut ovat aina tosi tervetulleita, sillä siivoaminen on asia, johon en halua käyttää yhtään ylimääräistä aikaa. Helposti siivottavat lattiapinnat houkuttavat päivä päivältä enemmän, sillä siivottavaa pinta-alaa talossamme on 195 neliötä. 

Lastenhuoneen lelusäilytys

Nämä Ivarit ovat kyllä ihan huippuja, sillä niiden sisään mahtuu uskomaton määrä kirjoja ja leluja.  Ne lelut, jotka eivät mahdu kaappiin, mahtuvat lattialla oleviin koreihin, joita olen kerännyt kirppareilta. Suurin osa Lillin leluista on kuitenkin vielä alakerrassa olohuonetta valloittamassa, sillä siellä me vietetään eniten aikaa, kunnes saadaan tuo yläkerran aula remontoitua ja uusi makuuhuone rakennettua meille aikuisille. Sitten me muutetaan takaisin yläkertaan nukkumaan. Lilli omaan huoneeseen ja me aikuiset omaan uuteen makkariin. 

Aulassa vallitsee remppakaaos, joten yläkerrassa ei tule vietettyä nyt paljon aikaa. Lillin huoneessa käydään kyllä leikkimässä ja totuttelemassa uuteen sänkyyn, mutta muuten arki pyörii edelleen alakerrassa. Aulan seinät on muuten nyt maalattu ja tumma Tikkurilan Vuono on vaihtunut johonkin muuhun. Seuraavaksi ryhdytään rakentamaan väliseiniä ja maalaamaan lattiaa. Edistystä on havaittavissa!

16 kommenttia

 1. vähän tylsä kaappi, en ole koskaan ymmärtänyt lyhtyjä sisällä sisustuksessa varsinkaan kesällä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Niinhän se on, että kaikki eivät voi tykätä samoista asioista. Toiselle tylsä on toiselle mahtava juttu😊 Rakastan lyhtyjä ja ne ovat osa sisutusta kesät ja talvet. Syksyllä ja talvella niissä palaa led-kynttilät, jotka tuovat turvallisesti tunnelmaa pimeyteen. Tämä lyhty on ennemminkin metallinen lintuhäkki, joka on leikeissä mukana.

   Poista
 2. Pakko kehua, ettei edellinen jätä pahaa mieltä. Ihana huone ja kivat kaapit, kun saitte vielä maalattua oman värisiksi. Käytännöllisyys ajaa lasten kanssa usein visuaalisten juttujen edelle ☺️ - ja meillä on lyhtyjä sisällä ihan kaikkina vuodenaikoina; koska en vain ehdi nostaa niitä pois ennen kuin niitä taas tarvitaan 😅 Ihanaa kesää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta ja kivasta kommentistasi❤ Nämä kaapit ovat niin loistavat lastenhuoneessa, voin lämpimästi suositella tätä vaihtoehtoa muillekin lelusäilystä suunnitteleville. Meillä on niin sama juttu lyhtyjen kanssa. Niitä on paljon ympäri taloa ja ne ovat esillä aina. En edes ajattele niiden siirtämistä kesäksi pois, sillä pian on jo syksy ja hämärää. Samoin teille, aurinkoista ja ihanaa kesää😘

   Poista
 3. Kauniit ja käytännölliset kaapit, näitä olen harkinnut meillekin. Ja ihana huone muutenkin!❤️ Niin ja lyhdyt on aina jees sisustuksessa, myös kesällä! 😘❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤ Suosittelen näitä Ivareita lämpimästi. Ne on tosi käytännölliset lelusäilytykseen ja moneen muuhunkin käyttötarkoitukseen👌 Mietinkin tässä jos niitä hankkisi vielä muutaman aulan uuteen makuuhuoneeseen. Kyllä vaan, lyhdyt on ihania ja aina esillä😘

   Poista
 4. Tuollaiset kaapit "syövät" uskomattoman paljon tavaroita sisäänsä. Käytännöllisyyttä tarvitaan lastenhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat leluja "syövät" kaapit nämä. Sinne vaan kaappeihin piiloon legot ja muut lelut, ovet kiinni ja taas on siistiä hetken😊 Näissä Ivareissa kulkee mielestäni käytännöllisyys ja kauneus käsi kädessä!

   Poista
 5. Nätti ja käytännöllinen! Ja onhan se niinkun, että vähän uutta vanhojen huonekalujen keskellä antaa vaan särmää 😉
  Oikein soma on Lillin oma huone 💞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pepi❤ No näihän se on, uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Tykkään tästä ratkaisusta. Ja käytännöllisyys oli nyt se avainjuttu tähän😊

   Poista
 6. Oi, miten kaunis ja rauhallinen lastenhuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa❤ Aika rauhallinen tunnelma tosiaan näissä kuvissa. Halusin tehdä huoneesta värisävyiltään sellaisen, joka menee sitten isommallekin tytölle.

   Poista
 7. Sievä kaappi säilytystilaa ei voi koskaan olla liikaa. Uusi kaunis maalipinta piristää kaappia ja varmasti jatkaa sen ikää pitkään sisustuksessa.. Vinkkaan tässä samalla. Blogissani meneillään innostava arvonta sisustajille, tule mukaan.
  https://paleredrose.blogspot.com
  Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säilytystilaa ei koskaan voi olla liikaa. Vaikka yritän päästä turhasta tavarasta aina nopeasti eroon, jotenkin sitä kertyy aina vaan pyörimään nurkkiin. Lelujen määrä vain kasvaa ja niille tämä oli passeli ratkaisu. Kiitos vinkistä, kävinkin kurkkaamassa jo blogiasi😊

   Poista
 8. Kiva seurailla instagramiasi ☀️ ja nyt vasta havahduin blogistasi :) Tätä postausta lähdin lukemaan. Hämmästelen Anonyymin kommenttia - jos ei jostain tykkää, viisas onpi hiljaa...Minä tykkään - kekseliästä ja kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa instagramin puolelta myös tänne blogiin! Ja kiitos, kiva kuulla että tykkäät tästä ratkaisusta lelujen säilytykseen😊 Nimettömänä on helppo kommentoida miten haluaa. Toivon kuitenkin että kommentointi tapahtuisi positiivisessa hengessä jatkossa.

   Poista